Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

prąd - Norwegia

1 Post

(Agnes35)
Wiking
Proszę mi pomóc,wynająłem mieszkanie,teraz muszę podpisać umowę na prąd,nie wiem jak to się robi ,jakie wypełnia formularze,proszę o linka do tych formularzy lub fachową wyczerpującą odpowiedź.Dziękuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
Nie jestem specjalista.. lecz na poczatek musisz podjac decyzje od kogo chcesz kupowac prad i od kogo mozesz... jesli masz taka mozliwosc polecam los...
A wszystkie formalnosci mozesz zalatwic przez net wchodzisz na strone www.los.no wchodzisz w zakladke osoby prywatne i skladasz zamowienie powodzonka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Agnes35 napisał:
Proszę mi pomóc,wynająłem mieszkanie,teraz muszę podpisać umowę na prąd,nie wiem jak to się robi ,jakie wypełnia formularze,proszę o linka do tych formularzy lub fachową wyczerpującą odpowiedź.Dziękuję

hafslund.no/privat/bestilling/nettleie/
tu rejestrujesz sie jako klient.. podajesz numer seryjny licznika - dokladny adres - stan licznika - czekasz na giro to tak w skrocie... podaje ci najwiekszego chyba dostawce w NO.. jak juz bedziesz mial z nimi umowe to wtedy na spokojnie bedziesz mogl sobie szukac lepszego (tanszego) w twojej okolicy... i najwyzej zmienisz dostawce pradu... chociaz Hafslund nie jest taki zly wcale...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
Nie do konca sie zgodze nie wiemy gdzie zamieszkuje nasza Agnes ... Hafslund dziala tylko w okolicach Oslo( nie znam dokladnego obszaru) ale juz w Bergen jest np BKK ... tak jak powiedzialem nie jestem pewien jak to wyglada ale umowe trzeba podpisac zawsze z 'wlascielem sieci' a prad mozna kupic od kogo sie chce ... troszke zamieszane .. ale nie umiem tego dokladniej wytlumaczyc...
Dobra nie mieszam wiecej sprawdzilem wlasnie ze kolezanka jest z Oslo .. wiec polecam sposob zalatwienia sprawy jaki podal kolega wyzej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
Hafslund Telekom disponerer mer enn 2 000 km fibernett i Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold og Østfold.

ps. na profilu Agnes jak byk stoi: Oslo )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
traveleroslo napisał:
Nie do konca sie zgodze nie wiemy gdzie zamieszkuje nasza Agnes ... Hafslund dziala tylko w okolicach Oslo( nie znam dokladnego obszaru) ale juz w Bergen jest np BKK ... tak jak powiedzialem nie jestem pewien jak to wyglada ale umowe trzeba podpisac zawsze z 'wlascielem sieci' a prad mozna kupic od kogo sie chce ... troszke zamieszane .. ale nie umiem tego dokladniej wytlumaczyc...
Dobra nie mieszam wiecej sprawdzilem wlasnie ze kolezanka jest z Oslo .. wiec polecam sposob zalatwienia sprawy jaki podal kolega wyzej

hafslund ma najwiecej wlasnych sieci bo jest chyba najwiekszy w okolicy dlatego polecilem takie rozwiazanie... pozniej wynajmujesz siec od A a prad kupujesz od B - i dostajesz fakture zbiorcza albo od kazdego z osobna - a moze tylko ja tak mialem?? pozniej nie wiadomo w sumie za co sie placi... a tak ma sie swiety spokoj... na rozliczeniu rocznym widac wszystko co i jak )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
dobra dobra widac ... ale pomyslalem o tym aby sprawdzic skad jest Agnes po wyslaniu odpowiedzi dlatego po chwili dodalem ze masz racje
a w woli wyjasnienia to co podales to nie do konca jest siec energetyczna tylko telekomunikacyjna ale zgodze sie ze hafslund jest bodajze najwieksza siecie..
co do pradu i ceny to ja kupuje od los bo wychodzi mnie taniej niz hafslund ( jestem czlonkiem OBOS) i mam duze znizki... dlatego czasem oplaca sie troszke poszukac a w roku mozna zaoszczadzic kilka koronrk pzdr
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
ja mieszkam pod Oslo i na szczescie (dla mnie) kable sa hafslundu.. a znajomi mieszkaja pare metrow dalej i kable sa jakies inne i placimy tyle samo w sumie za prad w roku chociaz ja go zuzywam znacznie wiecej - stad cale zamieszanie...

ps. juz, zgoda?? hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
Jasne jasne tylko ze ja sie nie klocilem pani prosila o wyczerpujace informacje wiec mysle ze je otrzymala
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
ironia.. czy jakos tak to bedzie )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok