Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

:-) - Norwegia

Czytali temat:
(216 niezalogowanych)
1 Post

(tereska8440)
Wiking
Mam mały problem jestem w Oslo jakiś czas i chciałabym powiększyć rodzinę, tylko mam mały problem bo nie znam języka żadnego, niestety. Chciała bym prosić o pomoc. Może ktoś był lub jest w takiej sytuacji. Oraz czy ktoś ma numer do prywatnej polskiej położnej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Hej, strasznie zabawnie to twoje pytanie wygląda
Do powiększenia rodziny potrzebny jest przede wszystkim partner! Języka raczej do tego nie potrzeba, tzn. nie jest niezbędny, chyba że do całowania. A jak w wyniku upojnej nocy dziecko już jest w drodze, to wtedy w norweskich warunkach czeka się do 11 tyg ciąży, a potem należy udać się do lekarza rodzinnego. Położna dopiero ok. 30 tygodnia ciąży. Oczywiście można z położną spotkać się zawsze, niezależnie od tygodni, jeśli ma się taką ochotę, a w Oslo jest Polka i chyba jej numer telefonu podawany był w temacie "Młode mamy w Norwegii" zapraszam. Na pewno pojawi się zaraz ktoś, kto ten numer ma i tu wklei.
Sorki, że tak z przymrużeniem oka napisałam, ale jakie pytanie, taka odpowiedź
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Troszke zawiłe to zapytanie, ale może dobrze zrozumiałem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
mikrofon bezprzewodowy !!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
buhaha zuzu, niezle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(net)
Wiking
tereska8440 napisał:
Mam mały problem jestem w Oslo jakiś czas i chciałabym powiększyć rodzinę, tylko mam mały problem bo nie znam języka żadnego, niestety. Chciała bym prosić o pomoc. Może ktoś był lub jest w takiej sytuacji. Oraz czy ktoś ma numer do prywatnej polskiej położnej.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Polska położna raczej nie pomoze w powiększeniu rodziny.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok