Artur89 napisał:
Wyjazd w ciemno czy warto tutaj w polsce kupic auto i szukac w norge pracy czy lepiej bez auta wyjechac znalec prace i dopiero kupic auto
koszt wyjazdu tutaj prawie taki sam... ale autem zabierzesz sobie wiecej rzeczy jesli bedziesz jechal autem, ergo: tniesz koszty na samym poczatku pobytu...
Artur89 napisał:
Pow tak. Moj zawod to kucharz. mam doswiadczenie w pracach w fabrykach magazynie kierowca wozka widlowego pracowalem zagranica na budowie jako jedyny polak kursy cnc wozek widlowy
to w koncu jaki masz ten zawod??? bo nie ogarniam?? rozwoziles jedzenie wozkiem widlowym przy budowie fabryki??? hmmmm bedac norkiem tak bym to zrozumial... mydlo i powidlo...
Artur89 napisał:
zaden ze mnie alkocholik poniewaz mam 23 lata.
a co maja do tego Twoje lata?? widzialem juz nie raz mocno naduzywajaca mlodziez po 16-17lat... a 23 lata to wiek juz imprezowy... disco laseczki i piwo....

))
Artur89 napisał:
angielski dobry
no to chociaz tyle dobrze....
reasumujac, przyjedz autem, jesli nie spodoba Ci sie w Oslo, pojedziesz do Bergen.. a moze wyladujesz w malej wiosce po srodku niczego... a 10k nok to na podroz chyba i zakupy?? zartujesz chyba??? 10k nok to tak jak 500pln w PL na samym poczatku: bez przynajmniej 30 w ciemno nie przyjzdzaj... no, chyba ze masz cieply spiwor... majac te 10 - da rade do pierwszej wyplaty, ale majac juz nagrana prace....