Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
agniesia_ww (1410 niezalogowanych)
25 Postów
kasia m
(lkasiaM)
Wiking
a co do wypowiedzi HILTON to fakt jest faktem ludzie maja dziwne pomysły na życie czasam az dech zapiera haha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mmoonnia)
Wiking
Jestem sama z corka,ale przyjezdzam tu od paru lat. Tak sie zlozylo,ze chce poslac ja tu do szkoly i szukam obecnie pracy na legalu. Pytam poniewaz nie orietuje sie jak to jest tu z tymi dokumentami. Dzieki za odpowiedz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mmoonnia)
Wiking
Daruj sobie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mmoonnia)
Wiking
Dziekuje za odp.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
mmoonnia napisał:
Jestem sama z corka,ale przyjezdzam tu od paru lat. Tak sie zlozylo,ze chce poslac ja tu do szkoly i szukam obecnie pracy na legalu. Pytam poniewaz nie orietuje sie jak to jest tu z tymi dokumentami. Dzieki za odpowiedz.
Monia, jesli masz prawo jazdy, to wyslij swoja aplikacje do www.citymaid.no na ich stronie sie rejestrujesz. Poza ty mozesz tam isc osobiscie, oni podpisuja umowy w szczególnosci dla Polek. Apaszport na poczatku jest potrzebny potem wystarczy karta bankomatowa. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(mmoonnia)
Wiking
Prosze napisz mi co musze kupic tu coreczce do szkoly? Ona ma 7 lat i nie wiem tez do ktorej klasy tu pojdzie? Do pierwszej czy do drugiej? W Polsce chodzila do zerowki.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Od momentu gdy weszliśmy do strefy Schengen na terenie Norge wystarczy przedstawić aktualny dowód osobisty , ten plastikowy i tyle... .
Paszport może być jednak nie musi...
Zwłaszcza od 1 Maja tego roku , a jak urzędnik domaga się paszportu to trzeba mu grzecznie i z uśmiechem powiedzieć ,że to jest nadinterpretacja przepisów i właśnie ode tego 1 maja wystarczy na terenie Norge tylko DOWÓD OSOBISTY PLASTIKOWY .....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
mmoonnia napisał:
Prosze napisz mi co musze kupic tu coreczce do szkoly? Ona ma 7 lat i nie wiem tez do ktorej klasy tu pojdzie? Do pierwszej czy do drugiej? W Polsce chodzila do zerowki.
Zalozylas juz oddzielny temat. To co napisano to prawda, a piornika mizesz nie kupowac bo moje dziecko nosilo te ołowki luzno w plecaku. Zeszyty dostanie i segregatory tez. Moje dziecko w szkole chodzi boso, takie maja zasady. Na WF musi miec drugie buty, nie rysujące powierzchni, recznik i mydło oraz bielizne na zmiane. Gumowce koniecznie, bo tu dzieci na długiej przerwie wychodza na zewnątrz bez wzgledu na pogodę. Nie mnoizna dawac dzieciom do szkoły słodyczy i napojow gazowanych.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty
Asia ...
(asiula81)
Nowicjusz
Do Hilton
czy na tej stronce citymaid pomagaja w szukaniu pracy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Asiula81 napisał:
Do Hilton
czy na tej stronce citymaid pomagaja w szukaniu pracy?

Oni nie pomagaja w szukaniu pracy, tylko daja pracę. To polega na tym ze jeździsz do ludzi , zazwyczaj starszych i schorowanych i np. jednemu robisz zakupy, innemu odgrzewasz obiad, komuś tam prasujesz itp. Dostajesz grafik i jeżdxisz, dlatego trzeba miec prawo jazdy. Moja kolezanka tam pracowala. Wypada mowic po norwesku podstawowa rzeczy, po angielsku tez sie dogadasz. I jak masz referencje od poprzedniego pracodawcy to juz jest super, ale jak to pierwsza praca to wiadomo ze nie bedziesz miec. Mozna wtedy podac nr np osoby od ktorej wynajmujesz mieszkanie. Jak Norweg Norwegowi powie ze jestes OK, to znaczy ze jestes OK, to pomaga.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok