Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
ireneusz swierczynski Konrad Gontek Sylwia N Łukasz W (1072 niezalogowanych)
140 Postów
Viola Bacz
(Silesia)
Stały Bywalec
telemarek napisał:
A jak założysz konto walutowe w NOK w Nordea BP (tylko koniecznie na jedno i to sam nazwisko), to przelewy między rachunkami masz całkowicie za darmo.

Co do tego "za darmo" to nie do końca prawda. Mam konto w Nordea (polskim i norweskim). Przelewy miały być za darmo po wpisaniu tajnego hasła w przelewie, a mimo to i tak pobierają 37 zł za dokonanie operacji. Ale to i tak najlepszy sposób przelewu pieniążków do Polski. Opłaty- Konto w norweskim Nordea jest darmowe i płacisz tylko za wydanie karty. W polskim banku musisz posiadać na koncie minimalną kwotę 100 euro (jak dobrze pamiętam)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Własnie juz pisalam ze mnie tez bank ( nie nordea ) pobral 40 zł za przelew na PL konto. Dlatego sprawdzilam inną opcje, zaznaczam w przelewie, ze wszystkie oplaty ponosze ja w norweskim banku i wynioslo to 40 koron, wiec bardziej sie oplaca, bo wychodzi ze cala transakcja kosztuje 20 zł, a zaznaczając opcje ze polski bank pobiera prowizje wychodzi duzo drozej. Czyli najlepszym sposobem jest poniesc koszty przelewu po norweskiej stronie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów

(petro6)
Początkujący
Hilton napisał:
Własnie juz pisalam ze mnie tez bank ( nie nordea ) pobral 40 zł za przelew na PL konto. Dlatego sprawdzilam inną opcje, zaznaczam w przelewie, ze wszystkie oplaty ponosze ja w norweskim banku i wynioslo to 40 koron, wiec bardziej sie oplaca, bo wychodzi ze cala transakcja kosztuje 20 zł, a zaznaczając opcje ze polski bank pobiera prowizje wychodzi duzo drozej. Czyli najlepszym sposobem jest poniesc koszty przelewu po norweskiej stronie
wpostbanken ta opcja kosztuje 30 nok,nie chodzi o licytowanie gdzie taniej,ale gdzie jest latwo i prosto przelac kase do kraju,kazdy ma jakies doswiadczenia wiec pytajacy napewno sam wyciagnie wnioski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Łatwo i prosto jest z każdego banku
Zalezy tylko o jakie przelewy chodzi. Bo ja przelewam tylko jesli kupie cos na allegro i musze za to zapłacić. A jezeli ktos chce zonie co miesiac wysylac pieniadze to lepiej zeby to było jak najtaniej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
witam
Przelewy z nordea no do nordea pl dwa razy w miesiącu za darmo, nordea pl jako jedynaw Polsce wypłaca po wcześniejszym uzgodnieniu telefonicznym w takiej walucie w jakiej sie wpłaciło , czy to noki euro czy inne dolary, wypłaca także po przeliczniku bankowym ale to normalne, mnie z a karte nie pobiera nic pobiera roczną opłate za elektroniczny dinks do konta internetowego.No i dla mnie najważniesze , do banku wpl mam dziesięć min spacerem przez zielony park
Pozdrawiam wszystkich kanakk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
417 Postów
Brudny Harry
(Hardi)
Wyjadacz
Dzięki za info, chyba wybiorę Nordea

pozdro.
Zgłoś wpis
Oceń wpis: