Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Firma PEAB - zbrojarz - zna ktoś firmę? - Norwegia

Czytali temat:
Maj Cezary Paweł P krzysztof_kowalski Damian ..... PiotrBad Krzysiek Skorupa (5014 niezalogowanych)
4 Posty
Adam K
(krono)
Wiking
Witam

Znalazłem ogłoszenie pracy dla firmy PEAB w Oslo. Chciałbym zasięgnąć informacji na jej temat. Googlowałem ale nie moge znaleźć nic konkretnego.

Mailowałem z wystawiającym ogłoszenie, według tego co pisał jest w porządku ale chciałbym uzyskać opinię osób trzecich.

oto link do ogłoszenia
http://praca.trovit.pl/index.php/cod.frame/url.http%253A%252F%252Fofertypracy.biz%252Fstrona%252Cofertapracy%252C22516%252CMalarz%252Cspawacz%252Czbrojarz%252Cmurarz%252Cmonter%252Ckonstrukcji%252Cstalowych%252Cpomocnik%252Cbudowlanyy.html/id_ad.1GyS1g1wN1nb/type./what.zbrojarz%20norwegia/pos.1/org.1/pop.1/publisher_id./referer_id.1/t.1
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Tomasz Jodłowiec
(jodlowiec)
Wiking
Nie rozśieszaj mnie PEAB i wykonczeniowka. Peab to duża firma, głowny wykonawaca duzych obiektów infrastrukturalnych. A to ogłoszenie to czysty bubel, zadne biuro posrednictwa pracy nie pobiera opłat, a przeciez moesz znac angielski i sam se napisac Cv, zaproponuj mu to, ciekawe co Ci odpisze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
To co najwyżej jest prywatnym kontem tegoż Lukaszek18 ....
Żadna legalna Firma nie poda Swojego Konta do wpłaty gotówki za taką usługę ... Śmiech na sali .
Ponadto aby cokolwiek z Polski wpłacić na zagraniczne konto to trzeba znać Numer międzynarodowy Banku /swift/ oraz pełną nazwę adresata -właściciela konta ...
---
www.zarabianie24.net/przelewy-miedzynaro...nrb-iban-i-swiftbic/
---
Tu masz trochę informacji na ten temat .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Adam K
(krono)
Wiking
No właśnie, kwestia wpłaty kasy mnie dziwiła, i ta znikoma informacja dotycząca firmy. Przyjrzę się temu bliżej, a i rak raczej oleje. Jak na razie jedyną firmą która jest na liście pracodawców to ADECCO, jednak dalej szukam;]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
krono napisał:
No właśnie, kwestia wpłaty kasy mnie dziwiła, i ta znikoma informacja dotycząca firmy. Przyjrzę się temu bliżej, a i rak raczej oleje. Jak na razie jedyną firmą która jest na liście pracodawców to ADECCO, jednak dalej szukam;]
Widać że facet nie zna się na przelewach międzynarodowych .
MAŁO TEGO ... napisał w ogłoszeniu , że to konto w Norwegi a to nieprawda ...!!!
---
NORWESKIE KONTA NIE SĄ TAKIE DŁUGIE ...
---
Ten nr. to konto w Polsce ...
---
Tu są umieszczone nazwy literowe i ilość cyfr w danym Państwie ...
---
www.multibank.pl/dla_ciebie/multikonta/p..._transgraniczne/iban
---
Naprawdę nie ma się co napalać , tylko dokładnie sprawdzać wszystkie dane ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
jodlowiec napisał:
zadne biuro posrednictwa pracy nie pobiera opłat
Oplata jest a i owszem, ale UKRYTA w "kosztach" i niskiej pensji.

Najbardziej spektakularne rozwiazanie to odplatne "kursy"
czy kontrakt na niska place na kilkanascie miesiecy.

Oczywiscie dochodza oplaty od "zleceniodawcy"
-firmy poszukujacej "niewolnikow".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
A to jest dokładny adres tego KONTA KTÓRE TAMTEN GOGUŚ podał
---
>70 1030 0019 0109 8518 0611 4618<
Wyniki wyszukiwania:
103 Bank Handlowy w Warszawie SA - Citi Handlowy
ul.Senatorska 16, 00-923 Warszawa
Nazwa handlowa: Citi Handlowy

Tel.: 22 657-72-00, 692-50-46, Fax: 22 657-75-80, 830-01-13
Wykorzystywane wyróżniki: 103
www.citihandlowy.pl
10300019 - Centrala - Pion Bankowości Detalicznej, Warszawa, ul.Goleszowska 6
Bank Handlowy w Warszawie SA
Centrala - Pion Bankowości Detalicznej
ul.Goleszowska 6, 01-249 Warszawa
Tel.: 22 692-23-93, 692-21-66
Fax: 22 690-25-40
Numer rozliczeniowy: 10300019
BIC: CITIPLPXXXX BIC SEPA: CITIPLPXXXX
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
zaba11 a
(zaba11)
Wiking
Data: wczoraj, 22:46oslo.1990@o2.pl Ogłoszenia tego użytkownika
oslo.1990@tlen.pl prosze pana jesli jest pan zainteresowany prosze do godziny 12 wplacic kwote za czesciowe ubezpiecznie oraz prztlumaczenie danych automatycznie wysylam kopie umowy
Zablokuj użytkownika Zgłoś naruszenie
Data: dzisiaj, 12:05Twoja odpowiedź
dzien dobry. jezeli mam wpłacic pieniadze to musze dokladnie wiedziec na c je przeznaczam. Prawnie takie praktyki sa zakazane. jesli naprawde szukacie pracowniow prosze o kontakt telefoniczny
Data: dzisiaj, 12:10Twoja odpowiedź
moge sam napisac cv w jezyku angielskim a umowe rowniez sam potrafie przetłumaczyc. a kto to tłumaczy wogole i dlaczego jest wpłata na polskie konto bez nr swift? pposze o informacje i pozdrawiam serdecznie
Data: dzisiaj, 12:11oslo.1990@o2.pl Ogłoszenia tego użytkownika
prosze pana ja tylko ludzi zbieram do pracy jesl jest pan zainteresowany zapraszam
Data: dzisiaj, 12:12Twoja odpowiedź
no to prosze o udzielenie informacji na ten temat zadne posrednictwo nie pobiera zadnych oplat. jestem zainteresowany.
Data: dzisiaj, 12:13oslo.1990@o2.pl Ogłoszenia tego użytkownika
prosze pana ja niepobieram zadnych oplat to nie jest moje konto
Data: dzisiaj, 12:14Twoja odpowiedź
to na czym to polega ze wpłaca sie pieniadze?
Data: dzisiaj, 12:16oslo.1990@o2.pl Ogłoszenia tego użytkownika
na przetlumaczenie danych oraz czesciowo na ubezpiecznie prosze pana takie sa procedury ja nie mam nic do tego jesli panu to odpowida zapraszam jesli nie to trudno
Data: dzisiaj, 12:16Twoja odpowiedź
poza tym nie spotkałem sie zeby jaka kolwiek szanujaca sie firma badz nie podawała w internecie swoj nr konta. prosze o informacje dokladne bo jesli to oszustwo to ja tego tak nie zostawie.
Data: dzisiaj, 12:17oslo.1990@o2.pl Ogłoszenia tego użytkownika
prosze pana ja teraz pana nie rozumiem? jesli chce pan jechac prosze wplacic kwote
Data: dzisiaj, 12:19Twoja odpowiedź
103 Bank Handlowy w Warszawie SA - Citi Handlowy ul.Senatorska 16, 00-923 Warszawa Nazwa handlowa: Citi Handlowy Tel.: 22 657-72-00, 692-50-46, Fax: 22 657-75-80, 830-01-13 na polskie konto? za co mam wpłacic. prosze o infrmacje. nikt nawe telefonicznie sie ze mna nie kontaktwał. moj kuzyn jest adwokatem szanujacym sie i zapewniam ze jesli to oszustwo i naciaganie skonczy sie to w sadzie Panie łukaszu
Data: dzisiaj, 12:20oslo.1990@o2.pl Ogłoszenia tego użytkownika
za przetlumaczenie dokumwntown oraz za ubezpiecznie
Data: dzisiaj, 12:22Twoja odpowiedź
znalazłem troche informacji na panski temat . nie znosze takich oszustow jak pan czy za kogo sie tam podajesz. ludzie bez pracy z rodzina na urzymaniu mysla przez chwile ze wysarczy wplacic 70zł i jechac zarobic! byc moze w wielu przypadkach bylo to osatnie 70zł. moze baklo komus na chleb.
Data: dzisiaj, 12:23Twoja odpowiedź
ja mam własne ubezpieczenie! a poza tym jake ubezpieczenie ksztuje 70zł? ja sam potraie przetłumaczyc dokumenty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Czlowieku, nie wpierdalaj sie na mine, to walek. PEAB to duza firma
www.bygg.no/2007/05/22196.0
6 miejsce w zeszlym roku. Do 2009 z nimi wspolpracowalem. Jedne z najwiekszych kurew jezeli chodzi o rozliczenia. Na poziomie glowny wykonawca-podwykonawca. Dlatego zakonczylem wspolprace. Jednak nigdy nie slyszalem, aby posiadali malarzy Sam im wielu wypozyczalem.
A juz z pewnoscia nie pobieraja pieniedzy za jakies zjebane tlumaczenia. Daj tego cwela na psy. Moze uratujesz innym dupe, bo to ewidentne oszustwo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
optimus reaktywacja napisał:
Jedne z najwiekszych kurew jezeli chodzi o rozliczenia. Na poziomie glowny wykonawca-podwykonawca.
to masz jeszcze HENTa do kompletu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok