Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Konto bankowe w Norwegii - Norwegia

17 Postów
Wiking
Witajcie rodacy.
Niedawno rozpocząłem pracę w Norwegii i muszę założyć konto bankowe.
W Polsce korzystałem z mBanku gdzie nie pobierano mi żadnych opłat za prowadzenie rachunku, przelewy, karty...
Tutaj poszedłem do DnBNOR i za samo konto+karta roczna opłata wynosi 400 koron. SZOK !!
Proszę o podpowiedzenie mi, który bank w Norwegii jest normalny i nie zdziera kasy.
Korzystam z bankowości internetowej.
Gdzie macie swoje konta i ile Was to kosztuje ?
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
WPS napisał:
Witajcie rodacy.
Niedawno rozpocząłem pracę w Norwegii i muszę założyć konto bankowe.
W Polsce korzystałem z mBanku gdzie nie pobierano mi żadnych opłat za prowadzenie rachunku, przelewy, karty...
Tutaj poszedłem do DnBNOR i za samo konto+karta roczna opłata wynosi 400 koron. SZOK !!
Proszę o podpowiedzenie mi, który bank w Norwegii jest normalny i nie zdziera kasy.
Korzystam z bankowości internetowej.
Gdzie macie swoje konta i ile Was to kosztuje ?
Pozdrawiam.

DnBNor , konto TOTAL , koszt 250 kr rocznie za karte VISA , 0 oplat za przelewy krajowe.

Bank normalny i nie zdziera kasy. Mam tam duzo kont- prywatne, firmowe, oszczednosciowe,

walutowe, kredytowe...

400 koron , szok? nie badz smieszny, za rok? to tak jakbys w PL mial zaplacic 40 zl, kuzwa.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Każdy bank ma prawie takie same koszty utrzymania konta, a różnice są minimalne.... w NO tak ze wszystkim jest niby inna nazwa a produkty te same i te same ceny, np. supermarkety, sieci tel. itd.

kolega lepiej niech pyta co za opłata te 400nok i za jaki okres?

Ja mam w postbanku (to i tak dnb nor) i nie narzekam, 250nok za karte rocznie.

No ale może jest jakiś bank który będzie nam płacił za swoje usługi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
Vivid :)
(Vivid)
Wyjadacz
W Nordea Bank podobnie. Za przelew do PL ok. 210kr . ponoc w Handelsbanken taki przelew to 100 kr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Wiking
Dziwię się tym ostatnim wpisom. Po co płacić za przelew do Polski nawet kilka koron skoro można za darmo ? A tu takie opłaty 3-cyfrowe ??
Płaćcie sobie za przelewy, za każdą transakcję, nawet za wypłacenie z konta waszych własnych pieniędzy..
Mnie interesuje konto całkowicie bezpłatne bo wiem że bank i tak zarobi na moich operacjach.
Faktycznie wygląda na to że mając konto np w yAbanku zarobię jeszcze coś niecoś na oprocentowaniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
ja szukam banku co daje pożyczki bez procentów, może ktoś zna taki?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:
ja szukam banku co daje pożyczki bez procentów, może ktoś zna taki?

A Ja Ludziska KUCHANE ...szukam Banku który za utworzenie Mojego konta w Ich Instytucji , będzie Mi co miesiąc płacił 10% kwoty od wpłyu gotówkowego z firmy za pracę ...
Dlaczego Mają obracać Moją gotówką prawie za friko ...
A co ...znacie taki... znaczy w Norge ma się rozumieć ...!??.
POZDRAWIAM
Pomóżcie proszę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Vivid napisał:
W Nordea Bank podobnie. Za przelew do PL ok. 210kr . ponoc w Handelsbanken taki przelew to 100 kr.

w dnb place za przelew do PL 30 kr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
WPS napisał:
Dziwię się tym ostatnim wpisom. Po co płacić za przelew do Polski nawet kilka koron skoro można za darmo ? A tu takie opłaty 3-cyfrowe ??
Płaćcie sobie za przelewy, za każdą transakcję, nawet za wypłacenie z konta waszych własnych pieniędzy..
Mnie interesuje konto całkowicie bezpłatne bo wiem że bank i tak zarobi na moich operacjach.
Faktycznie wygląda na to że mając konto np w yAbanku zarobię jeszcze coś niecoś na oprocentowaniu

taak, najlepiej zeby bank placil ci jeszcze za to ze masz u nich konto.....

chcesz miec konto bezplatne, zaloz sobie konto w PL w jakims " Gownowart Bank" - z biurem obslugi w hipermarkecie na deptaku....

ale tak juz maja ludzie ktorzy pracuja za darmo...chca wszystko za darmo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok