Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
BiZi napisał:
bela001 napisał:
Witajcie

Czekam na list polecony z banku. Dostałam awizo, ale nie mogę odebrać listu na poczcie bo laska na poczcie powiedziała mi, że potrzebne jest norweskie ID, czyli numer personalny. Mam fodselsnummer i myślałam, że to o niego chodzi, ale najwyraźniej nie...Nie znam norweskiego, bo jestem tu 3 tyg. a dziewczyna nie umiała za bardzo wytłumaczyć o co jej cho... Konto mogłam założyć, a listu nie mogę odebrać, jakaś paranoja..

Może ktoś mi coś podpowie, bo czekam na ID z banku, żeby się zalogować na konto i dac go pracodawcy, inaczej nie dostanę wypłaty...

wez paszport i dokument nadania fodselsnummer albo najlepiej lec do folkeregisteret i wez od nich bostedsattest, dadza ci od reki, i z tym na poczte i nie ma problemu z odebraniem listow....

A kto jej wyda ten dokument jak jest streik? Moze co najwyzej posiedziec z nimi na zewnatrz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Ja ostatnio tez miałam przesyłkę poleconą z paszportem mojego dziecka i babka powiedziała, że skoro nie mam karty z numerem personalnym a mam ten numer musze przyniesc tylko ten dokument, że mam nadany numer personalny. Przyniosłam skserowała to i paszport mój i wydała bez problemu przesyłkę poleconą

także powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
bela001 napisał:
Witajcie

Czekam na list polecony z banku. Dostałam awizo, ale nie mogę odebrać listu na poczcie bo laska na poczcie powiedziała mi, że potrzebne jest norweskie ID, czyli numer personalny. Mam fodselsnummer i myślałam, że to o niego chodzi, ale najwyraźniej nie...Nie znam norweskiego, bo jestem tu 3 tyg. a dziewczyna nie umiała za bardzo wytłumaczyć o co jej cho... Konto mogłam założyć, a listu nie mogę odebrać, jakaś paranoja..

Może ktoś mi coś podpowie, bo czekam na ID z banku, żeby się zalogować na konto i dac go pracodawcy, inaczej nie dostanę wypłaty...

a dowod osobisty albo paszport to nie jest Twoje ID????
a jak masz numer personalny to na pewno masz w domu papier ktory temu dowodzi... konta w banku przeciez ot ta nie zakladalas na cyferki z paszportu polsatu...
LUDZIE, KU**A, UZYWAJCIE MOZGU!!!!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Z Pajacem "Jose-jebnienty-dekiel"... nie będę dyskutował , za mało zgryziaków ...więcej by Mu się przydało , to może grzeczniej by się zachowywał .
---
CO do samego personumer -D-lub -F- to przecież jest również na skattekort -2012- .
---
A to też oficjalny dokument Osobisty , co prawda Papierowy jednak ze znakiem Wodnym ...
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...tylko

po co maja go

uzywac,skoro zawsze znajda

sie forumowi/etatowi pomagacze,

ktorzy nieustajaco uzywaja go za nich...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
gabriel napisał:
Z Pajacem "Jose-jebnienty-dekiel"... nie będę dyskutował , za mało zgryziaków ...więcej by Mu się przydało , to może grzeczniej by się zachowywał .
---
CO do samego personumer -D-lub -F- to przecież jest również na skattekort -2012- .
---
A to też oficjalny dokument Osobisty , co prawda Papierowy jednak ze znakiem Wodnym ...
---

chyba z koniem wodnym ;p

Gabryjel ty tu jestes obcykany odpowiesz mi na post w temacie legalny pobyt dla dziewczyny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
gabriel napisał:
---
---
---

a ja sie pytam buraczana maso po co jej pisałeś żeby szła otworzyć konto jeszcze raz...

Tobie sie wszystko z chlaniem kojarzy ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Joseph napisał:
gabriel napisał:
---
---
---

a ja sie pytam buraczana maso po co jej pisałeś żeby szła otworzyć konto jeszcze raz...

Tobie sie wszystko z chlaniem kojarzy ?

tzn. ze dziadek dostaje " na konto" wódeczke w sklepie, a płaci pózniej ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Hilton napisał:
BiZi napisał:
bela001 napisał:
Witajcie

wez paszport i dokument nadania fodselsnummer albo najlepiej lec do folkeregisteret i wez od nich bostedsattest, dadza ci od reki, i z tym na poczte i nie ma problemu z odebraniem listow....

A kto jej wyda ten dokument jak jest streik? Moze co najwyzej posiedziec z nimi na zewnatrz

aa zapomnialem o tym streiku......dziady basen mi zamknely bo sterikuja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Yatsek napisał:
bela001 napisał:
Witajcie

a dowod osobisty albo paszport to nie jest Twoje ID????
a jak masz numer personalny to na pewno masz w domu papier ktory temu dowodzi... konta w banku przeciez ot ta nie zakladalas na cyferki z paszportu polsatu...
LUDZIE, KU**A, UZYWAJCIE MOZGU!!!!!!!!!!!

wiesz...niektorzy potrzebuja pomocy...w zyciu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok