Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Solomun . kamil . Andrzejvolvo J K Piotrek116 (2811 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
tosia3 napisał:
Dziękuję za wyczerpujące informacje,trochę mnie oświeciło.....i potwierdza się ,że jesteś potrzebny na forum,ale to nie powód żebyś znowu leciał po piwo!!!
TYM RAZEM TE PIFFO PRZYLAZŁO SAMO DO MNIE ...a co ...i to pode samiuśki komp. tylko szklaneczkę musiałem sięgnąć z półki bo z puszki pić nie lubię ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
Hm o ile ja pamietam to ja wypelnialem druk ktory nazywal sie przemeldowanie z zagranicy na pobyt staly w norge.Bylo to dawno bo 20 miesiecy temu,rownozednie z tym przemeldowaniem zlozylem o nadanie stalego numeru a staly meldunek byl warunkiem otrzymania tego numeru. Dodam ze jestem tutaj 2 lata.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
fazi napisał:
Hm o ile ja pamietam to ja wypelnialem druk ktory nazywal sie przemeldowanie z zagranicy na pobyt staly w norge.Bylo to dawno bo 20 miesiecy temu,rownozednie z tym przemeldowaniem zlozylem o nadanie stalego numeru a staly meldunek byl warunkiem otrzymania tego numeru. Dodam ze jestem tutaj 2 lata.
"fazi"coś jest nie tak.... ja mieszkam w małym- 3-pokojowym chostelu pracowniczym z mojej firmy co prawda ponad dwa lata w tym samym miejscu jak na razie ale jednak hotelu ...I stały nr dostałem w styczniu tego roku tylko dla tego ,że w grudniu dostałem zezwolenie na pięć lat.
Tak mi w każdym razie wytłumaczono w skacie gdzie składałem druk o stały nr personalny.
Fakt ,że wpisywałem tam mój obecny adres ,niemniej jest to adres hoteliku i to firmowy .Dla jasności dostaję oficjalną fakturę za opłatę pokoju.. a mimo tego nr -F-mam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
Gabriel to chyba nie chodzi o budynek gdzie mieszkasz. Nie pamietam jak po norwesku nazywa sie ten druk ale sa dwa rodzaje i jeden ktory ja wypelnialem jest wlasnie na pobyt staly.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
Melding til folkeregisteret om flytting fra utlande. podpunkt Oppholdets varighet i pytanie HAR DE(DERE) TIL HENSIKT Å TA VARIG OPPHOLD I NORGE? JA ELLER NEI. pytanie chyba jasne i zrozumiale jezeli zaznaczyles tak to znaczy ze przemeldowales sie na pobyt staly jezeli zaznaczyles nie to jest nastepna rubryka HVIS NEI,HVOR LENGE VIL OPPHOLDET VARE? ja zaznaczylem zgodnie z moja wola tak dostalem po paru tygodniach staly numer a 6 miesiacach gdy skladalem papiery o pozwolenie tez dostalem na 5 lat.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
365 Postów

(alma78)
Stały Bywalec
A ja dostałam stały numer personalny i pozwolenie na 5 lat bez stałego zameldowania . Fazi ten druk do meldunku nazywa się : MELDING TIL FOLKEREGISTERER OM FLYTTING FRA UTLANDET . Nie jestem pewna czy o ten Ci chodzi ? W NAV-ie nakazano mi wypełnić właśnie ten .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
alma 78....ale ty dostałas pewnie pozwolenia na zasadzie łaczenia rodzin tak ja ja(chyba ze sie myle )ja tez najpierw dostałam stały numer i pozwolenie na 5 lat tzn.tak jak ma moj mąż,a dopiero poźniej załatwiałam meldunek dla mnie i dzieci...te zasady są troszke inne bo my przyjeżdzając do mężów mamy juz zapewnione utrzymanie i zamieszkanie....inaczej Norwegia nie wyraziłaby zgody na pobyt rodziny....no i nie musimy pracowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(tosia3)
Wiking
Oj,ale namieszaliście mi teraz w głowie......Fazi napisał,że został przemeldowany z zagranicy na pobyt stały w norge,natomiast nie wiem ,czy nadal ma zameldowanie stałe też w Polsce??? Jeżeli tak,to wynikało by z tego ,że można mieć dwa równoczesne zameldowania na pobyt stały w dwóch różnych państwach? Taki był cel mojego pytania i nadal nie wiem jak jak to jest??? Chyba ,że mam brać pod uwagę przepisy danego kraju???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
Tak tosia mam tez zameldowanie w Polsce ale prawidlowo powinnem sie wymeldowac i podac now adres stalego pobytu.HAR DE(DERE)
TIL HENSIKT Å TA VARIG OPPHOLD I NORGE? JA ELLER NEI. moze tak po naszemu to przetlumacze CZY CHC(ECIE)ESZ MIEC STALY POBYT W NORWEGI? pytanie chyba jest jasne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(tosia3)
Wiking
Fazi, stały pobyt to nie jest to samo co miejsce zameldowania i wcale nie trzeba się wymeldowywać aby mieć stały pobyt.....nareszcie do tego doszłam, huraaaa!!! www.portalpomorza.pl/aktualnosci/9/5594
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok