Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2253 niezalogowanych)
17 Postów

(Ationx)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów
marek kolodziejczyk
(marekkolo)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Ationx napisał:
@Gabriel
Pisałeś coś, że miałeś własny samochód i że to był duży plus. Otóż zaskoczę Cię, ja też mam własny samochód więc z twojego punktu widzenia kawałek plusa już mam
Wiem, że szału nie będzie ale na początek myślę właśnie o pracy sezonowej i wtedy byśmy na miejscu szukali czegoś na dłużej. Ale ile jestem w stanie zarabiać jako pracownik sezonowy? Da się cokolwiek odłożyć czy tylko tyle zarobić aby jakoś tam przeżyć?

Ile można zarobić ... nie mam pojęcia ...wszystko zależy co się akurat w sezonie robi ...wiem , że w rolnictwie nie ma żadnych kokosów , stawki brutto ...mało kiedy przekraczają 100Nok/t. tyle , że tam się pracuje po 10-12 t /d .
Jeżeli ...czesiowete... załatwi tobie tą pracę sezonową , to nie będą to żadne mecyje , z prostej przyczyny ...
SEZON TO SEZON i nic ponadto , w 90% jest to praca dodatkowa , a nie podstawowa ...
Z takiej pracy , nie da się żyć w Norge Normalnie ...
Owszem , jak ktoś po sezonie , wraca do kraju nade Wisłą , to i może jakiś kokos jest , na dodatkowe dyskoteki i butelkę dobrego łyskacza między sesjami ... nic ponadto ... .
---
A Wy przecież chcecie Tu być na dłużej ...
---
A Tu nima ani Mamy , ani Taty i ich Kasy ...!!! tak jak teraz ...
---
Tysiąc Polskich Złotych , to Pikuś w Norge i z ledwością starcza na tydzień , jak się ma jeszcze auto i jest się we dwoje ... / Pamiętaj Norge to bardzo drogi kraj dla kogoś kto niema tu stałej i stabilnej pracy ...zaczynając od 14,5Nok za litr benzyny /ropy ...do 7Nok. za bochenek chleba i to tego najtańszego ...
A gdzie reszta ...
---
Niemniej ...świat należy do odważnych ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Ationx)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marekkolo napisał:
Dla mnie to masz obsrane gacie i morde nie wypazona.nic wiecej gnoju!!!! chowasz sie za klawiatura ze swoimi kompleksami,jestes zerem nic wiecej
...BIEDACTWO....
...TYLKO SIĘ NIE POPŁACZ Z TEJ ZŁOŚCI ...!!!

---
I komputer zostaw w spokoju , przecież to nie on ciebie denerwuje ... .
---
Toś Mnie rozbawił kompletnie ... jeszcze jednego minusika poproszę ... na pewno będzie tobie dużo lżej ...
---
Oj jakiś ty żałosny , skoro takie gromy ciskasz ... I musi coś być na rzeczy , skoro aż tak ciebie te odciski bolą .
---
Pewnie jako FIRMA JEDNOOSOBOWA ...masz całe 150 -170 Nok/t. Brutto ... !!! .
---
A i tak pewnie robisz na dziko , za 100Nok. pod stołem... .
---
Ulżyj jeszcze sobie trochę ... sypnij Mi tu jakąś wiąchę , taką siarczystą ...!!! .
Coby Mi we pięty poszło ...NIEBORACZKU ... Biznesmenie ...za kwadratową dychę ... , tyrający od świtu do zmierzchu ...
---

Dobrze , że jutro Niedziela , to się ze grzechu wyspowiadam i po ptokach ... czego i tobie życzę i polecam .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
w takim razie zakon bedzie najlepszym miejscem dla was......
19 lat i ani % ani disco (?)

ludzie do zakonu > tam dadza papusiu, spokój, cisza, etc.....

aaaaaaaaaaaaaaa i ruchanko tez da sie ogarnąc

para 19-to letnich niedorobów.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Ationx napisał:
Szczerze to w kraju tutaj ani mama ani tata pieniędzy to mi praktycznie nie dają wcale więc i tak muszę sobie jakoś radzić....
JAK TO... nie dają ..!!!? .
---
A spanie ... gotowanie papu , ubranie ... książki do szkoły ... to GIPS ... !?! .
---
TOŻ TO ... bardzo DUŻY i realny koszt wydatków , związanych z Tobą i tym , byś skończył tą Maturę .
---
Jeszcze MAŁO ... ?.
---
Ech dorośniesz i będziesz miał Swoje dzieci , to wtedy zobaczysz , jak to jest słodko z tej drugiej strony ...
---
Zobacz jak Tu na Forum ...mariankowaty hasiok ... ciska gromy ... a on ma tylko jedno Małe dziecko , a co będzie jak i ono pójdzie do liceum robić maturę ... , zamiast do zawodówki , by zdobywać popłatny fach , coby nie być uciążliwym nierobem ...! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
Grubas napisał:To jeszcze chetnie sie dowiem za jakiego specjaliste.
Za zwykłego robotnika ...
Oficjalnie w firmie pracuję jako ...Cieśla ...Zbrojarz ... Blacharz-Akrobata ... / kierowca/...mam również otwartą praktykę w firmie na papy termozgrzewalne , bo to jest głównym , naszym produktem .
---
Pracujemy dwójkami , Ja i norweski brygadzista , kosztorysant/obmiarowiec , zaopatrzeniowiec i cholera go jeszcze wie co... w jednej Osobie ...
A i służy również za Translatora w komunikacji między Mną , a resztą społeczeństwa w trakcie projektów ...
Faktura była wystawiona za kompletne położenie papy na dachu przedszkola razem z obróbkami blacharskimi ... 350m2.
Może w okolicy Oslo jest większa konkurencja , tu w Mojej Wiosce trudno jest zebrać komplet do przetargu jeżeli taki jest naprawdę konieczny , że względu na koszt projektu ...
---
Przy okazji ...Tu też występuje Instytucja "ZAJĄCA" przy przetargach , tak jak i w Polsce ...
---
Pewnie i tak jest ... ,że to Północ Norge ... Wszak sama nazwa mówi za siebie ... NORDLAND...

Cos mi tu nie gra. Jezeli to bylo zlecenie z kommuny do 100.000 nok to wasza firma musi miec rammeavtale. Jezeli natomiast koszt tego papowania wyniosl ponad w/w kwote( a tak zdaje sie bylo) to startowaliscie w przetargu ktory wygraliscie. Wedlog prawa do przetargu musi przystapic co najmnie 3 oferentow, w przeciwnym wypadku bedzie uniewazniony. Jezeli tak bylo to takich prac nie wycenia sie na godziny, bo to po prostu niemozliwe. Moze jakas praca dodatkowa( tilleggsarbeider) to rozumiem, bo dodatki do niskich stawek przy ramme zawsze sie wycenia wysoko - to taki bonus jezeli kommuna cos przeoczy a nalezy to wykonac( np. naprawa sprochnialego poszycia po zerwaniu starej papy) Czy jestes pewien, ze faktura opiewala na kwote wg stawki godzinowej na calosc prac? Prac godzinowych jest dla komuny wiekszosc ale nie na kwoty powyzej 100.000.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Ationx)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
w wieku 19 lat nie myślicie o dyskotekach , imprezach itd
przed wyjazdem udajcie się na terapię pod tym względem .....może kasiury też nie potrzebujecie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok