Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

DOBRY PRAWNIK POTRZEBNY sprawa o nie wypłacone wyn - Norwegia

25 Postów
M Z
(lustri1)
Wiking
www.mojanorwegia.pl/forum/view/4/praca%2...ukal_nas_okradl.html

W temacie, o którym już pisałam miesiąc temu, szukamy dobrego prawnika, który zajmuje się sprawami nie wypłaconego wynagrodzenia, oszustw w wielu wymiarach (wymaganie opłacanie dwóch mieszkań - czynszów, nie wypłacone Feriepenge, permanetny mobbing w pracy, itd. lista wykroczeń pracodawcy wobec pracowników zajęła nam 2 strony).

Otóż, ktokolwiek czytał tamten temat i cokolwiek pamięta, pracownicy wrócili do Oslo, udali się do darmowej pomocy prawnej, wcześniej adwokat polski Pan Garstecki oświadczył, że tego typu sprawami się nie zajmuje, udali się więc przygotowani, cały miesiąc przygotowywaliśmy dokumentację.

Co się okazało. Gorzej niż można było się tego spodziewać. Prawnik - bo to tylko darmowa pomoc prawna czyli 1 godz. darmowej rozmowy z prawnikiem - w ogóle nie chciał się zainteresować sprawą, nawet nie chciał widzieć dokumentów, lecz od razu zadzwonił do tego nieuczciwego pracodawcy i rozmawiał z nim, nie chcąc w ogóle rozmawiać z pracownikami, którzy u niego byli, oni mu prawie na siłę wciskali dokumenty - ale ich nie chciał przeczytać.
Podczas rozmowy z nią uśmiechał się, widać było, ze przyjął jej wersję, zamiast zając się nimi, zajął się rozmową z nią i słuchaniem jej.

Wykorzystaliśmy więc wszystkie możliwe środki, na razie dostępne.
Teraz, potrzebuję jedynie konkretnych informacji w jakich mediach mogliby w Oslo i w ogóle w Norwegii prosić o pomoc.

Ale głównie chodzi mi o nazwisko i kontakt do prawdziwego prawnika, który zajmował się sprawami Polaków (wiem, że było kilka takich spraw w Norwegii, ale nie umiem dotrzeć ani do pracowników ani do prawnika, nawet miesiąc temu czytałam tutaj o jakiejś sprawie nieuczciwej firmy, która przegrała z Polakami).
Nie chodzi mi o Adecco, lecz o inną norweską firmę, która stosowała nieuczciwe stawki, itp.

Albo proszę o wypowiedzi osób, które może wygrały sprawy w Norwegii.
Wiem, że powinni złożyć pozew, lecz niestety, muszą znaleźć dobrego prawnika.

Jeśli ktoś z Was ma konkretny namiar, bardzo proszę.

Chodzi tylko o konkretne wypowiedzi w temacie.
Jeśli zaś uda nam się sprawę wygrać - a potrzebujemy jedynie kogoś, kto naprawdę wygrać ją będzie chciał, bo sprawa jest tak bulwersująca, że nie można tego zostawić - zawsze posłużę pomocą w kwestii kontaktów, ktokolwiek będzie w podobnej sytuacji.
Pozdrawiam, lustri1.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jakaś ty słodka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
M Z
(lustri1)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
Sprawa powinien zainteresowac sie www.fagbladet.no/.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Veileder napisał:

Pozdrawiam

o tak, tak. i niech im od razu azyl przyznają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
Veileder napisał:

Pozdrawiam

o tak, tak. i niech im od razu azyl przyznają

I co sie nabijasz, jeden precedens mamy juz przeciez na forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty
azyl soker
(azyl soker)
Nowicjusz
jasta102 napisał:
jakaś ty słodka

Tak tylko ona szuka pomocy a nie komplementów, naucz wypowiadać się na forum. Velieder a co ty tu robisz przecież powinieneiś byś w szkole?! Po za tym wpis pod postem GEJ SZUKA GEJA nie dobrze o tobie świadczy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
azyl soker napisał:
Tak tylko ona szuka pomocy a nie komplementów, naucz wypowiadać się na forum. Velieder a co ty tu robisz przecież powinieneiś byś w szkole?!Po za tym wpis pod postem GEJ SZUKA GEJA nie dobrze o tobie świadczy.
Ponadto proszę uważać co Piszesz .
Na Tym Forum nie ma tematu pod tytułem "GEJ SZUKA GEJA" ! .
Naprawdę "szukasz guza" , a kto szuka to zazwyczaj znajduje .
SZKODA BYŁO BY , nie uważasz ?.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty
azyl soker
(azyl soker)
Nowicjusz
Szukam partnera! [Strona: 1...2,3,4]
Forum : Dyskusja ogólna

31

Veileder

i co kłamie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
lustri1 napisał:
www.mojanorwegia.pl/forum/view/4/praca%2...ukal_nas_okradl.html

W temacie, o którym już pisałam miesiąc temu, szukamy dobrego prawnika, który zajmuje się sprawami nie wypłaconego wynagrodzenia, oszustw w wielu wymiarach (wymaganie opłacanie dwóch mieszkań - czynszów, nie wypłacone Feriepenge, permanetny mobbing w pracy, itd. lista wykroczeń pracodawcy wobec pracowników zajęła nam 2 strony).

Otóż, ktokolwiek czytał tamten temat i cokolwiek pamięta, pracownicy wrócili do Oslo, udali się do darmowej pomocy prawnej, wcześniej adwokat polski Pan Garstecki oświadczył, że tego typu sprawami się nie zajmuje, udali się więc przygotowani, cały miesiąc przygotowywaliśmy dokumentację.

Co się okazało. Gorzej niż można było się tego spodziewać. Prawnik - bo to tylko darmowa pomoc prawna czyli 1 godz. darmowej rozmowy z prawnikiem - w ogóle nie chciał się zainteresować sprawą, nawet nie chciał widzieć dokumentów, lecz od razu zadzwonił do tego nieuczciwego pracodawcy i rozmawiał z nim, nie chcąc w ogóle rozmawiać z pracownikami, którzy u niego byli, oni mu prawie na siłę wciskali dokumenty - ale ich nie chciał przeczytać.
Podczas rozmowy z nią uśmiechał się, widać było, ze przyjął jej wersję, zamiast zając się nimi, zajął się rozmową z nią i słuchaniem jej.

Wykorzystaliśmy więc wszystkie możliwe środki, na razie dostępne.
Teraz, potrzebuję jedynie konkretnych informacji w jakich mediach mogliby w Oslo i w ogóle w Norwegii prosić o pomoc.

Ale głównie chodzi mi o nazwisko i kontakt do prawdziwego prawnika, który zajmował się sprawami Polaków (wiem, że było kilka takich spraw w Norwegii, ale nie umiem dotrzeć ani do pracowników ani do prawnika, nawet miesiąc temu czytałam tutaj o jakiejś sprawie nieuczciwej firmy, która przegrała z Polakami).
Nie chodzi mi o Adecco, lecz o inną norweską firmę, która stosowała nieuczciwe stawki, itp.

Albo proszę o wypowiedzi osób, które może wygrały sprawy w Norwegii.
Wiem, że powinni złożyć pozew, lecz niestety, muszą znaleźć dobrego prawnika.

Jeśli ktoś z Was ma konkretny namiar, bardzo proszę.

Chodzi tylko o konkretne wypowiedzi w temacie.
Jeśli zaś uda nam się sprawę wygrać - a potrzebujemy jedynie kogoś, kto naprawdę wygrać ją będzie chciał, bo sprawa jest tak bulwersująca, że nie można tego zostawić - zawsze posłużę pomocą w kwestii kontaktów, ktokolwiek będzie w podobnej sytuacji.
Pozdrawiam, lustri1.

Pisalem juz kiedys: Salomon&Johansen w Oslo. Nie kazda kancelaria podejmie sie sprawy dot. prawa pracy. Wiekszosc ma jakas okreslona galaz specjalizacji. Nie szukajcie tanich adwokatow..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok