ewik1 napisał:
[quote]zwolnić sie może i po tacierzyńskim, jednakże chcieliśmy pobierać ten zasiłek będąc już w kraju kiedy to jeszcze nie będziemy mieli pracy- jako środki do zycia.[/quo]
PARANOJA.....TOTALNA...
---WIDZĘ ,ŻE potrafisz obsługiwać się komputerem podłączonym do internetu...
To dlaczego robisz ze Siebie Totalnego Przygłupa Administracyjnego...!? .
---Jaki jest w Twoim przypadku problem , by zajżeć na odnośne Norweskie strony , tłumaczone już na polski , by sprawdzić odnośne przepisy...!!!?.
BO...!!! Jak można do jasnej cholery pobierać macierzyński przez Matkę lub Ojca skoro nie jest się aktualnie zatrudnionym ...!!! .
LUDZIE ...OPANUJCIE SIĘ ....I ZACZNIJCIE DOKŁADNIE CZYTAĆ ODNOŚNE PRZEPISY .
To wbrew pozorom naprawdę nic nie boli ...! .
Przecież te przepisy , poza kwotą macierzyńskiego , prawie niczym się nie różnią od tych obowiązujących w Polsce .
Tu też trzeba być aktualnie zatrudnionym w macierzystej firmie przed danym rozwiązaniem by pobierać zasiłek na opiekę dziecka / macierzyński/ inaczej się nie da . bo NAV wchodzi na konto i żąda zwrotu...
PISZĘ OSTRO , BO MIAŁEM JUŻ BYĆ W POBLIŻU LODOWCA , jednak ze względu na wzgląd , siedzę przykuty do laptoka i dostaję PTOKA... .
Chytrość niektórych polaczków , przechodzi Moje granice logicznego zrozumienia .
Oferowałem darmowy przejazd ...ponad 130km-w jedną stronę . i miłe towarzystwo . Nie byłem natomiast w stanie , zaoferować ful gratis wycieczki , bo to koszt na osobę około 500Nok , bez podróży ...
JEDNAK ....
Pani Barbara miała rację ...i w Moim Otoczeniu , są też osoby , których nie interesuje intelektualna i rzeczywista wiedza , aktualnego otoczenia .
LEPIEJ SZPANOWAĆ U SIEBIE NA WIOSKOWEJ ŚCIEŻCE ...