Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

budżet - Norwegia

Czytali temat:
(336 niezalogowanych)
1 Post

(retier1)
Wiking
No to może z innej beczki jak już tak dołożyliśmy gabrielowi .Wiecie pewnie jak wiecznie jest dziurawy nasz polski budżet , no i ostatnio nasz pan minister finansów wyliczył że gdyby obciąć wszystkie dotacje na kościół to skarb państwa zyskałby 5mld zł.ale to jeszcze nic.Wracając wczoraj wieczorem z psem spotkałem znajomego i tak jakoś się zgadaliśmy o czarnej mafii w polsce i o tych 5mld.I mówi mi ten znajomek(przedwojenny lwowiak)a wiesz pan że te pijawki mają teraz 120 % tego co przed wojną i jak tu spokojnie spać .Czy nie obudzą się któregoś pieknego dnia ludziska a tu nad nimi pleban z batogiem i drze m.....dę w pole odrobek je........ać wasza taka i owaka mać .Jak myślicie??? Z Bogiem bracia i siostry
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
a wiesz w jakiej wysokosci wogole sa dotacje w polsce? jaki procent tych dotacji stanowi dotacja dla kosciola? ile z tych dotacji trafia na docelowe przedsiewziecia? mozna wymachiwac szabelka tylko czasami sobie samemu mozna zrobic krzywde dlatego jestem za tym systemem ktory jest tutaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
hmmm...swoja droga szkoda,ze alkaida nie wyslala jednego czartera do watykanu.moze nastepnym razem,oby!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
szkoda ze amerykanie sami zburzyli sobie wieze dla paru miliardow dolarow.zycie ludzi nie jest tak wazne jak budzet paru firm.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
fazi napisał:
szkoda ze amerykanie sami zburzyli sobie wieze dla paru miliardow dolarow.zycie ludzi nie jest tak wazne jak budzet paru firm.I co najciekawsze w tym wszystkim jest ,to niby alkaida tępi Żydów a w tych wieżowcach w dniu tragedi nie było prawie żadnego ze stałych pracowników nawet żydowskiego pochodzenia. a pracowało ich tam podobno kilkanaście tysięcy...
OT taka sobie ciekawostka ...nieprawdaż...?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...do tepienia zydow,najbardziej nadaje sie narod z kraju nad wisla. samo slowo zyd,stalo sie obrazliwe!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
gabriel napisał:
fazi napisał:
szkoda ze amerykanie sami zburzyli sobie wieze dla paru miliardow dolarow.zycie ludzi nie jest tak wazne jak budzet paru firm.I co najciekawsze w tym wszystkim jest ,to niby alkaida tępi Żydów a w tych wieżowcach w dniu tragedi nie było prawie żadnego ze stałych pracowników nawet żydowskiego pochodzenia. a pracowało ich tam podobno kilkanaście tysięcy...
OT taka sobie ciekawostka ...nieprawdaż...?

bardzo ciekawa teoria, dla mnie wielce prawdopodobna......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Nie muszę znać,wystarczy uważnie czytać prase i słuchać ludzi.A czy ty wiesz kto stał za wyborem Wojtyły,dlaczego się powiesił dyrektor banku watykańskiego,dlaczego wyciszono sprawę czeskiego biskupa odpowiedzialnego za watykańskie pieniądze?Czy ja muszę oglądać religijne symbole w publicznych miejscach,czy my jesteśmy państwem laickim czy wyznaniowym???Czy ja muszę płacić na księdza jeśli moje dziecko nie chodzi na religię. To są nasze pieniądze!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
ASIA a wiesz ze firma boing wypuscil do sprzedazy o ile dobrze pamietam w przed dzien katastrofy 6 razy wiecej akcji do niz normalnie w inne dni. a czy slyszalas rozmowe strazaka ktory byl na plonacych pietrach,dowodzil akcja i skladajac meldunek mowil ze ma kilka pozarow ale sytuacja jest opanowana?a wiesz ze kilku z rzekomych zamachowcow zyje i pracuje w powazanych instytucjach na swiecie to sa fakty ktore udalo sie ustalic amerykanskim dziennikarzom(nie tylko)
retier-dyskutowalismy juz chyba na ten temat? ale ok czy ja musze placic na armie skoro jestem pacyfista i brzydze sie bronia? dlaczego place na sluzbe zdrowia skoro 15 lat nie bylem u lekarza(jezeli bylem to zawsze prywatnie i placilem sam)dlaczego z moich podatkow dotuje sie uczelnie skoro ja chodzilem tylko do przedszkola? no i tak dalej.
dla mnie moze nie istniec kosciol,ksieza,watykan nie jestem ortodoksem i mam wiele grzechow na sumieniu wiec napewno nie pojde do nieba.ja poprostu wyznaje zasade lepiej wypuscic trzech winnych niz skazac jednego niewinnego,wiec wyrok na kosciol jaki chcialbys wydac jest dla mnie nie do przyjecia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
I tu masz częściową rację ,dlatego wydałem wyrok zaocznie gdy tylko skończyłem 18 lat .Ale do końca swoich dni nie zrozumie tych owieczek które idą na rzeź,pal licho może w następnym życiu mi się uda Zmówcie za to parę paciorków a Matka Boska wam to wynagrodzi(chociaż niewiem skąd ta Matka jest w tej religi skoro Bóg nie ma matki ani ojca??? No dość już tego,postaram się więcej nie poruszać tego tematu.Sory za sarkazm i ironie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok