Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

pozwolenie na pracę - Norwegia

37 Postów

(weronikam)
Nowicjusz
Witam,

Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jak teraz wygląda załatwianie pozwolenia na pracę? Czy koniecznie trzeba się rejestrować przez portal UDI? Czy jest jeszcze możliwość pójścia na posterunek policji i dostanie pozwolenia? Pytam o Oslo.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Weronika
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Musisz się zarejestrować na udi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów

(weronikam)
Nowicjusz
Czyli nie ma juz mozliwosci uzyskania pozwolenia na policji?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Lidka W
(lotka)
Wiking
rejestrujesz się na udi i wyznaczają ci termin kiedy masz się zjawić na policji po pozwolenie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów

(weronikam)
Nowicjusz
ok, dziękuję bardzo za informację a kontrakt na pracę przedstawiam na umówionej wizycie tak?
czy coś jeszcze poza kontraktem na pracę będzie mi potrzebne?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Dandi8815)
Wiking
Podbijam temat. Mam problem z ogarnięciem pozwolenia na pobyt :/ czy mogę załatwić sprawę w lokalnym komisariacie czy muszę udać się do miejsca które poda strona udi.no. Wypełniałem jakąś aplikację na tej stronie, wyskakuje informacja że jako obywatel UE i EOG nie muszę posiadać pozwolenia co wiadomo jest nieprawdą (tak mi się wydaje ) czy może mi ktoś przewinąć co mam robić od początku do końca, gdzie się zarejstrować i inne pierdoły potrzebne do załatwienia pozwolenia. Z góry dzięki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
91 Postów

(Aisab)
Początkujący
ja się logowałam na Udi, tam jak podasz adres przydzielą Ci dany komisariat i termin. Tak przynajmniej to działa w Baerum
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Dandi8815)
Wiking
właśnie próbuję tak zrobić i nie mogę do końca doprowadzić tej rejestracji :/ może wypełniam złą aplikację możesz podać link albo pokierować co mam szukać na ich stronce?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Dandi8815 napisał:
Podbijam temat. Mam problem z ogarnięciem pozwolenia na pobyt :/ czy mogę załatwić sprawę w lokalnym komisariacie czy muszę udać się do miejsca które poda strona udi.no. Wypełniałem jakąś aplikację na tej stronie, wyskakuje informacja że jako obywatel UE i EOG nie muszę posiadać pozwolenia co wiadomo jest nieprawdą (tak mi się wydaje ) czy może mi ktoś przewinąć co mam robić od początku do końca, gdzie się zarejstrować i inne pierdoły potrzebne do załatwienia pozwolenia. Z góry dzięki.

Akurat jest to prawda, a do tego aby bardziej ulatwic niedawno zmienili zasady i w UDI juz mozna zglaszac sie na umowiona godzine ( sprawdzilam to dwa dni temu), wczesniej nie bylo takiej mozliwosci i stalo sie kilka godzin w kolejce.

Na stronie udi selvservice sam wybierasz gdie sie zglosisz wg. miejsca zamieszkania, potrzebujesz kontrakt na prace i dokument tozsamosci ze zdjeciem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Dandi8815 napisał:

od ponad dwóch lat nie ma pozwoleń na pobyt/prace........

tak Ci sie tylko wydaje:

wsio jest tu, po angielsku też ...........

www.udi.no/Sentrale-tema/Arbeid-og-oppho...EU-EOS-EFTA-borgere/

www.udi.no/Norwegian-Directorate-of-Immi.../Work-and-residence/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok