Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Jarek Grudzień marek1821 (931 niezalogowanych)
1189 Postów

(Izzy)
Maniak
i jeszcze coś dorzucę extra dobra agencja przebiera w ludziach chodzi mi o fachowców bo pracodawca ma swoje kryteria wyboru więc jeśli cię chcą to dobrze świadczy o tobie mój maż ma obecnie 3 propozycje od agencji jedna z nich proponuje świetne warunki więc gdzie jest kruczek mianowicie w tym że pracownik ma mieć swoje narzędzia dla mechanika to jest bzdura co to za firma ,która nie ma swoich narzędzi i karze dokupować pracownikowi na bieżąco,moze ma jeszcze sobie warsztat wynająć . firma guzik z tego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
lizzi napisał:... co to za firma , która nie ma swoich narzędzi i karze dokupować pracownikowi na bieżąco,moze ma jeszcze sobie warsztat wynająć . firma guzik z tego.
Weź się I zastanów , co chcesz osobiście przekazać Innym .!
PAMIĘTAJ ... PRZY TYM BEZWZGLĘDNIE JEDNO...!!!
-KARZE TO PRZEDE WSZYSTKIM MIĘDZY INNYMI SĄD , ponieważ , to tylko kara .!!!
- Każe / tylko, ewentualnie dana firma , posiadać odpowiednie narzędzia , by porządnie wykonywać Swoją Aktualną pracę zgodnie z zawartym Indywidualnym Kontraktem , ponieważ Firma może jedynie KAZAĆ w tym przypadku , a nie KARAĆ ...!!!
Taki sobie drobny Niuans... acz bardzo ważny .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
lizzi napisał:
i jeszcze coś dorzucę extra dobra agencja przebiera w ludziach chodzi mi o fachowców bo pracodawca ma swoje kryteria wyboru więc jeśli cię chcą to dobrze świadczy o tobie mój maż ma obecnie 3 propozycje od agencji jedna z nich proponuje świetne warunki więc gdzie jest kruczek mianowicie w tym że pracownik ma mieć swoje narzędzia dla mechanika to jest bzdura co to za firma ,która nie ma swoich narzędzi i karze dokupować pracownikowi na bieżąco,moze ma jeszcze sobie warsztat wynająć . firma guzik z tego.

kruczków różnej maści jest bardzo dużo (często sami pracownicy widzą sytuacje w zbyt różowych kolorach dobra stawka i nic więcej sie nie liczy)

umowa może być na stałe, ale zlecenie już może być czasowe (Oppdragsbekreftelse) na kilka miesięcy/tygodni. po za tym wypowiedzenie umowy to dwa tyg./miesiąc (po pewnym czasie) i to że umowa byłą na stałe można sobie wsadzić...

to że umowa jest np. na 12 m-cy to wcale nie znaczy że nie można negocjować stawki w międzyczasie (najlepiej mieć to na papierze).
Z doświadczenia wiem, że jak jest sie dobrym w tym co sie robi, pracodawca nie robi problemów z podwyżką po miesiącu/trzech (oczywiście trzeba sie o to upomnieć )

Swoje narzędzia? dla mechanika to kilka tyś PLN kosztuje podstawowy zestaw kluczy. no i praca mechanika jest na jednym stanowisku gdzie każdy warsztat powinien mieć takie wyposażenie na stanie. jak swoje narzędzia to może własna firma, a nie etat i wtedy stawka minimum 400kr/h można pracować.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Wiking
Dzięki za wszelkie info...

Zuzu:

Własna firma? Bardzo chętnie Miałem już w pl 2 razy. Niestety znowu pracuję na etacie
A tak serio, to naprawdę chętnie, ale powiedziałem sobie, że trzeci raz to już musi wypalić, więc muszę to zrobić z głową. Zatem nie mając doświadczenia w Norwegii, nie będę się wychylał. Przynajmniej nie na starcie

broom feie:

Mam wrażenie, że czymś Cię uraziłem. Nie wiem za bardzo czym, nie miałem takiego zamiaru, przepraszam.

gabriel:

PRZEDE WSZYSTKIM MIĘDZY INNYMI???
Jak mamy zwracać uwagę na detale, to to zdanie nie brzmi najlepiej
Bez urazy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok