Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Poronienie w Norwegii a druga ciąża!! - Norwegia

Czytali temat:
Karolina52 (474 niezalogowanych)
16 Postów

(nerowercia)
Wiking
Hej dziewczyny mam do Was pytanie. Dowiedziałam się że jeśli kobieta poroni i przez okres 6 miesięcy nie zajdzie w ciążę tj. pod okresem chronionym i ma bezpłatne leczenie (tej niepłodności) by mogła zajśc. Czy ktoś się spotkał z tym? Jeśli tak to gdzie się udac z takim problemem i jakie badanie wykonują i czy faktycznie są bezpłatne. Dziewczyny jak coś wiecie to dajcie znac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Nigdy o tym nie słyszałam. Poroniłam tu 3 lata temu i usłyszałam wtedy, że to absolutnie normalne, podano mi procentowo ile kobiet roni itd. Nie mogłam się z tym wtedy pogodzić, ale teraz mam troszkę inny punkt widzenia. Powiedziano mi wtedy, że poważnie traktuje się dopiero trzecie poronienie z rzędu, zwłaszcza jeśli to trzy pierwsze ciąże i kobieta nie ma jeszcze dzieci. Na szczęście udało mi się zajść w ciążę po 7 mies i ta smutna sytuacja już mnie więcej nie spotkała, a potem urodziłam jeszcze jedno maleństwo i jestem szczęśliwą mamą trójki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
no ja tez poronilam w norwegii w tamtym roku i powiedziano mi to samo co dla gamy.tez procentowo podali mi ile kobiet roni i ze to normalne-ze mam juz jedno dziecko i ze poronilam bardzo wczesnie,bo w 8/9 tyg to powiedzieli mi ze to nie moja wina,ze to organizm sam tak jakby sie oczyszczal-wiem,to brzmi strasznie,ale w sumie to chyba dobrze ze stalo sie to tak wczesnie i nie musialam przezywac straty dziecka w bardziej zaawansowanej ciazy.A co do leczenia nieplodnosci to nie wiem,nikt takiej informacji mi nie udzielil po poronieniu-a ja tez nie mialam takiej potrzeby zeby sie pytac bo wlasnie jestem w 7 miesiacu kolejnej ciazy i narazie wszystko jest ok-mam nadzieje ze tak bedzie do konca.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok