Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Praca w branży IT/Telecom - projekty GSM BTS - Norwegia

Czytali temat:
Henryk Kamiński (2419 niezalogowanych)
2 Posty
Mario Bross
(MarioBross)
Wiking
Mam pytanie

Gdzie szukać pracy w Norwegii przy projektach:
Monter-Specjalista Systemów Sieci Mobilnych
Monter masztów dla telefonii komórkowej
Monter stacji bazowych
Instalacji i integracji BTSów Nokia, Ericsson, Huawei, ZTE
Projekty SWAP sieci GSM/UMTS/LTE

Jestem informatykiem, ale chę się przenieść na rynek skandynawski i tam pracować przy projektach jak wyżej, ale u kogo szukać zatrudnienia przy takich projektach?

Inne pytanie czy jest szansa, aby przyjął mnie ktoś na staż, przygotowanie zawodowe, jeśli nie mam dużego doświadczenia przy takich projektach?

W Polsce dość często rekrutuje pewna agencja do takich prac, ale na chwilę obecną nie jestem idealnym kandydatem (nie mam wymaganych lat pracy), więc raczej nie mam szans, aby przez nich się dostać druga sprawa jakoś strasznie są leniwi, aby coś podpowiedzieć w możliwości otrzymania takiej pracy, także chcę spróbować sam uderzyć do norweskich pracodawców, ale nie wiem, do kogo i jak to zrobić aby było zakończone sukcesem.
Może ktoś coś mi tu podpowie?

Z góry dzięki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
o adecco Ci chodzi... no to raczej bez doświadczenia na papierze nie biorą tyle że masa "asów" ma lewe kwity sie łapią na wyjazd, debile sami się wywalają nielicznym się udaje jak mają głowę na karku... ale w tej firmie trzeba mieć mase samozaparcia żeby przetrwać..
Jak bez doświadczenia to kiepsko przez pośrednika z PL, najlepiej będąc na miejscu w NO, teraz jest najłatwiej załapać się na zastępstwo w okresie urlopowym jak masz głowę na karku i sie sprawdzisz to może się udać....

tu masz linki do stron:

www.karrierestart.no/

www.finn.no/jobb/

ewentualnie łapać doswiaczenie w PL...

a tu jeszcze możesz sie zarejestrować , większość firm korzysta z tego portalu do rekrutacji:

www.webcruiter.no/wcmain/AssignmentSearc...ULT_ON&viewall=1
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Ja bym probowala tutaj:
www.telenor.no/om/jobbitelenor/
Mowiac prawde to minal termin skladania podan na staz dla technikow.
Pod" ledige stilliger" jest cos tez dla studentow...
Popatrz, jak znasz dobrze przynajmniej angielski, to mozesz przedzwonic i spytac sie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Mario Bross
(MarioBross)
Wiking
Tak o adeco polskie mi chodzi, a bardziej o ludzi, jacy tam pracują tzn. panienki. Kurczę nawet małej zwrotnej informacji ukierunkowującej na jakiś trop nie można uzyskać, więc nie wiem, po co te kontakty do biur na stronach i w ogłoszeniach.

Ponadto przy tych projektach można trochę zarobić, więc też sobie wyobrażam, że mają, w czym przebierać.

Masę samozaparcia mam w sobie chodzi, aby zrobić ten 1 krok i od czegoś zacząć w tej Norwegii, dlatego nie chcę zbierać papierów, doświadczenia tu w Polsce, bo w żaden sposób nie gwarantuje mi to, że kiedyś się tam wbiję, dlatego chciałbym nawet robić za przysłowiowe free tak, aby się tylko utrzymać, ale żeby dawało mi to perspektywy na później.

Inna sprawa lubię pracę i adrenalinę, dlatego nie chcę udawać informatyka w Polsce i liczyć, że może przy 40 się rozkręcę. Alfą i omegą też nie jestem, aby się na wszystkim znać, ale siedząc tylko za biurkiem marnuje swój potencjał fizyczny, dlatego chcę robić może i ciężko, ale wiedząc, za co.

Czy mam głowę na karku. Coś tam rozumu mam jestem twardy, więc pracować się nie boję z tym, że w Norwegii nie jestem, jechać w ciemno też trochę ryzykowne, dlatego chciałbym, aby mnie ktoś wprowadził agencja, nie wiem firma nawet przez staże, ale jako gwarancja, że zdobywając tam doświadczenie będę tam mógł normalnie pracować.

Dzięki za linki przepatrzę je, ale te w języku norweskim to dla mnie bariera, bo norweskiego nie znam. Myślę jeszcze, aby skontaktować się z NO Adecco i z nimi zagadać.
Nie rozumiem tylko jak te „asy” zdobywają lewe papiery.

Makaryna, a gdzie się składa podania o staże dla techników? Inna sprawa studentem już nie jestem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok