Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
Małgorzata Kowalska anna777 Adriann (4193 niezalogowanych)
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
Wilmir napisał:
Niestety tak jest i niestety nic z tym nie zrobimy. co do stawek norweskich to niewiem bo dopiero sie wybieram do norwegii ale z rozmowy z panią z adecco wynikało ze to 150-180nok/h. uważam to za dobrą płace jak dla kogoś kto nie zna języka.
Tylko ta pani pewnie zapomniała dodać tobie , że w Norge zawsze podaje się stawkę wyjściową , jako -BRUTTO... a nie NETTO do ręki na konto .
Z tego wynika ... , że ...150 - /36% -zaliczka na podatek / =96Nok/Netto na konto , a to już jest jawne oszustwo ...
---
Natomiast w Adeko 180Nok. to i może mają , jednak te osoby które pracują ponad rok dwa i znają dobrze Norweski w piśmie i mowie ... , oraz są wewnętrznymi brygadzistami /kapusiami .
---
Taka jest wredna prawda .
---
Co nie znaczy , iże neguję takie Firmy rekrutacyjne !!!, dające ...PEŁNY LEGALNY PAKIET SOCJALNY . na początku emigracji zarobkowej ...
Niemniej zawsze uczulam , że trzeba być bardzo czujnym w kontaktach z daną administracją ... firmy pośredniczącej , oraz trzeba znać podstawowe zasady pracy , we takowej firmie ...!

For faglærte: 159,- kroner
For ufaglærte uten bransjeerfaring: 143,- kroner
For ufaglærte med minst ett års bransjeerfaring: 149,- kroner

To sa stawki za 2011 brutto, wiec gdzie to oszustwo?
Jak zwykle zabierasz glos w sprawach o ktorych nie masz zielonego pojecia - byle cos nabazgrac.

Co do stawek w Polsce: W 2008/9 r placilismy murazom od 20-25 zl netto na godz. malarze ok. 20. W 2011 natomiast przysylano nam z urzedu pracy ludzi po 9 pln netto( pracownicy wykwalifikowani z doswiadczeniem min. 5 lat) I ludzie cieszyli sie, ze maja prace.

Sam nie jestem odpowiedzialny za polska spolke( mam udzialy) natomiast na przestrzeni 3 lat sytuacja pogorszyla sie diametralnie. Czesc pracownikow sciagnelismy do Norge i nosimy sie z zamiarem likwidacji polskiego oddzialu jezeli sytuacja sie nie poprawi w najblizszych 6-9 miech.

Takie sa realia w rejonie Krakow/ okolice - z tym, ze projekty realizowalismy na terenie calego kraju. Jedynie pracownicy pochodza z okolic Krakowa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Przede wszystkim nawet zainwestuj w profesjonalne CV po norwesku. Nawet jak ktoś zainteresuję się Twoją osobą to będzie prosił o przysłanie CV po norwesku. Zajmuję się korektą i tłumaczeniem CV na co dzień. Dostosowuję polskie CV do rynku norweskiego. Kontakt: tlumacz@multinor.no
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Grubas napisał:
gabriel napisał:
Wilmir napisał:
Niestety tak jest i niestety nic z tym nie zrobimy. co do stawek norweskich to niewiem bo dopiero sie wybieram do norwegii ale z rozmowy z panią z adecco wynikało ze to 150-180nok/h. uważam to za dobrą płace jak dla kogoś kto nie zna języka.
Tylko ta pani pewnie zapomniała dodać tobie , że w Norge zawsze podaje się stawkę wyjściową , jako -BRUTTO... a nie NETTO do ręki na konto .
Z tego wynika ... , że ...150 - /36% -zaliczka na podatek / =96Nok/Netto na konto , a to już jest jawne oszustwo ...
For faglærte: 159,- kroner
For ufaglærte uten bransjeerfaring: 143,- kroner
For ufaglærte med minst ett års bransjeerfaring: 149,- kroner

To sa stawki za 2011 brutto, wiec gdzie to oszustwo?
Jak zwykle zabierasz glos w sprawach o ktorych nie masz zielonego pojecia - byle cos nabazgrac....
ECH forumowy przychlaście ...
Napisałem , że oszustwem jest tylko to , iż ta Pani nie uświadomiła człowieka iż te 150Nok/t. ... to nie kwota netto , a brutto ...
I dlatego zrobiłem uproszczoną rozpiskę tej stawki ...
...Czytaj głąbie , teksty ze zrozumieniem ...

I omijaj Mnie z DALEKA...!!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
ECH forumowy przychlaście ...
Napisałem , że oszustwem jest tylko to , iż ta Pani nie uświadomiła człowieka iż te 150Nok/t. ... to nie kwota netto , a brutto ...
I dlatego zrobiłem uproszczoną rozpiskę tej stawki ...
...Czytaj głąbie , teksty ze zrozumieniem ...

I omijaj Mnie z DALEKA...!!! .
[/quote][/quote]

Tego akurat nie napisales glabie. Kobieta podala obowiazujace stawki- tyle!!
Wiec gdzie tu oszustwo?

Oszustwo jest przestepstwem umyslnym, wiec musisz z gory zalozyc, ze pani z info wiedziala, ze klient pojmuje stawke jako netto( Sprawca wyzyskuje błąd, gdy wie o błędnym przekonaniu pokrzywdzonego co do określonego fragmentu rzeczywistości, ale nie czyni nic, by go z tego błędu wyprowadz)

Gdy sie streujesz to obrzucasz rozmowce inwektywami. Mam na to sposob - przestan pisac glupoty , to nie bedzie komentarzy obnazajacych twoje uposledzenie.
Albo cos kopiujesz, albo insynuujesz, albo piszesz na swoj pokretny" uproszczony" sposob.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Grubas napisał:
...Albo cos kopiujesz, albo insynuujesz, albo piszesz na swoj pokretny" uproszczony" sposob.
Jasne , że się stresuję i to jeszcze jak ... aż mnie boli coś w środku , po prawej stronie , a prawa dłoń jest cała zdrętwiała ...
I jeszcze to cholerne zimno na dworze ... całe MINUS 11 stopni ...
---
Auto rzęzi ... jak zarzynane , bo akumulator ma bite cztery lata , rozwolnienie goni Mnie co pięć minut na kibel ...
---
I jak tu się nie stresować ...
---
Walizki jeszcze nie spakowane , a tu przede mną jeszcze całe 260 km. osobistej jazdy .
W domu , jak zwykle bajzel przed podróżą ...
I jeszcze na dokładkę ... na Forum jakaś muślimska niemota , nad wyraz uczulona na własne EGO , czepia się jak rzep psiego ogona ...
Ech ...A tu już tylko 28 godzin do pierwszego celu ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
Grubas napisał:
...Albo cos kopiujesz, albo insynuujesz, albo piszesz na swoj pokretny" uproszczony" sposob.
Jasne , że się stresuję i to jeszcze jak ... aż mnie boli coś w środku , po prawej stronie , a prawa dłoń jest cała zdrętwiała ...
I jeszcze to cholerne zimno na dworze ... całe MINUS 11 stopni ...
---
Auto rzęzi ... jak zarzynane , bo akumulator ma bite cztery lata , rozwolnienie goni Mnie co pięć minut na kibel ...
---
I jak tu się nie stresować ...
---
Walizki jeszcze nie spakowane , a tu przede mną jeszcze całe 260 km. osobistej jazdy .
W domu , jak zwykle bajzel przed podróżą ...
I jeszcze na dokładkę ... na Forum jakaś muślimska niemota , nad wyraz uczulona na własne EGO , czepia się jak rzep psiego ogona ...

Grafoman
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wojtek Wojtek
(Wilmir)
Wiking
25 zl/h netto w Polsce ? --- dla mnie to SUPER stawka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
Wilmir napisał:
25 zl/h netto w Polsce ? --- dla mnie to SUPER stawka.

Czytaj kiedy 2008/9. Jak zarabialismy to i ludzie zarabiali. W tamtych latach wykonawca placil nawet 30-50% z gory!, zeby tylko u niego zaczac. Teraz to zatory placowe na kilka miechow i 3 sprawy w sadzie zalozylismy o niuregulowania faktur pomimo ukonczenia i odebrania inwestycji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Grubas napisał:gabriel napisał:I jeszcze na dokładkę ... na Forum jakaś muślimska niemota , nad wyraz uczulona na własne EGO , czepia się jak rzep psiego ogona ...
Grafoman

Ech ..rozbawiłeś Mnie ździebko ... i nawet słońce wyjrzało z za bloku ...
---
Jednak Całe ramię boli coraz bardziej , a i drętwienie/ mrowienie... podchodzi już do łokcia ...
---
Jak tak dalej będzie , to kiepsko widzę , tą jazdę samochodem na tak dużym odcinku ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
243 Posty

(Grubas)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
Grubas napisał:gabriel napisał:I jeszcze na dokładkę ... na Forum jakaś muślimska niemota , nad wyraz uczulona na własne EGO , czepia się jak rzep psiego ogona ...
Grafoman

Ech ..rozbawiłeś Mnie ździebko ... i nawet słońce wyjrzało z za bloku ...
---
Jednak Całe ramię boli coraz bardziej , a i drętwienie/ mrowienie... podchodzi już do łokcia ...
---

Jak tak dalej będzie , to kiepsko widzę , tą jazdę samochodem na tak dużym odcinku ...

Wieloletnia masturbacja daje o sobie znak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Grubas napisał:Wieloletnia masturbacja daje o sobie znak
NO popatrz ...popatrz... !!! , wiesz to z własnego doświadczenia ...? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok