Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Poszukuję pracy (fizycznej) - Norwegia

Czytali temat:
(704 niezalogowanych)
2 Posty

(bambosz)
Wiking
Witam,

Forumowicze, chciałbym prosić Was o małą pomoc.
Poszukuję pracy fizycznej w Norwegii. Oferty na stronach typu Addeco to najczęściej oferty z wymogami 3 lat pracy w danym zawodzie i znajomość j. norweskiego .
Niestety nie spełniam tych wymogów, skończyłem studia i.... bezskutecznie szukam (historii rozmów o prace nie będę tu opisywał ale jest to jedna wielka paranoja, włącznie z opcją "ja szukam pracownika z rodziną i kredytem, bo to pewny pracownik", o wymogach grupy inwalidzkiej nie wspomnę).
Odwiedzam biura Addeco, przeglądam oferty pracy i... nie wierzę, że w Norwegii nie poszukują pracowników fizycznych bez wymogu 3 lat pracy w zawodzie czy też znajomości norweskiego. Przecież gdzieś musza być oferty pracy dla ludzi z angielskim i bez specjalnego doświadczenia (choćby mycie garów czy też inne proste prace).
Może ktoś ma jakieś informacje o pracy fizycznej dla polaka wychowanego na wsi w..."gospodarstwie rolnym", który przerabiał już wiele "zawodów" od pomocnika w mleczarni po krycie dachu, prace gospodarcze(pielęgnacja ogrodu), murarkę itp., posiadam też uprawnienia na wózek widłowy i prawko jazdy kat.B.
Z zawodu jestem grafikiem komputerowym 2D, 3D, strony WWW, wirtualne spacery (doświadczenie w takiej pracy posiadam, jednak w Polsce to za mało), wiem że w Norwegii bez języka nie "pografikuję", więc szukam pracy fizycznej.

Może ktoś z Was słyszał o jakiejś ofercie pracy dla kogoś takiego jak ja (mogę nawet kwiaty podlewać / sadzić na miejskich kwietnikach - chodź kwiatów nie znoszę) ?
Jeśli tak, proszę o informację

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
ale gdie mieszkasz
teraz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
tomasz.zyzak.zyskowski napisał:
tez szukam pracy, i fizycznej wcale sie nie boję . Potrafię ciężko pracować , czy to w fabryce czy na budowie. Kucie stropów , ścian, malowanie, przecieranie, targanie, gruzu dźwiganie nie jest mi obce. Jestem z Drammen , mogę się przeprowadzić, Angielski płynny, norweskiego chce sie uczyc ale najpierw praca. Ktoś ma ofertę ? lub jako kierowca C,E. Posiadam doświadczenie w tym kierunku, Kelner, housekeeping też bogate doświadczenie. Nie bede isał o pracach biurówych bo nie ma szansy raczej, no chyba ze informatyk / webmaster z wystarczającym angielskim i wielkimi chęciami do nauki norweskiego. Za pomoc nie będę dłużny jakby co wypaliło.

pzdr

sorry, ale skoro mieszkasz w Drmn i masz "lejce" c+e i nie mozesz ogarnac roboty,to albo jestes taki niegramotny, albo twoj ang jest taki "płynny" ze nie rozumiesz nic.....
Gratuluje desperacji > z c+e latac z taczka na budowie.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(bambosz)
Wiking
Póki co siedzę w Polsce, nie mam kasy na wyjazd w ciemno .

Joseph dzięki zaraz zerknę (aczkolwiek nazwa jakaś znajoma) .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok