Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Szukam jakiejkolwiek pracy!! - Norwegia

Czytali temat:
(384 niezalogowanych)
2 Posty

(Maniek.88)
Wiking
Witam. Szukam jakiejkolwiek pracy w Norwegi, moze to byc nawet praca sezonowa, fizyczna, budowlanka, magazyn, produkcja, myjnia cokolwiek... Jak ma ktos jakies namiary albo bedzie laskawy pomoc w znalezieniu pracy bede wdzieczny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Maniek.88 napisał:
Witam. Szukam jakiejkolwiek pracy w Norwegi, moze to byc nawet praca sezonowa, fizyczna, budowlanka, magazyn, produkcja, myjnia cokolwiek...
a co Ty sobie myslisz?? ze budowlanka to jest taka prosta??? idz do szkoly, na praktyki z NAV zdobadz zawod - naucz sie czegos i z teoria bedzie Ci lepiej zdobyc praktyke... jakiejkolwiek.. a co umiesz robic????? www.finn.no i dalej juz powinienes wiedziec co i jak...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(Maniek.88)
Wiking
Coz, budowlanka nie jest prosta i dobrze o tym wiem, bo pracowalem na budowie jako pomocnik murarza i jako ciesla. Poza tym nie znam norweskiego wiec link ktory mi podales jest przez to bezuzyteczny (niestety), a z angielskim tez nie jest rewelacyjnie. Pracowalem na myjni, w magazynie, na produkcji, myjni recznej i w paru innych miejscach wiec cos tam potrafie. NIe wspominajac, ze szukam pracy bedac w Polsce, a konkretnie we Wrocławiu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Maniek.88 napisał:
Coz, budowlanka nie jest prosta i dobrze o tym wiem, bo pracowalem na budowie jako pomocnik murarza i jako ciesla. Poza tym nie znam norweskiego wiec link ktory mi podales jest przez to bezuzyteczny (niestety), a z angielskim tez nie jest rewelacyjnie. Pracowalem na myjni, w magazynie, na produkcji, myjni recznej i w paru innych miejscach wiec cos tam potrafie. NIe wspominajac, ze szukam pracy bedac w Polsce, a konkretnie we Wrocławiu.

Jednym slowem..... czekasz na cud!!! Zmow kilka zdrowasiek, moze cos to da
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Skoro nie znasz Norweskiego a z angola kulejesz , to może IDŹ we WROCŁAWIU ...na jakąkolwiek budowę za pomocnika ...
Łatwiejsze to i tańsze ... a kto wie ... czy po przeliczeniu wydatków za i przeciw nie zarobisz więcej Niż w Norge ...
---
Tu bez dokumentów zawodowych na budowie legalnej nie masz żadnych szans a na dziko to lepiej w Polsce we Wrocku siedzieć i uczyć się tak zawodu jak i języków ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Maniek.88 napisał:

a to moja wina ze nie masz zawodu jako dorosly czlowiek??? i nie uczyles sie jezykow?? na pewno miales angielski w szkole sredniej....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Nowicjusz
JLK21 napisał:
Maniek.88 napisał:

a to moja wina ze nie masz zawodu jako dorosly czlowiek??? i nie uczyles sie jezykow?? na pewno miales angielski w szkole sredniej....

Hej no nie przesadzajmy tak do konca. Jezeli chodzil do zawodowki to mogl miec rosyjski zamiast angielskiego!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Reason Project)
Stały Bywalec
stecu13 napisał:
JLK21 napisał:
Maniek.88 napisał:

Hej no nie przesadzajmy tak do konca. Jezeli chodzil do zawodowki to mogl miec rosyjski zamiast angielskiego!!!

To jego wina - Przeciez w Norwegii jest 70000 polskich inzynierow po politechnikach i jakies drugie tyle na czarno ( oczywiscie z wlasnego wyboru - preferuja wolnosc) Nie trzeba dodawac, ze wszyscy ktorzy tu przyjechali sa swietnie wyksztalceni, posiadaja udokumentowane wieloletnie doswiadczenie zawodowe o jezykach nie wspominajac.
Jest rzecza oczywista, ze kazdy w Polsce po skonczeniu jakiejkolwiek szkoly zna co najmniej 2 jezyki obce na poziomie filologa. Tak wiec kolego jestes sobie sam winien, ze nie przykladales sie do nauki. A praca na budowie nie jest prosta. Powinienes miec ukonczone co najmniej 3 lata w Ilawie lub Rawiczu ewentualnie uniwerek w Sztumie lub Wronkach tak jak duza czesc obecnych "wykwalifikowanych" budowlancow w Norge.

Ale wszystko przed toba. Dostac sie do wymienionych szkol jest rzecz bardzo prosta i juz za 3 lata witamy w Norge.

Edit: Stecu13 - to pomylka ze moj post jest cytatem do twojego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok