Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Praca na okres czterech, pięciu tygodni. - Norwegia

Czytali temat:
(447 niezalogowanych)
2 Posty
Leszek Ochocki
(L.Ochocki)
Wiking
Witam,

Jestem studentem z Krakowa. Planuję wybrać się pod koniec stycznia do Norwegii na okres czterech, pięciu tygodni w celach zarobkowych. Od ponad miesiąca przeszukuję sieć w poszukiwani ofert pracy dla niewykwalifikowanych pracowników na niedługi czas, jednak nie znalazłem żadnych konkretnych informacji.

Posługuję się językiem angielskim, polskim oczywiście, arabskim w stopniu średnio-zaawansowanym i norweskich w stopniu początkującym.

Mam pytanie do forumowiczów nt. szukania szczęścia już na miejscu. Jak wygląda obecnie rynek pracy w Norwegii. Myślę, że wybiorę się do Bergen. Jest to drugie co do wielkości miasto, jest tam sporo studentów - myślę, że nie powinno być wielkiego kłopotu ze znalezieniem pokoju do wynajęcia na miesiąc.

Uważacie, że taki wyjazd może się powieść? Chętnie wysłucham wszelkich porad.

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
studentów dużo dlatego kwater mało do wynajęcia . załatw sobie najpierw lokum na ten miesiąc bo na wynajem z ogłoszenia to zapomnij że ktoś weżmie lokatora na miesiąc . poza tym zima to nie najlepszy okres na szukanie pracy sezonowej . ja na twoim miejscu bym odpuścił ale twoja decyzja , twoja wola i chęci .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Jak to fajnie byc mlodym i miec niezachwiana wiare w przyszlosc oraz wlasne mozliwosci i zdolnosci.

Co do noclegow - musisz byc przygotowany, ze nic ponizej 400-500NOK za dobe nie znajdziesz. I nie licz na to, ze ktos cie przygarnie. Norwedzy nigdy nie nalezeli do goscinnych, a teraz, jak dzien w dzien czyta sie w gazetach o zlodziejstwach, zabojstwach, itp, to w ogole nie ma to to co liczyc.
Nawet autostopowiczow malo kto wezmie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
L.Ochocki napisał:... Planuję wybrać się pod koniec stycznia do Norwegii na okres czterech, pięciu tygodni w celach zarobkowych. Od ponad miesiąca przeszukuję sieć w poszukiwani ofert pracy dla niewykwalifikowanych pracowników na niedługi czas, jednak nie znalazłem żadnych konkretnych informacji.
Posługuję się językiem angielskim, polskim oczywiście, arabskim w stopniu średnio-zaawansowanym i norweskich w stopniu początkującym.
Mam pytanie do forumowiczów nt. szukania szczęścia już na miejscu. Jak wygląda obecnie rynek pracy w Norwegii. Myślę, że wybiorę się do Bergen. Jest to drugie co do wielkości miasto, jest tam sporo studentów - myślę, że nie powinno być wielkiego kłopotu ze znalezieniem pokoju do wynajęcia na miesiąc.
Uważacie, że taki wyjazd może się powieść? Chętnie wysłucham wszelkich porad..

CÓŻ...Rzec ... na taki delikatny optymizm ...
---
Norge to nie Europa ...
---
Bergen teraz jest prawie puste , jest ZIMA ...studenci mają wolne ...lub pracują na już dawno temu , zaklepanych tymczasowych... stanowiskach .
---
TAK z Marszu to może w Eurolandzie !!!
W Norge jedynie u Polaka ...na dziko i to u takiego , który da kąt /materac/do spania za 2000-3000Nok/miesiąc .
---
I trzeba się zdrowo modlić by umówioną kwotę na koniec wypłacił ...!!!

---
Przy okazji ... MASZ Mylne pojęcie na temat Norweskich Studentów . Tu Każdy ma własny biznes i altruistów jest naprawdę ... mniej niż mało...
---
Jesteś ponoć ... Pan Student ...który włada tym lub innym językiem ... biegle posługuje się komputerem .
Znaczy , masz możliwości na znalezienie noclegu w śród Studenckiej Braci Bezpośrednio Nawet w Norge ...
jednak to jak pisałem ...Dużo za późno ... jeżeli teraz zaczniesz szukać to MOŻE na wakacje coś znajdziesz tak i nocleg jak i pracę .
---
Pamiętaj Norge to dziwny kraj ...
Tu mało prawdopodobne jest znalezienie legalnej pracy ...z ULICY... na tak krótki okres . Ponieważ jest "rygor" podczas rekrutacji . Za dużo by Pisać a i tak wszystkiego nie pojmiesz .
---
Pracodawca , prędzej weźmie pomocnika z firmy wynajmującej robotników , niż z ulicy ... Tu do każdej pracy trzeba mieć ...REFERENCJE... /gwarancje , że do danej pracy się nadajesz . Nawet do tak prozaicznego zajęcia jak praca ze ścierką ...
---
Najlepiej , jak byś zaczął szukać ,przez firmy studenckie ... "Praca tymczasowa" ...Vikariat...midlertidig jobb... ewentualnie ... inne firmy zatrudniające na zastępstwo .

Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Leszek Ochocki
(L.Ochocki)
Wiking
Dziękuję za Wasze opinie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj