Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Szukam pracy w Norwegii-2 osoby - Norwegia

Czytali temat:
(2252 niezalogowanych)
17 Postów

(Ationx)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Ationx napisał:...Mamy rocznikiem 19 lat. W tym roku w maju piszemy maturę i chcemy od razu wyjechać do pracy do Norwegii, czyli zacząć tak z grubej rury. Nie mamy doświadczenia więc myślę iż na początku pewnie praca w rolnictwie albo coś nas by czekała. Jesteśmy z okolic Kalisza, więc chcielibyśmy załatwić pracę przez agencję bo nie mamy w Norwegii nikogo. .
---
Agencje z reguły przyjmują do pracy Ludzi z konkretnym zawodem , oraz długoletnią praktyką zawodową .
Niemniej możliwe , że załapiecie się na ...Au pair ... .Nie są to kokosy , niemniej macie możliwość mieć gdzie spać , co jeść ...darmową naukę języka oraz jakąś tam Forsę .
---Jeżeli Nie macie Tutaj Rodziny , to jesteście za młodzi , na samodzielne życie W Norge .
Ogólnie możecie mieć duże kłopoty administracyjne .
To nie Polska mentalność . Niemniej wszystko jest Możliwe .
---
Osobiście proponuję zdobyć jakieś konkretne zawody i nauczyć się dobrze Języka ... bez tego ani rusz .
Oraz zapoznać się... BEZWZGLĘDNIE ... z prawem jakie Tu w Norge obowiązuje ... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Ationx)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
marek kolodziejczyk
(marekkolo)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marekkolo napisał:
Fioletowy nie pie......l farmazonow,jesli nie chcesz pomuc to nie wciskaj debilnych komentarzy.ty masz tu rodzine? i przyjechales z doswiadczeniem? kazdy probuje wyrwac sie zPolski wiec nie doluj ludzi z gory. pozdroNO CÓŻ ... coby tu napisać , na twoją górnolotną uwagę ... by nie obrazić nikogo , a zarazem być w zgodzie ...z realiami Norweskimi ...
---
Po pierwsze Skoroś taki Kozak to weź i sam Pomóż ... tak bezinteresownie ...
---
Po drugie ...
Ja Tu przyjechałem w 2006 ROKU , na delegację z Firmy ... // w dużej przenośni ...RODZINA.../ z Konkretnym Zawodem ... i wieloletnią praktyką ...
---
Miałem zapewnione spanie , jedzenie , transport do i z pracy .
---
MAŁO tego , miałem własne auto ... czyli byłem ... NIEZALEŻNY... .
---
Ja z polski , nie starałem się wcale wyrywać za wszelką cenę ...
---
LUDZI NIE DOŁUJĘ ... a jedynie uzmysławiam Im , że to nie taki Miód ... jak się prawi przy kieliszku szery , będąc w Polsce na urlopie ... gdzie całej Wsi ... pokazuje się Szpan ... a Tu w Norge , "przymiera się głodem" by odłożyć parę groszy ...
---
---
Na Dzień Dzisiejszy ...Prawda jest taka , że mając po 19 - 20 lat ... , bez znajomości języka i konkretnego zawodu ... JEST SIĘ W NORGE NIKIM...!!! .
---
I to nie jest dołowanie ... Nie mam W tym żadnego celu , poza informacyjnym ...
---
Praca dorywcza i na dziko , nie gwarantuje bezpiecznego bytu w Norge ... bo za kąt do spania trzeba bulić czy się pracuje czy też i nie pracuje ...
A koszt wynajmu jest ...ZNACZNYM wydatkiem ... przewyższającym nieraz wydatki na codzienne życie większości Emigrantów ... zwłaszcza jak są we dwoje ...
---
O innych aspektach nie będę tu pisał ...bo i tak to nie trafi to innych , s koro poruszony problem wywołał taki negatywny oddźwięk ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
marek kolodziejczyk
(marekkolo)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marekkolo napisał:
Wiesz, ja tu na tym forum jeszcze ne widzialem abys ty napisal lub odpisal jakiejs osobie jakies pozytywny komentaz.Filozofujesz nad kazdym postem i robisz z siebie wszechwiedzacego,a sam walisz na permiteringu i tak kulejesz na tej emigracji,z dnia na dzien.muwisz 2006 ?super ja tu dotarlem 1998 i 15 lat walilem na czarno az dudnilo.i sie udalo ,teraz prowadze swoja firme i jest ok.a co do pomocy ,to nie mam takiej mozliwosci obecnie ,ale nie wciskam im ze tu to tylko bogaci polacy z doswiadczeniem przyjechali,bo tak nie jest 80% jest tu na wlasne ryzyko. i to tyle.
JAK to ...!!!
Masz firmę i Kochanym rodakom nie jesteś w stanie pomóc ...!!!? .
---
ZALEWASZ jak nowobogacki ...
---
To Twoja nieudolność iż przez tyle lat zasuwałeś jako dzikus ...
---
TEŻ masz się czym chwalić ...
I pewnie w tej twojej firmie , inni rodacy też zasuwają na czarno tak jak i ty to robiłeś ...
---
Nie przeczę , że i Ja pracowałem na czarno , jednak całkiem NIEŚWIADOMIE , bo POLACZEK szefuncio , tak mataczył , że aż miło ... jednak trwało to , niecałe TRZY MIESIĄCE ... !!! .
Od tamtej pory pracuję w Norge TYLKO LEGALNIE .../poza drobnymi projektami , w czasie wolnym od oficjalnej pracy /
---
To że jestem na permitteringu , to nie Moja zasługa tylko Firmy ... a Mnie Nic do Jej /firmy/ polityki ...
Mnie jak na razie taki układ pasuje ...

---
Jak tak ...GŁUPIO...piszesz o tej formie .../permitteringu/... TY WIELKI PRZEDSIĘBIORCA ... to Ja już wyobrzam sobie , jaką ty masz politykę w tej firmie i jak traktujesz również ludzi w firmie , gdy akurat nie masz pełnego pakietu zleceń!!!...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
marek kolodziejczyk
(marekkolo)
Nowicjusz
jednym slowem, debil jestes i tyle odemnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
Wasze klopoty "administracyjne" ogranicza sie do tego, ze nie bedziecie mogli kupic alkocholu powyzej 4.7%. To tyle z klopotow.
Bez zawodu rzeczywiscie trudniej co nie oznacza, ze 19 latek jest nikim.
Rocznikowo moze juz byc czeladnikiem( szkola zawodowa i egzamin) Sam mam takich malarzy, ktorzy pracuja juz tu 7 lat.Niestety wam bedzie trudniej. Latem zaczynaja sie zbiory a tam chyba wymagaja jedynie checi do pracy - tak mysle. Nie moja bajka ale powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marekkolo napisał:
jednym slowem, debil jestes i tyle odemnie.
I oto cała wielkość... jaka wraz ze słomą ...wychodzi z twoich wypowiedzi ...!
---
Bo cóż Innego jesteś w stanie napisać ...
---
Ja chociaż , staram się przestrzegać innych , przed pochopnymi i nie do końca trafnymi decyzjami ... .
--
A ty ... jak widać powyżej w twoich postach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok