marekkolo napisał:
Wiesz, ja tu na tym forum jeszcze ne widzialem abys ty napisal lub odpisal jakiejs osobie jakies pozytywny komentaz.Filozofujesz nad kazdym postem i robisz z siebie wszechwiedzacego,a sam walisz na permiteringu i tak kulejesz na tej emigracji,z dnia na dzien.muwisz 2006 ?super ja tu dotarlem 1998 i 15 lat walilem na czarno az dudnilo.i sie udalo ,teraz prowadze swoja firme i jest ok.a co do pomocy ,to nie mam takiej mozliwosci obecnie ,ale nie wciskam im ze tu to tylko bogaci polacy z doswiadczeniem przyjechali,bo tak nie jest 80% jest tu na wlasne ryzyko. i to tyle.
JAK to ...!!!
Masz firmę i Kochanym rodakom nie jesteś w stanie pomóc ...!!!? .
---
ZALEWASZ jak nowobogacki ...
---
To Twoja nieudolność iż przez tyle lat zasuwałeś jako dzikus ...
---
TEŻ masz się czym chwalić ...
I pewnie w tej twojej firmie , inni rodacy też zasuwają na czarno tak jak i ty to robiłeś ...
---
Nie przeczę , że i Ja pracowałem na czarno , jednak całkiem NIEŚWIADOMIE , bo POLACZEK szefuncio , tak mataczył , że aż miło ... jednak trwało to , niecałe TRZY MIESIĄCE ... !!! .
Od tamtej pory pracuję w Norge TYLKO LEGALNIE .../poza drobnymi projektami , w czasie wolnym od oficjalnej pracy /
---
To że jestem na permitteringu , to nie Moja zasługa tylko Firmy ... a Mnie Nic do Jej /firmy/ polityki ...
Mnie jak na razie taki układ pasuje ...
---
Jak tak ...GŁUPIO...piszesz o tej formie .../permitteringu/... TY WIELKI PRZEDSIĘBIORCA ... to Ja już wyobrzam sobie , jaką ty masz politykę w tej firmie i jak traktujesz również ludzi w firmie , gdy akurat nie masz pełnego pakietu zleceń!!!...