Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Wazne prosze o szybka odp! - Norwegia

Czytali temat:
agniesia_ww (1413 niezalogowanych)
1 Post

(mmoonnia)
Wiking
Czy do rejestracji w nav potrzebny jest paszport czy dowod osobisty wystarczy? prosze o szybkie odpowiedzi.pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Szybko to można w majty narobić jak się ma rozwolnienie...
A w jakiej sprawie chcesz się rejestrować w tym NAV..? .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mmoonnia)
Wiking
Chce poslac corke do szkoly i poszukac pracy na legalu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Do wysłania córki do szkoły nie trzeba się rejestrować w NAV ,tylko pójść do najbliższej szkoły w okolicy i zgłosić dziecko tyle ,że teraz są wakacje i szkoły są zamknięte gdzieś pewnie do 5 sierpnia .
W NAV jako takiej pracy nie dają ani tym bardziej jej nie załatwiają ....
Pracę trzeba znaleźć samemu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mmoonnia)
Wiking
Dziekuje za odpowiedz. Prosze napisz mi jeszcze czy ten paszport jest tu wymagany jesli ma sie juz prace na legalu? Czy sam dowod wystarczy? Ja obecnie mam tylko dowod osobisty....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Może jutro dzisiaj idę spać ...pa..pa..papatki...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mmoonnia)
Wiking
Ok. Dobranoc. Jesli mozesz napisz jutro jak to tu jest z tymi dokumentami bo ja nie orientuje sie.....pa..pa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
mmoonnia napisał:
Dziekuje za odpowiedz. Prosze napisz mi jeszcze czy ten paszport jest tu wymagany jesli ma sie juz prace na legalu? Czy sam dowod wystarczy? Ja obecnie mam tylko dowod osobisty....
Chyba zalatwoasz wszystko na wariackich papaierach, prawda? Jestes tu z ojcem dziecka, czy sama? Jesli sama, to aby dostac pozwolenie na pobyt musisz miec prace, a wtedy dopiero mozesz zlozyc o pozwolenia dla corki. Musisz miec do UDI paszport, kontrakt na prace, kontrakt na mieszkanie, swiadectwo urodzenia.
Przyjechalas z dzieckiem nie mając jeszcze pracy? Przepraszam ze tak wnikam, ale gdzie mieszkacie? Mam nadziej ze masz tu faceta i jestescie na jego pozwoleniu, jednak twoje slowa temu zaprzeczaja. Masz juz nr personalny? Do rejestracji w NAV nic nie potrzeba tylko ten numer. Ale NAV pracy nie szuka i nie daje.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(SAS)
Wiking
Tak, paszport na poczatku jest wymagany. Potem jak juz trafisz do systemu i zanumeruja cie to tylko fødselsnummer bedzie ci potrzebny.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
kasia m
(lkasiaM)
Wiking
z regóły za granica dowodem osobistym jest paszport tak jest i w norwegi jak wszedzie potrzebny jest tez i w nav paszport
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok