Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zwrot za listopad 2010 - Norwegia

Czytali temat:
(622 niezalogowanych)
3 Posty

(Damiann03)
Wiking
Slyszałem ze istnieje takie cos jak zwrot jakiejs tam ilosci nok od króla za listopad?
moze ktos sie orietuje czy juz zwracal czy dopiero bedzie zwracal ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
do mnie jeszcze król nie przyjeżdżał, a zresztą to nawet straciłem nadzieję i już nie wyglądam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów

(ewelina00072)
Nowicjusz
Jeśli się czymś struł to możliwe że będzie zwracał

A tak serio to pierwsze słyszę... i raczej wątpię, bo niby za co król ma dawać noki???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Andrew Wat
(andvat)
Początkujący
pewnie czlowiekowi chodzi o 50% zniżkę podatku za m-c grudzień
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(Damiann03)
Wiking
Od tej ilosci nok co zarobisz w listopadzie król zwraca ci tam jakąś cześć tej gotówki oczywiscie to nie jest jakas duza ilosc no ale z dwa trzy tysiace zlotych drogą nie chodzi Jesli ktos cos slyszal na ten temat i orientuje sie mniej wiecej kiedy on zamierza to zwracac to neich napisze będę bardzo wdzieczny Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(Damiann03)
Wiking
andvat mozliwe ze masz racje i to chodzi o grudzien bo ja sie za bardzo nie orientuje bo od nie dawna pracuje w norwegi legalnie i tylko slyszalem o takim czyms wiec chcialem sie upewnic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
64 Posty
Andrew Wat
(andvat)
Początkujący
pracodwaca odliczył mi przy styczniowej wypłacie /czt. za grudziń/ 50% podatku wychodzącego z tabeli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Damiann03 napisał:
Slyszałem ze istnieje takie cos jak zwrot jakiejs tam ilosci nok od króla za listopad?
moze ktos sie orietuje czy juz zwracal czy dopiero bedzie zwracal ?

W zależności jak dana firma rozlicza pracownika z wynagrodzenia .
Istnieje możliwość ...POMNIEJSZENIA... zaznaczam ...

...POMNIEJSZENIA.. ZALICZKI NA PODATEK O 50%... Z DANEGO WYNAGRODZENIA , ZA MIESIĄC ...LISTOPAD LUB GRUDZIEŃ....
Są również i systemy gdzie księgowa dzieli tą obniżkę za jeden i drugi miesiąc bo rozliczenie finansowe następuje co dwa tygodnie...

Niemniej , nie jest to żaden ...ZWROT... tylko obniżka ....
Co nie zmienia faktu , że przy rozliczeniu rocznym i tak wszystko się wyrówna...oczywiście na korzyść urzędu skarbowego...
Tym samym ... jeżeli pracujesz legalnie , to Wasza księgowa ,dawno tą czynność wykonała , a Ty nie wiedząc o tym fakcie... "przejadłeś"...te dodatkowe Noki...nie zauważając tego jak widać...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
51 Postów

(ewelina00072)
Nowicjusz
Racja

Czyli w uproszczeniu płacisz o połowę podatku mniej w listopadzie bądź w grudniu. Król tu nie ma nic do rzeczy raczej...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
ewelina00072 napisał:
...Czyli w uproszczeniu płacisz o połowę podatku mniej w listopadzie bądź w grudniu. Król tu nie ma nic do rzeczy raczej...
...JAK TO NIE MA NIC DO GADANIA...!?...
WŁAŚNIE , ŻE MA I TO BARDZO WIELE...
Przecież Norge jest ...KRÓLESTWEM...
I w Tej KRAINIE poza TROLLAMI... rządzi... KRÓL...
To On podpisuje , lub nie podpisuje ,dekrety które przedkłada Mu ,... RZĄD KRÓLEWSKI...

Ponadto nie jest to podatek , tylko zaliczka na podatek a jest To... BARDZO , DUŻA RÓŻNICA...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok