Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Renta socjalna? - Norwegia

Czytali temat:
halina manka Michal Malanowski Wojtek oscar Diana Hofman natalia MojaNorwegia wojtekx19 adamek1 (2516 niezalogowanych)
53 Posty
S B
(mała 25)
Nowicjusz
Witajcie mam takie pytanie czy w Norwegii jest takie coś podobnego co w Polsce Renta socjalna?Chodzi mi tutaj o to,że mam alergię i chodziłam z tym do lekarza(piszę tutaj o polsce)i musiałam zgłosic sie z badaniami do lekrza a potem na tak zwaną komisje i ona miała ocenic czy tak naprawdę i na ile jestem uczulony.I właśnie mam takie pytanie czy gdybym zaczął chodzic do lekarza to gdzie pózniej dalej mam z tym iśc,wogóle czy jest takie coś.Będę Bardzo Wdzięczny..Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Jest uføretrygd. Musisz najpierw byc na zwolnieniu przez 1 rok. Potem mozesz zaczac starac sie o uførepensjon. Jest pare "ale": bardzo trudno dostac jest uføretrygd (w ostatnich latach zaostrzono warunki), 2. kwota renty obliczna jest w/g twoich dochodow w Norwegii, 3. nie jestem lekarzem, ale nie spotkalem sie z tak drastycznym przypadkiem alergii, ktory uniemozliwialby podjecie JAKIEJKOLWIEK pracy (ale, jak wspomnialem nie znam sie).
www.nav.no/Arbeid/Jobb+og+helse/Uf%C3%B8reytelser
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
S B
(mała 25)
Nowicjusz
Dzięki ci Wielkie!A jak nie pracuję,bo ja wychowuje dwójkę dzieci to wtedy nie należy mi się tak i wogóle nie mam żadnych dochodów...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Moze na rozdwojenie jaźni jest jakas renta, spróbuj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Sorry, ale teraz, to juz nic nie rozumiem. Nie mozesz pracowac z przyczyn zdrowotnych, czy dlatego, ze masz 2 dzieci? Sa przedszkola... Nie chce umoralniac, ale przestalem rozumiec, na czym polega Twoj problem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Lærer napisał:
Sorry, ale teraz, to juz nic nie rozumiem. Nie mozesz pracowac z przyczyn zdrowotnych, czy dlatego, ze masz 2 dzieci? Sa przedszkola... Nie chce umoralniac, ale przestalem rozumiec, na czym polega Twoj problem.

A co tu rozumieć nie słyszysz polskiej nutki Laarer
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
S B
(mała 25)
Nowicjusz
Tak wiem,że są przedszkola jedno teraz idzie a drugie ma 6 miesięcy więc nie bardzo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
promyczek122 napisał:
Tak wiem,że są przedszkola jedno teraz idzie a drugie ma 6 miesięcy więc nie bardzo.To postaraj się o trzecie ...
I znowu będziesz mogła się ..."Obijać"... a i 30tys.Nok dostaniesz ....
TAKA KASSSA... lepsza niż ta niepewna renta...

(Na gościnnych występach)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
S B
(mała 25)
Nowicjusz
Sorry mój błąd nie napisałem wszystkiego o mnie nie chodzi chodzi mi tutaj o moja żonę.Ja pracuję w Norwegii a żona nie bo wychowuje dzieci i czy mojej żonie się należy?Przepraszam jeszcze raz,że nie wyjaśniłem do końca..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Nie ma problemu. Tylko nadal nie wiem, co ma sie nalezec Na jaki temat chcecie informacji?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok