Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

WIZA - Norwegia

Czytali temat:
Edmund P Jarek C. tomek6661 Przemyslaw , (755 niezalogowanych)
16 Postów
Marcin Krukowski
(AsiaMarcin)
Wiking
CZY MOZE SIE KTOS ORIENTUJE JAK WYGLADAJA SPRAWY ZWIAZANE Z WIZA DO USA PRACUJAC TUTEJ LEGALNIE BO W POLSCE JEST CIEZKO DOSTAC WIZE.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
najpierw musisz iść do doktora . na drzwiach musi mieć napisane psychiatra. poproś o wydanie świadectwa, że bardzo jesteś zdrowy i z tym świadectwem udaj się do konsulatu USA. później ci powiedzą co masz robić. tylko się nie denerwuj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
193 Posty
Stały Bywalec
brak slow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
Wcale nie tak ciezko dostac wize do USA . Osobiscie zalatwialem wszystko w Warszawie. Tutaj wszystkie formalnosci przed spotkaniem z panem konsulem zalatwiasz droga elektroniczna. Dostajesz termin spotkania na ktore musisz sie stawic dokladnie o wyznaczonej godzinie. jezeli nie znasz w stopniu dobrym jezyka angielskiego musisz miec tez swojego tlumacza-niestety po norweku nie da sie rozmawiac dlatego ja zrezygnowalem z ubiegania sie o wizer w Oslo. W Warszawie rozmowa byla krotka wesola i skonczyla sie wiza na 10 lat. To tyle. Wszystkie szczegoly przeczytasz na stronach internetowych ambasady USA .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Gamel Fazi napisał:
W Warszawie rozmowa byla krotka wesola i skonczyla sie wiza na 10 lat. To tyle .
a ja ciut jeszcze dołożę. nie dostałeś wizy, tylko promesę wizową. wizę to dopiero wbije ci urzędnik immigration na lotnisku. i to jak mu się zechce, bo możesz jeszcze tym samym samolotem zostać odesłany z powrotem. a jak będzie miał nastrój to da wizę na miesiąc, albo na 3. mi to nawet na 6 chlapnął.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
no widzisz jasta102, jak sam nie sprawdzisz na własnej ,,skórze,, to czasami te biurowe opowieści mijają się z prawdą --- no i teraz powiedz kto tu kogo oszukuje ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
oni raczej nie oszukują, tylko pojęcia nie mają
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
o właśnie --- dobrze napisałeś ,,pojęcia nie mają,,
od razu nasuwa mi się pytanie , o czym jeszcze strona polska nie jest poinformowana ??
przecież to urząd i powinien wiedzieć co i jak
a tu się okazuje jasta102 z tego co piszesz że prawda potrafi płatać figle
z 10 lat nagle się robi 6-3 lata , albo od razu go back
ci amerykanie... niby tacy przyjaźni, pomocni... nawet ostatnio Bin Ladena zastrzelili
ale z nich dowcipnisie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
Gamel Fazi napisał:
W Warszawie rozmowa byla krotka wesola i skonczyla sie wiza na 10 lat. To tyle .
a ja ciut jeszcze dołożę. nie dostałeś wizy, tylko promesę wizową. wizę to dopiero wbije ci urzędnik immigration na lotnisku. i to jak mu się zechce, bo możesz jeszcze tym samym samolotem zostać odesłany z powrotem. a jak będzie miał nastrój to da wizę na miesiąc, albo na 3. mi to nawet na 6 chlapnął.

Hm masz racje nie dojechalem ani nie dolecialem jeszcze do U S A ale na tym co mam wklejone w paszporcie jest napisane wyraznie co to jest,od kiedy i do kiedy obowiazuje. Wiem ze pan lub pani urzednik na lotnisku w tym pieknym kraju moze mnie nie wpuscic z roznych powodow(np brak pieniedzy na utrzymanie sie w okresie mojego pobytu albo brak biletu powrotnego itd itd itd itd)czyli cofnac wydane pozwolenie ale to nie zmienia faktu ze to co ty nazywasz obietnica mam na stale przytwierdzone w paszporcie i wlasnie zastanawiam sie co bedzie gdy bede musial wymienic paszpost ze wzgledu na utrate waznosci????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
KATARZYNA A
(KATX)
Wiking
Wtedy, podczas podrozy bedziesz musial miec ze soba 2 paszporty, nowy i ten stary z promesa wizowa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok