Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

przedzkole dla 5 letniego dziecka - Norwegia

Czytali temat:
(280 niezalogowanych)
10 Postów
iza iza
(Izabela_Paczek)
Wiking
witam mam pytanie mieszkam w polsce ale moj maz pracuje w norwegi mam nadzieje dojechac niego z synem ,jakie papiery sa potrzebne by dziecko moglo chodzic do przedszkola (ma 5 lat)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty
Stały Bywalec
mysle ,ze akt urodzenia a potem zamelowac w folkeregister i zlozyc podanie o przyjecie do przedszkola.Tak mysle choc nie mam z tym doswiadczenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Justyna ;)
(Jena)
Wiking
Tez tak sadze. Najpierw zarejestrowac dziecko trzeba potem podanie zlozyc do przedszkola. Podanie sklada sie na stronie komuny w ktorej sie mieszka, jest tam gotowy wniosek i wybiera sie miejscowosc, wymiar czasu na jaki chcesz poslac dziecko ( 100%, 60%, 40% ) jak dobrze pamietam. Podania sklada sie w lutym a przedszkole zaczyna sie od 1 sierpnia. Z tym, ze ja zlozylam dp przedszkola panstwowego w marcu i dostalam miejsce od sierpnia ale potrzebowalam pilnie przedszkola od czerwca i zlozylam jeszcze raz wniosek do przedszkola prywatnego i przyjeli mojego synka wczesniej, bo mieli miejsce. Ale to nie jest regula. Pamietaj tez, ze tutaj dzieci od 6 roku zycia zaczynaja szkole wiec z przedszkolem spiesz sie Powodzenia zycze w zalatwieniu sprawy
Z tego wszystkiego zapomnialam najwazniejszego dokumenty ...akt urodzenia badzo wazny, wziac z urzedu ale pamietaj ze musi byc druk europejski czy jakos tak ( nie pamietam jak on sie dokladnie nazywa). Ja wszystkie dokumenty bralam na druku europejskim odpisy aktow urodzen, zawarcia malzenstwa, itp no nie moge sobie przypomniec jak to sie profesjonalnie mowi na ten druk...ech pamiec juz nie ta.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok