Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Auto pass Oslo - Norwegia

Czytali temat:
20 Postów
FysioTeknikk FysioTeknikk
(FysioTeknikk)
Wiking
Witam
Mam pytanie, czy Ktoś może się orientuje jak wygląda przekraczanie bramek Oslo w przypadku gdy się mieszka blisko centrum?
Czy muszę płacić za każdy jednorazowy przejazd czy są jakieś abonamenty?
I jak to wygląda jeśli chodzi o auto z polskimi tablicami, bo w sumie gdzie przyjdzie rachunek-do Polski?
Dziękuję za odpowiedź
Miłej niedzieli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
44 Posty
Janusz Xxxx
(JJohnny)
Nowicjusz
Oj ,przyjdzie.Możesz wypełnić wniosek na Statoilu z kaucją 200nok do zwrotu po oddaniu czytnika i możesz używać na polskich rejestracjach, masz rabat ok.20%.Jeżeli nie chcesz urządzenia to masz 3 dni do zapłaty po przekroczeniu bramki na Statoilu,musisz wypełnić dokument.Polecam płacenie od razu pamięć jest ulotna.Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
aapcia napisał:...Mam pytanie, czy Ktoś może się orientuje jak wygląda przekraczanie bramek Oslo w przypadku gdy się mieszka blisko centrum?...
Niestety ...nawet gdybyś mieszkał tuż za bramką , to i tak trzeba bulić jak za złoto...
Niemniej , jak napisał powyżej..."JJohnny"... najlepiej kupić Autopass ... automatyczny czytnik do zliczania bramek...
Dodam od Siebie ..., że przy wypełnianiu wniosku trzeba rzetelnie podać aktualny adres w Norge to i na ten adres będą przychodzić rachunki...
Ja mam Autopass , na Całą Norwegię i okres rozliczeniowy TRZY miesięczny ...
Jak przekraczałem granicę Szwecji z Danią na mostach , to nic nie płaciłem a automat na bramce z napisem Autopass przepuścił mnie bezproblemowo , na drugim moście to samo ...
...PEŁNY LUZ I KOMFORT...
Jeżeli teraz kupisz ten czytnik to do miesiąca wstecz , honorują niezapłacone bramki ,bez dodatkowej opłaty...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok