Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

stały personnumer - Norwegia

Czytali temat:
Konrad Kalinowski (565 niezalogowanych)
6 Postów
pawel latka
(pawulon78)
Wiking
witam prosze o pomoc w sprawie-chiałbym uzyskac stały personnumer oczywiscie pracuje legalnie u norweskiego pracodawcy i mam zamiar tutaj zostać,jeszcze nie mam stałego kontraktu,bede miał 1 czerwca czy w tej sytuacji jest sens załatwiać stały numer?czy poczekać na stały kontrakt ale chciałbym sie dowiedziec jak to załatwić gdzie?itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
pawulon78 napisał:
witam prosze o pomoc w sprawie-chiałbym uzyskac stały personnumer oczywiscie pracuje legalnie u norweskiego pracodawcy i mam zamiar tutaj zostać,jeszcze nie mam stałego kontraktu,bede miał 1 czerwca czy w tej sytuacji jest sens załatwiać stały numer?czy poczekać na stały kontrakt ale chciałbym sie dowiedziec jak to załatwić gdzie?itd.
zamelduj sie w NO na stale... w skacie wszytsko zalatwisz. masz tez blankiety po PL....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
pawel latka
(pawulon78)
Wiking
dzieki serdeczne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
pawel latka
(pawulon78)
Wiking
jeszcze jedno pytanie-jeżeli wynajmuje mieszkanie i własciciel wyraża zgode na zameldowanie sie to można uważac to za stały meldunek?jestem w tej chwili zameldowany w no przez posrednika pracy u którego pracuje, w oslo ale pracuje i mieszkam w bergen,być może są to dla niektórych oczywste odpowiedzi na moje pytania ale po prostu nie wiem,dziekuje wszystkim za poswiecony czas
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
pawulon78 napisał:
jeszcze jedno pytanie-jeżeli wynajmuje mieszkanie i własciciel wyraża zgode na zameldowanie sie to można uważac to za stały meldunek?jestem w tej chwili zameldowany w no przez posrednika pracy u którego pracuje, w oslo ale pracuje i mieszkam w bergen,być może są to dla niektórych oczywste odpowiedzi na moje pytania ale po prostu nie wiem,dziekuje wszystkim za poswiecony czas
idziesz do skatu, wypleniasz blankiet, dajesz w okienku i juz... gotowe.. jestes zameldowany w bergen!!! ewentualna korspondencja ze skatu przychodzi na Twoj adres a nie na adres posrednika'!!!!
zamawiasz jakies "rzadowe" rzeczy przez internet to wsztsko przyjdzie Ci na adres poday w folkeregister!!!! kropka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok