Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Lepiej przez agencję czy bezpośrednio u pracodawcy - Norwegia

Czytali temat:
Jarek Grudzień marek1821 (930 niezalogowanych)
4 Posty
Wiking
Witam.

Pytanie jak w tytule.

Mam kilkanaście lat doświadczenia w instalacjach "kablowych". Ostatnie kilka lat to głównie CCTV, ale też elektryka, TV SAT, domofony, sieci komp., alarmy itp.
Wysyłam CV już od dłuższego czasu ale jakoś nikt się nie odzywa...
Może ktoś z was coś słyszał o wolnym stanowisku dla instalatora?

Reasumując, doradźcie co robić, żeby ktoś "kupił" to co mam do zaoferowania

Pozdraiwm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
qchon napisał:Reasumując, doradźcie co robić, żeby ktoś "kupił" to co mam do zaoferowania
Jeżeli nie masz znajomych , pracujących tu w twojej branży , a przy okazji nie zazdrosnych - że zabierzesz im pracę - to trudno będzie tobie znaleźć pracę , ewentualnie może się również i tak dobrze trafić , że oferta pracy pojawi się w ten poniedziałek .
Tu dokładnie jest tak samo jak z ostatnim losowaniem w lotto -56-milionów .
Tyle spekulacji , kombinacji i pomówień , a wygrały DWIE OSOBY Z DWÓCH RÓŻNYCH MIAST wysyłając kupony na chybił trafił .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
broom feie napisał:
qchon napisał:Reasumując, doradźcie co robić, żeby ktoś "kupił" to co mam do zaoferowania
Jeżeli nie masz znajomych , pracujących tu w twojej branży , a przy okazji nie zazdrosnych - że zabierzesz im pracę - to trudno będzie tobie znaleźć pracę , ewentualnie może się również i tak dobrze trafić , że oferta pracy pojawi się w ten poniedziałek .
Tyle spekulacji , kombinacji i pomówień , a wygrały DWIE OSOBY Z DWÓCH RÓŻNYCH MIAST wysyłając kupony na chybił trafił .

informacja z mojego doświadczenia na pw

ja miałam 4
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
lizzi napisał:ja miałam 4
POST , NIJAK NA KONKRETNY TEMAT !
Proszę o więcej samokontroli / dyscypliny w takich tematach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
broom feie napisał:

w sumie masło maślane i gdybanie mam nadzieję że poczuł się pan pomocny
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Wiking
broom feie:

Mam znajomych w pl, którzy załatwili mi pracę. Mam nawet innych znajomych, którzy załatwiają mi różne fuchy. nie mam problemu z brakiem pracy, tylko z brakiem czasu. Mam dwoje małych dzieci i nie chcę obudzić się jak już będą dorosłe. Pracuję non-stop a kasy wystarcza na styk. Na urlop mogłem sobie pozwolić to sześć dni w Szczyrku (bardzo fajnych) przez zakupy zbiorowe (grupon).

Nie szukam jakiejkolwiek pracy tylko lepszej niż mam. To na pewno jest trudniejsze...
Chcę też lepszej przyszłości dla moich dzieci.

Pytając na forum o pracę nie oczekuję, że ktoś czeka na takiego kogoś jak ja, ale może coś gdzieś od kogoś przypadkiem usłyszał... Może gdzieś się zwalnia miejsce, może firma się rozwija itp.
Zgłaszam po prostu swoją ofertę i tyle.

izzi:

Dzięki za wiadomość Każda opinia jest dla mnie cenna.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Wiking
Przepraszam - lizzi

A wracając jeszcze do głównego pytania to ja się jednak bardziej skłaniam do agencjii, tylko pytanie czy agencje nie koszą jakoś kasy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
qchon napisał:A wracając jeszcze do głównego pytania to ja się jednak bardziej skłaniam do agencjii, tylko pytanie czy agencje nie koszą jakoś kasy?
Moim zadaniem jest luźne pilnowanie porządku na Tym Forum , a nie PYSKÓWKA z innymi Forumowiczami .
Wiem , że "lizzi" coś Tobie napisała na "PW" , nie Moja sprawa , jednak napiszę iż takie postępowanie jest poniżej poprawnej krytyki , ponieważ nie tylko Ty jesteś na tym Forum i szukasz odpowiednich informacji .
Żałuję teraz , że odpowiedziałem na Twój temat , następnym razem zastanowię się trzy razy zanim raz coś napiszę .
Niemniej napisałem łagodną i realną prawdę .
Inna sprawa to taka , jak Ty to sam zinterpretujesz .
Nas na Forum nie interesują sprawy Osobiste osób biorących udział w dyskusjach .
KAŻDY Z NAS ma indywidualny problem , dlatego szuka lepszego prywatnego sposobu na JUTRO .
Co do pytania zadanego powyżej .
LEGALNA FIRMA POŚREDNICZĄCA , od zatrudnianego pracownika , nie bierze ŻADNEGO WYNAGRODZENIA , to płaci pracodawca zatrudniający pracownika , firmie pośredniczącej .
Inna sprawa , że trzeba jak wszędzie dbać o Swoje godziny pracy i ogólne prawa pracownicze zgodnie z podpisaną ŚWIADOMIE umową o pracę z danym pośrednikiem !.
To tyle .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
broom feie
napisał ze nie biorą od pracownika kasy to prawda ale agencja zaniża stawkę godzinową np.po 3 miesiącach u norwega dostałbyś podwyżkę ale nie dostaniesz bo masz umowę z agencją na 12 miesięcy .
Pracodawca dogaduje się z agencją a agencja z tobą ,może być tak że oferta jest dla ciebie zadowalająca więc warto skorzystać ,w sumie agencja ma dbać o twoje interesy tym samym dba o swoje,wiec im na tobie zależy.
poza tym załatwi za ciebie wiele spraw bywało też tak że agencja sie wypina i trzeba radzić sobie samemu .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
qchon napisał:
Przepraszam - lizzi

A wracając jeszcze do głównego pytania to ja się jednak bardziej skłaniam do agencjii, tylko pytanie czy agencje nie koszą jakoś kasy?

Jak agencja ma lepszą ofertę pracy dla ciebie niż teraz masz to bież i się nie zastanawiaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok