Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
jar606 (1848 niezalogowanych)
14 Posty
Ba Ka
(dobranocka)
Wiking
dziekuje za odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Listę niezbędnych dokumentów do zasiłku znajdziesz tutaj: www.mojanorwegia.pl/zasilek-rodzinny/zasilek-rodzinny.html , a jak będzie potrzebne tłumaczenie dokumentów to zapraszam do kontaktu na tlumacz@multinor.no
Zgłoś wpis
9 Postów
Wiking
Dziękuję już chyba dam sobie rade.
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
Adrian A
(Dida127)
Nowicjusz
Może i trzeba być ułomnym więc teraz wiem że jestem, ja zapłaciłem 1800kr. za dwa wnioski i jeśli będzie trzeba będę korzystał z płatnej pomocy tego biura.
Bo na pomoc nie odpłatną niema co liczyć ,widzę tu na forum wszyscy wszystko wiedzą perfekcyjnie rozmawiają po norwesku mają na wszystko czas a na pytanie odpowiedzi są:

"przecież wystarczy iść do NAV wziąć wnioski,wypełnić i tyle"

Ja pracuje po 10 godzin + dojazdy do pracy niema czasu więc wole zapłacić i mam gotowe dokumenty. A nie prosić się o POMOC.....którą i tak ciężko uzyskać bo niby wszyscy wszystko wiedzą a nic nie wiedzą.

Więc po to są takie biura by osoby "Ułomne" mogły z nich korzystać.....

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Dida127 napisał:
Może i trzeba być ułomnym więc teraz wiem że jestem, ja zapłaciłem 1800kr. za dwa wnioski i jeśli będzie trzeba będę korzystał z płatnej pomocy tego biura.
Bo na pomoc nie odpłatną niema co liczyć ,widzę tu na forum wszyscy wszystko wiedzą perfekcyjnie rozmawiają po norwesku mają na wszystko czas a na pytanie odpowiedzi są:

"przecież wystarczy iść do NAV wziąć wnioski,wypełnić i tyle"

Ja pracuje po 10 godzin + dojazdy do pracy niema czasu więc wole zapłacić i mam gotowe dokumenty. A nie prosić się o POMOC.....którą i tak ciężko uzyskać bo niby wszyscy wszystko wiedzą a nic nie wiedzą.

Więc po to są takie biura by osoby "Ułomne" mogły z nich korzystać.....

Pozdrawiam

Bla bla bla...
Twoj problem to nie jest 10 godzi dziennie w pracy i nie to, czy wszyscy tu wszystko wiedza lub nie.

Twoj problem tkwi w nieznajomosci norweskiego i/lub angielskiego.
Wnioski mozna wypelnic na stronie NAV w kilku wersjach jezkowych. Mozna sobie je wydrukowac i wyslac, nie trzeba ich osobiscie zanosic.
A po drugie, z pracy mozesz dostac dzien wolnego na zalatwienie spraw urzedowych.

Po trzecie, wypelnienie jednego wniosku nie trwa dluzej niz 3 minuty, wiec tak - jestes ulomny, ze zaplaciles 900 koron za 3 minuty "roboty", ktora mogles za darmo wykonac w domu lezac na sofie
Ponadto polish connection nie bierze odpowiedzialnosci a dalsze losy twoich zasilkow na dzieci, co wiecej pobieraja oni oplate za kazdy telefon do nich od ciebie i vice versa, a takze za kady list, ktory im w zwiazku z ta sprawa przyniesiesz.

Dobrze ci ktos napisal, ze wystarczy wypelnic wnioski i tyle, a jesli nie umiesz, to trzeba zapytac, czy tos by ci mogl ewentualnie pomoc, bo nikt na forum nie jest jasnowidzem.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Prawda. We wtorek wypelnialam papiery w NAV z dwumiesiecznym bobasem na rekach. Zajelo mi to 2 minutki...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
Kalba napisał:
Prawda. We wtorek wypelnialam papiery w NAV z dwumiesiecznym bobasem na rekach. Zajelo mi to 2 minutki...

tak jak podejrzewałem > ty jestes the best!
I do tego jeszcze matka boska karmiąca

napisz koniecznie, kiedy pójdziesz do NAV z całym dobytkiem, czyt. ósemką dzieci i dwoma psami....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marianek73 napisał:
napisz koniecznie, kiedy pójdziesz do NAV z całym dobytkiem, czyt. ósemką dzieci i dwoma psami....
HASIOK ...!!! .
Przeginasz i to BARDZO...
---
Masz jakiś problem w Własnym Domu ...!!? , że wcinasz się w dział rodzinny , gdzie OBCE Matki piszą o Swoich sprawach ...!! .
---
Może tak ze swoją ..."starą"... drzyj Koty ...!!! .
A nie do Obcych kobiet się przypieprzasz ...
Wstyd ...!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Marianek nie trzeba byc the best zeby wypelnic taki dokument. Nie mam osemki dzieci, ale nawet wtedy wypelnilabym ten druczek miedzy zakupami a odebraniem dzieci z przedszkola. Rozumiem ze codziennie przeczesujesz cale forum zeby gdzies sie wtracic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
gabriel napisał:
marianek73 napisał:
HASIOK ...!!! .
---
Może tak ze swoją ..."starą"... drzyj Koty ...!!! .
A nie do Obcych kobiet się przypieprzasz ...
Wstyd ...!!!

nie poznaję gabriela ....sam jedzie do tych obcych kobiet z grubej rury
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok