Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Stafordshire bull terier w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(460 niezalogowanych)
23 Posty
Ewelina Janulewicz
(pacaiewela)
Wiking
Witam wszystkich, mam pytanko czy orietuje sie ktos z was czy mozna miec w Norwegii stafika ?? czy nie trzeba miec na taka rase pozwolenia??
W przyszlym roku mamy z rodzinka zamiar przeprowadzic sie do Bergen i musimy zabrac !! ze soba nasza córeczke - staficzke.
Z gory bardzo dziekuje za zainteresowaniem sie tym tematem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Ewelina Janulewicz
(pacaiewela)
Wiking
pacaiewela napisał:
Witam wszystkich, mam pytanko czy orietuje sie ktos z was czy mozna miec w Norwegii stafika ?? czy nie trzeba miec na taka rase pozwolenia??
W przyszlym roku mamy z rodzinka zamiar przeprowadzic sie do Bergen i musimy zabrac !! ze soba nasza córeczke - staficzke.
Z gory bardzo dziekuje za zainteresowaniem sie tym tematem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Gosia Z
(goshia)
Początkujący
Ta rasa jest dozwolona w Norwegii. Kiedys nawet sama poznalam Norwezke z bull terierem. Slodki piesek
Przesylam link do strony policji z lista pieciu zakazanych ras w Norwegii:
www.politi.no/portal/page?_pageid=34,490...n3_parentItemId=2452
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
A ja wklejam info ze strony toll, mozna zadzwonic i o wszystko wypytac. Chociaz nie wiem czy ten pies to "zwierze domowe"
Zwierzęta. Informacje na temat przepisów dotyczących przywozu zwierząt jako mienia osobistego uzyskasz od Norweskiej Inspekcji Bezpieczeństwa Żywności (Mattilsynet) lub kontaktując się telefonicznie z centrum informacji Służb Celnych (Tollvesenet) pod numerem telefonicznym: 0 30 12. Patrz broszura Przywóz zwierząt domowych.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
23 Posty
Ewelina Janulewicz
(pacaiewela)
Wiking
bardzo bardzo bardzoz dziękuję za odpowiedz. bardzo mi zalezy na tym wyjezdzie a nie zostawie mojej ciulci samej ani jej nieoddam!! kamien z serca ufff...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok