Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

wyjazd, pytania - Norwegia

Czytali temat:
(774 niezalogowanych)
3 Posty
Tati Niem
(banshol)
Wiking
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
narzeczonego zostaw w Polsce, bo po co kula u nogi
a w Bergen pełno miejscowych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
463 Posty
Przemysław xxx
(Przemko)
Wyjadacz
Hej narzeczony niech rob prawko na kategorie C kursy na montera rusztowań z tego co zauwarzyłem to własnie takch ludzi tu trzeba najwięcej ale jak na moje zostaw go w polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów

(Asiab)
Początkujący
Powiem Ci tak.. Skoro masz siostrę w Bergen, to dlaczego pytasz nas nieżyczliwych o porady? Nikt Ci lepiej nie naświetli sytuacji jak ona. Tutaj tylko podetniemy Ci skrzydła niestety
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Asiab napisał:
Powiem Ci tak.. Skoro masz siostrę w Bergen, to dlaczego pytasz nas nieżyczliwych o porady? Nikt Ci lepiej nie naświetli sytuacji jak ona. Tutaj tylko podetniemy Ci skrzydła niestety

oooooooooooooo przepraszam bardzo > ja nie podcinam zadnych skrzydeł...

A tak powaznie, to 1000000% racji!
Skoro siostra mieszka i pracuje w bergen, to chyba wie ocb.....(?)
No, chyba ze siostra ma "wyjebane" na rodzine/siostre (pzdr czesio)
heh wózek widłowy......
Co jest,ze kazdy mysli o tej robocie?
Przeciez to jeden z cięzszych kawałków chleba w logistyce.....!
Tylko tak sie gamoniom wydaje,ze siedzi sobie koles i ład/rozład towary.....
Zostaw gamonia w polandii, niech sie wykazuje w tej psychologii biznesu skoro gamon nie mysłał kilka lat temu, to juz z niego ludzi nie bedzie......
I tu moje ulubione > "trzeba było sie na kierowce uczyc" wy magistry za 5groszy

Janek jak zwykle bdb to ujął > kula u nogi....
Pewnie zaraz i beauty dorzuci swój kamyczek....

aaaaaaaaaaaaa zapomnaiłem dodac > za dwa lata to nie bedzie juz tu po co przyjezdzac...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
banshol napisał:
witam serdecznie
przypomnialy mi sie dwa stare dowcipy... pasuja teraz jak ulal....

Profesorowi przeciekał kran, więc wezwał hydraulika. Hydraulik przez 10 minut podłubał przy kranie i policzył 100 zł. Profesor się strasznie zdenerwował, że on, osoba wykształcona, zarabia grosze, a hydraulik za chwilę roboty policzył sobie spore pieniądze. Hydraulik na to:
- Wie pan co... U nas w spółdzielni szukają teraz pracowników. Zgłosi się pan i będzie pan pracował jako hydraulik. Tylko niech pan nie mówi, że pan jest profesor. Najlepiej będzie, jeśli pan powie że pan skończył 7 klas podstawówki.
Profesor tak właśnie zrobił i pracował przez jakiś czas, ale przyszło zarządzenie kierownictwa, że wszyscy pracownicy mają mieć skończoną podstawówkę. Więc profesor, chcąc nie chcąc, musiał iść na kurs razem z kolegami z pracy, żeby się nie wydał kłamstwo.
Na pierwszych zajęciach nauczyciel wziął profesora do tablicy każe policzyć pole koła. Profesor wypisał bardzo zgrabną całkę, ale wynik mu wyszedł ujemny.
Myśli, myśli, i nagle słyszy szept z pierwszej ławki:
- Zmień granice całkowania...

oraz:

Matka 30letniego darmozjada stwierdziła jednego dnia, że znajdzie synusiowi w końcu jakąś pracę. Poszła do pośredniaka i w odpowiedzi na pytanie o kwalifikacje syna odpowiada: 6 klas podstawówki; przez naukę nie miał dotychczas czasu popracować.
Pani dopytuje, jakie są oczekiwania finansowe, bo w takiej sytuacji najlepsze co ma to ofertę na pomocnika spawacza za jedyne 3.500 zł miesięcznie na rękę.
Matka zaprotestowała, że to zdecydowanie za dużo, bo taką ilość pieniędzy to syn w całości na pewno wyda na alkohol i narkotyki.
No to Pani odnalazła ofertę za 2.000 zł na stanowisku pomocnika tynkarza.
Matka nadal kręci nosem, że to za dużo i że za tak wysoką wypłatę można za dużo wypić i spalić, więc pyta się, czy nie mają może dla jej synalka jakiejś oferty za max. 1.000 zł.
Pani z przykrością odpowiada, że niestety nie, ponieważ w tych ofertach wymagane są wyższe wykształcenie i 5letnie doświadczenie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Tati Niem
(banshol)
Wiking
.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
banshol napisał:
Przykry jest nasz gatunek polski, ale to już nie mi w sumie oceniać.
To nie wina POLSKI tylko tak dziala "brzozownia" na mozgi rodakow,
powstaje darmochowy "biedronkowiec pospolity".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
banshol napisał:
ehhh jednak bycie "Polaczkiem" większość zaszczepia sobie po wyjeździe, to chyba jakiś obowiązek, czy coś?
Dziękuję, za "konkretne" odpowiedzi, jednak rzeczywiście jest tak jak się mówi, że polak na wyjeździe będzie zawsze truł żeby jak najmniej osób po nim przyjechało do danego kraju i będzie się mądrował, a sam przed wyjazdem był takiej sytuacji, co moja obecna.

Siostra oczywiście, że dowiaduje się od znajomych i ma mi dać znać, myślałam jednak, że zbiorę więcej opinii od ZYCZLIWYCH osób (ha, ha, ha). Na szczęście NORWEGOWIE są bardziej życzliwi i mi podpowiedzieli co i jak.
BTW - mojej siostrze też mówiono 6lat temu że nie ma już po co przyjeżdżać, a jednak patrzcie - mieszka tam, pracuje, studiuje i do tego dostała kredyt na własnościowe mieszkanie, cholera, a nie miała po co tam przyjeżdżać!

Przykry jest nasz gatunek polski, ale to już nie mi w sumie oceniać.

Pozdrawiam i (nie) do usłyszenia

straszne rzeczy wypisujesz .......ja jestem za przybywaj i nie stań się tym polackiem . nie licz tylko na narzeczonego bo może cię rzucić zrób też kurs na montera rusztowań
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok