Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

wlasna dzialalnosc a etat w innej firmie - Norwegia

24 Posty
Sebastian Kisiel
(Lahmus)
Wiking
witam mam pytanko odnosnie otwarcia wlasnej dzialalnosci jednoczesnie pracujac w norweskiej firmie,dodam ze sa to rozne dziedziny pracy.Firma byla by remontowa.chcialem wlasciwie zapytac czy moge prowadzic taka dzialalnosc pracujac na pelnym etacie w innym biznesie i czy rowniez musze deklarowac przy otwieraniu ile firma zarobi itp tzn,czy proces otwarcia jest taki sam jak dla osoby ktora nigdzie nie pracuje a chce prowadzic swoj biznes,Dodam ze nie wiem czy napoczatku zarobie jakies kokosy poniewaz pracuje 8h na etacie a to ma byc pocztkowo dodatkowy dochod oraz pozyskiwanie zleceniodawcow.Z gory dzieki za odpowiedzi.pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Mozesz rozpoczac dzialalnosc. Jedyne co musisz to pogadac z ksiegowym w jaki sposob bedziesz odprowadzal vat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Antoni Perez
(PeReZ)
Stały Bywalec
Nie potzrebujesz rozmawiac z ksiegowym. Wejdz na bedin.no i wszystkiego sie dowiesz. Vatem zainteresujesz sie dopiero po zarobieniu pierwszych 50 tysiecy na firme.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Sebastian Kisiel
(Lahmus)
Wiking
dzieki za odpowiedzi a jest moze opcja dorobienia majac staly etat nie otwierajac dzialalnosci tzn.rozliczenia dodatkowej kasy zarobionej poprzez usluge na podstawie tabeli ze Sakatt?czy wykonujac jakies dodatkowe prace dla prywatnego klienta musze miec firme???z gorki dzieki za odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Lahmus napisał:
dzieki za odpowiedzi a jest moze opcja dorobienia majac staly etat nie otwierajac dzialalnosci tzn.rozliczenia dodatkowej kasy zarobionej poprzez usluge na podstawie tabeli ze Sakatt?czy wykonujac jakies dodatkowe prace dla prywatnego klienta musze miec firme???z gorki dzieki za odpowiedzi
---
Jak wiesz kij ma zawsze dwa końce ... NIESTETY ...
---
Moim zdaniem jak faktycznie jesteś dobry w tym co robisz , a Twojej Firmie to nie przeszkadza jako konkurencja ...
TO LEPIEJ MIEĆ TĄ WŁASNĄ NIEZALEŻNĄ DZIAŁALNOŚĆ ...LEGALNĄ ...
---
Całkiem inaczej jesteś wtedy postrzegany , a i z czasem może i Twoja Pierwotna Firma , da Tobie jakieś stałe zlecenie , poza zwykłym etatem .
---
Na dziko to WIADOMO ... wszystko do póty gra dopóki dzban wodę nosi ...
---
A Norgi Bywają też zazdrosne ... a Powszechne donosicielstwo w Norge Nie Jest Żadną Społeczną Ujmą ...! .
---
W czasie rozliczeń podatkowych i tak wszystko jest scalane i aż takich strasznych kwot nie poniesiesz .
---
A co Swoje i Legalne to tylko na PLUS .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Sebastian Kisiel
(Lahmus)
Wiking
nie chodzi o prace na dziko,poprostu chce dorobic i zrobic to zgodnie tzn zaplacic podatek od kwoty jaka bym dodatkowo zarobil.Do sprostowania nie pracuje obecnie w budowlance wiec nie jestem konkurencja dla wlasnego szefa.Moje pytanie jest czy pracujac na 100%etacie moge wykonac usluge dodatkowa przykladowo ogarnac trawnik sasiada,pomalowac dom itp.rozliczajac podatek od tej uslugi na podstawie tabeli skatt.i wystawiajac zwykly rachunek klientowi.Czy musze posiadac 1 osobowa dzialalnosc by prawnie i zgodnie wykonac dodatkowe uslugi ktore daly by dodatkowy dochod.Zgory dzieki za odpowiedzi.Wertuje forum odnosnie takiego pytania ale wszystkie sa o firme jak otworzyc itp,a ja nie wiem czy musze ja otwierac by dodatkowo dorobic.dodam ze byly by to nie kolosane sumy zarobkowe pracuje 8h na etacie wiec cos po pracy weekendy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok