Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

x - Norwegia

Czytali temat:
(738 niezalogowanych)
12 Posty
Konrad=+ Juraczyk
(kundzik78)
Wiking
hey, witam wszystkich, czy tos moze mi powiedziec , czy jest jakas szansa na prace w norwegii, bez znajomosci angielskiego?, chodzi mi o prace jako hydraulik, znam troche j. niemiecki, czy to cos da?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
57 Postów
DOROTA K.
(DORA348)
Nowicjusz
hej hydraulik to dobry zawod,mam dwoch kolegów kturzy pracują wtym zawodzie i nieznają dobrze norweskiego ale za to mają duzo pracy irobią do pużna i ładnie mają na godzine .Jak bys miał kogos znajomego wnorwegi to niech ci załatwi prace a języka napewno z biegiem czasu sie nauczysz,jak każdy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Konrad=+ Juraczyk
(kundzik78)
Wiking
mam,kolege, ja pomoglem ,, mu w Polsce, ale teraz on mnie juz nie zna,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Konrad=+ Juraczyk
(kundzik78)
Wiking
moze, moglabys mi pomoc i poszukac jakis namiarow , na tamtejszych pracodawcow, bo ja kopie w necie , u nas , ale nic nie moge znalezc, jezeli sa jakies agencje,to z regoly pisza jakies glupoty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
Kundzik wal do adeco czy inego posrednika ,zrobisz kurs norweskiego,popracujesz pol roku u nich a potem jak bedziesz juz tutaj bedzie latwiej. Praca hydraulika jest rzeczywiscie dobrze platna w Norge.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Konrad=+ Juraczyk
(kundzik78)
Wiking
jestes jeszcze?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
kundzik78 napisał:
... jezeli sa jakies agencje,to z regoly pisza jakies glupoty
AGENCJE GŁUPOT NIE PISZĄ
Tylko stawiają logiczne wymagania ,jak papier na dany zawód oraz potwierdzona legalna praktyka zawodowa w danym zawodzie z reguły paroletnia..
Wiąże się to z tym ,że agencja która sprzedaje pracownika Norweskiej firmie / wynajmuje / daje gwarancję ,że dany pracownik ma wymagane prawem norweskim uprawnienia hydrauliczne ale nie tylko w tym zawodzie oczywiście .
SĄ TO TAK ZWANE REFERENCJE WARUNKOWE...
Jeżeli takowych papierów się nie ma to następnie pisze się właśnie takie bzdury jak powyżej pisze "kundzik78"...

W TAKIM PRZYPADKU ewentualną pracę można znaleźć jedynie przez znajomych , którzy też w pewien sposób dają swoiste referencje...takie życie..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
Konrad=+ Juraczyk
(kundzik78)
Wiking
jestem hydraulikiem, zparoletnim doswiadczeniem, i odpowiednimi uprawnieniami, prosze pana
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
To z innej beczki....
Dlaczego napisałeś ,że agencje pracy do których składałeś aplikacje pisały bzdury...?
Może ja pochopnie i źle sklasyfikowałem Twoją osobę zawodowo ..

PONADTO NIE ZAKŁADAJ WIĘCEJ TYCH SAMYCH TEMATYCZNYCH WĄTKÓW W INNYCH DZIAŁACH BO JEDYNIE ZAŚMIECASZ FORUM..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Może te głupoty to to, ze adecco czy inne typy piszą , ze gwarantuja "premie urlopową" i brzmi to jakby dawali z własnej kieszeni dodatkowe pieniądze, a to sa po prostu feriepenger, które sie nalezą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok