• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

jak znów zacząć pracę? - Norwegia

Czytali temat:
Tomasz Kranz (2469 niezalogowanych)
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący
Witam.

Rok temu pracowałem w Oslo w warsztacie wulkanizacyjnym. Posiadam dokumenty niezbędne do legalnego pobytu i pracy w Norwegii. Pracowałem dla agencji Fagformidling ale niestety nie mogę już dla niej pracować bo zabolało ich to, że razem ze współpracownikami raczyliśmy się spytać o pieniądze (nie wypłacali przez 3 tygodnie). Szefa agencji zabolało to, że musiał przyjeżdżać do warsztatu i się tłumaczyć. To tak z grubsza wyglądało. Referencje z serwisu dostałem z wynikiem pozytywnym. Planuję powrót do Norwegii ale nie wiem za bardzo jak szukać pracy i czy mam w ogóle szansę ją znaleźć. Czy jest sens przyjechać w ciemno, wynająć mieszkanie i dopiero jej szukać czy lepiej się nie wybierać bez nagranej pracy. Znam póki co tylko język angielski ale gdybym się gdzieś zaczepił i byłaby nadzieja to zacząłbym się uczyć norweskiego. Co radzicie? Mógłbym pracować np. jako pomocnik na budowach, oczywiście w warsztatach wulkanizacyjnych, w magazynach (mam pozwolenia na wszystkie wózki widłowe), przy sprzątaniu, myciu samochodów lub pomocy domowej itp. Czy jest szansa coś znaleźć znając tylko język angielski? Z góry dzięki za wskazówki.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(hunter2525)
Początkujący
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8928 Postów
Maniak
blanko napisał:...Rok temu pracowałem w Oslo w warsztacie wulkanizacyjnym. Posiadam dokumenty niezbędne do legalnego pobytu i pracy w Norwegii. Pracowałem dla agencji Fagformidling ale niestety nie mogę już dla niej pracować bo zabolało ich to, że razem ze współpracownikami raczyliśmy się spytać o pieniądze (nie wypłacali przez 3 tygodnie). Szefa agencji zabolało to, że musiał przyjeżdżać do warsztatu i się tłumaczyć. To tak z grubsza wyglądało. Referencje z serwisu dostałem z wynikiem pozytywnym. Planuję powrót do Norwegii ale nie wiem za bardzo jak szukać pracy i czy mam w ogóle szansę ją znaleźć. Czy jest sens przyjechać w ciemno, wynająć mieszkanie i dopiero jej szukać czy lepiej się nie wybierać bez nagranej pracy. Znam póki co tylko język angielski ale gdybym się gdzieś zaczepił i byłaby nadzieja to zacząłbym się uczyć norweskiego. Co radzicie? Mógłbym pracować np. jako pomocnik na budowach, oczywiście w warsztatach wulkanizacyjnych, w magazynach (mam pozwolenia na wszystkie wózki widłowe), przy sprzątaniu, myciu samochodów lub pomocy domowej itp. Czy jest szansa coś znaleźć znając tylko język angielski? Z góry dzięki za wskazówki.
Pozdrawiam

Skoro z Twoim szefem nie było żadnych zgrzytów przy rozstaniu , to może tam uderz w Pierwszej Kolejności .
---
Zadzwoń ... przywitaj ...przypomnij się ... Umów np. na skype lub w każdy inny sposób .
A Nóż właśnie będzie szukał kogoś ...
A Może ma jakiś znajomych w branży ...
W Norge by samemu szukać pracę trzeba mieć dobre referencje i kontakt z poprzednim szefem .
---
Porozmawiaj z Nim ... Koszt niewspółmiernie znikomy w zestawieniu z przyjazdem w Ciemno .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący
hunter2525 napisał:
Trafiłem na coś takiego

www.infopraca.pl/praca/wulkanizator/norwegia-oslo/6964712

no właśnie to jest ta spalona agencja, ona jest jedyną na całą Norwegię, która zatrudnia ludzi w warsztatach wulkanizacyjnych :/ lipa maksymalna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący
]Skoro z Twoim szefem nie było żadnych zgrzytów przy rozstaniu , to może tam uderz w Pierwszej Kolejności .
---
Zadzwoń ... przywitaj ...przypomnij się ... Umów np. na skype lub w każdy inny sposób .
A Nóż właśnie będzie szukał kogoś ...
A Może ma jakiś znajomych w branży ...
W Norge by samemu szukać pracę trzeba mieć dobre referencje i kontakt z poprzednim szefem .
---
Porozmawiaj z Nim ... Koszt niewspółmiernie znikomy w zestawieniu z przyjazdem w Ciemno .[/color][/quote]

ok, napiszę maila i wyślę te referencje od niego... Może i bym zadzwonił ale problem w tym, że on nie znał za bardzo angielskiego tzn. chyba rozumiał co się do niego mówi ale z wymową było gorzej Czasami miałem wrażenie, że robi to celowo Ja po angielsku a on po norwesku ... a jeśli to nie wypali to co byś mi poradził? Jest szansa znaleźć inną pracę mając te dokumenty (pozwolenia) i znając tylko angielski? Może jakieś inne agencje? A tak przy okazji to czy istnieją w ogóle w Norwegii jakieś oferty pracy w fabrykach gdzie nie wymaga się zbytnio jakiejś profesji? Chodzi mi o cokolwiek na początek aby gdzieś się załapać...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8928 Postów
Maniak
blanko napisał:
hunter2525 napisał:
Trafiłem na coś takiego

www.infopraca.pl/praca/wulkanizator/norwegia-oslo/6964712

no właśnie to jest ta spalona agencja, ona jest jedyną na całą Norwegię, która zatrudnia ludzi w warsztatach wulkanizacyjnych :/ lipa maksymalna

PISZEMY tutaj o dwóch RÓŻNYCH rzeczach /firmach ...
---
TY piszesz o POŚREDNIKU ... takich w Norge jest na pęczki...
---
A JA pisałem o Twoim Bezpośrednim SZEFIE ...Norwegu...!!! . który Ciebie przyjął od pośrednika ... na warsztat ...
TO SĄ DAW RÓŻNE TEMATY i całkiem niezależne od siebie .
---
Ty masz rozmawiać z warsztatem tam gdzie pracowałeś i skąd dostałeś te dobre referencje .
O...!!! kumasz już .. czy trzeba łyżką po jajach ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący
O...!!! kumasz już .. czy trzeba łyżką po jajach ...[/b][/color][/quote]

no kumam ale jeśli by to nie wypaliło to co radzisz? Wysyłać cv do innych pośredników? Jechać w ciemno, szukać innej roboty na miejscu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(hunter2525)
Początkujący
Sądze, że możesz wyjechać nawet w ciemno argumentacja :

1) masz odpowiednie papiery

2) posiadasz numer i masz expa w norge oraz jak sam napisałeś pozytywną opinie od poprzedniego pracodawcy

3) idzie "sezon" na tego typu prace więc jeśli nie teraz to kiedy

Wiadomo, że wyjazd w ciemno to koszty i niepewność lecz sądze, że znajdziesz przce choćbyś miał chodzić od jednego zakładu do kolejnego i pytać się o prace. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
88 Postów
Simon Lajdecki
(blanko)
Początkujący
hunter2525 napisał:

2) posiadasz numer i masz expa w norge oraz jak sam napisałeś pozytywną opinie od poprzedniego pracodawcy

o jaki numer i expa chodzi? Mam dokument z policji na legalny pobyt i pracę na czas nieokreślony, konto bankowe i kartę podatkową czy coś w tym stylu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4100 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
doswiadczenie w NO... EXP to punkty doswiadczenia w grach komputerwych.... jakis dzieciak pewnie albo typ co na codzien pocina na ps3... i dlatego niektorzy moga miec problemy z jego zrozumieniem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok
Цей сайт використовує файли cookie

Наш сайт використовує файли cookie для оптимізації роботи, аналізу трафіку та персоналізації контенту й реклами відповідно до ваших уподобань. Згідно з вимогами Google, ми використовуємо режим згоди, який дозволяє вам контролювати, які дані збираються та обробляються. Ви можете надати згоду на всі категорії файлів cookie або керувати своїми налаштуваннями. Більше інформації ви знайдете в нашій Політиці конфіденційності.

Необхідні

Ці файли cookie необхідні для функціонування сайту і не можуть бути вимкнені в наших системах. Вони встановлюються у відповідь на ваші дії, такі як налаштування конфіденційності, вхід у систему або заповнення форм. Ці файли не зберігають жодних персональних даних.

Аналітичні

Аналітичні файли cookie дозволяють нам вимірювати трафік сайту та аналізувати, як користувачі ним користуються. Це допомагає нам покращувати роботу сайту та адаптувати його контент. Ми використовуємо Google Analytics у режимі згоди, який діє відповідно до ваших уподобань. Якщо ви не надасте згоду, Google Analytics обмежить збір та обробку даних.

Маркетингові

Маркетингові файли cookie використовуються для персоналізації реклами, яку ви бачите як на нашому сайті, так і на сайтах партнерів. Завдяки їм реклама є більш релевантною та відповідає вашим інтересам. Google Ads працює відповідно до режиму згоди, який підлаштовує рівень персоналізації реклами до ваших налаштувань. Ви можете вирішити, чи хочете ви, щоб ваші дані використовувалися для персоналізованої реклами.

Керувати налаштуваннями
Відхилити всі
Підтвердити вибір
Прийняти всі