Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Piotr Jan Marcin Latacz Aleksandra W zarowa086 (2119 niezalogowanych)
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Jeszcze cos znalazlam - to link specjalnie dla Pl. i tam sa wymienione zawody i gama - jest duzo roznych medycznych

www.nokut.no/no/utenlandsk-utdanning/sok...n/landdb-test/polen/

czesciowo po pl.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kow@lski)
Wiking
barbara67 napisał:
Kow@lski napisał:
barbara67 napisał:
Gama - na pewno to jest proces dlugi i zmudny i moze kosztowac duzo nerwow i wysilku ( zwlaszcza mysle o zalatwianiu papierow z Pl.) , ale na pewno sie oplaca na dluzsza mete . Nie wazne tez jest czy ktos ma pelne wyksztalcenie czy tylko jego czesc , bo uznaja to na co ma sie papiery i ja bym polecala wlasnie NOKUT , bo mam jak juz wspominalam b. dobre doswiadczenia z nimi.

Ale - ja nie chce tez krytykowac kogos kto sprzata , bo nie chodzi mi o ta ze osoba ktora sprzata jest bezwartosciowa - wrecz przeciwnie - u mnie w szkole sa same madre zyciowo i interesujace sprzataczki , ktore cenie za ich prace i za ich osobowosc .

Tylko chodzi mi o to , ze w No. jest 24% pl. z wyzszym wyksztalceniem, a 38% z technicznym lub zawodowym i nie powinni tego zaprzepascic , bo ich wyksztalcenie jest na wysokim poziomie i warto je "spieniezyc" w No. a nie dawac sie wykorzystywac No.

Przypadki sa rozne. Mam wyzsze /dzienne/ i to ja prace i zawod rzucilem, a nie praca i zawod mnie. Kto wie, byc moze w tej sredniej statystycznej jest wiecej takich przypadkow /nie "byc moze" a "na pewno"/.

Nie wiem jakie masz doswiadczenia ktore sklonily cie do rzucenia zawodu, ale papiery zawsze sie moga przydac, bo nigdy nic nie wiadomo i jak to tu mowia : tylko krowy nie zmieniaja zdania

Ale jak znalazles sobie inny pomysl na zycie i zawod to zycze ci powodzenia

...A napisalem to, bo mam wrazenie, ze masz pewna i jedynie sluszna recepte na zycie. A o statystykach pisalem Ci juz jakis czas temu. Mam do tego stosunek statystyczny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
gama28 napisał:
Barbaro jesteś niezastąpiona, powinni cię zatrudnić jako fachową pomoc tu na forum

Dzieki za uznanie gama , ale ja nie jestem jakims ekspertem i moge tylko podzielic sie z wami tym co potrafie znalezc i co wiem z doswiadczenia . Jest tu wielu ktorzy maja o wiele wieksze pojecie o aktualnym stanie bycia polakiem w No. i maja duzo aktualnych i potrzebnych informacji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Nudnik Szpilkez a to konsulent do tla muzycznego - imponujace i jakie pasujace do tematu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
barbara67 napisał:
Nudnik Szpilkez a to konsulent do tla muzycznego - imponujace i jakie pasujace do tematu

smutne ale prawdziwe

spokojnej nocki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Nudnik Szpilkez napisał:
barbara67 napisał:

smutne ale prawdziwe

spokojnej nocki

Zeby nie klasc sie spac w tak pesymistycznym nastroju : wszystko w naszych rekach ( i papierach )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
barbara67 napisał:
Nudnik Szpilkez napisał:
barbara67 napisał:

smutne ale prawdziwe

spokojnej nocki

Zeby nie klasc sie spac w tak pesymistycznym nastroju : wszystko w naszych rekach ( i papierach )

mi bardziej chodzilo o ten rap ta piosenke ze duzo w niej jest prawdy i to jest smutne

a moje nastawienie jest dobre
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Mam nadzieje, ze chociaz niektorych zatrzymali sie na chwile i zastanowili nad mozliwoscia wykorzystania swojego polskiego wyksztalcenia ( ktore badz co badz jest wysoko cenione za granica )

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1132 Posty
Gosia P
(małgośka)
Maniak
Nudnik Szpilkez napisał:
barbara67 napisał:
Nudnik Szpilkez napisał:
barbara67 napisał:

smutne ale prawdziwe

spokojnej nocki

mi bardziej chodzilo o ten rap ta piosenke ze duzo w niej jest prawdy i to jest smutne

a moje nastawienie jest dobre

Teledysk był chyba kręcony w Łodzi
nie jest taka do końca smutna ta piosenka , troszkę jest w niej nadziei
o tutaj :
"Mamy swoje skarby
Mamy coś czego nie zabiorą nam"

I to jest chyba w życiu bardzo ważne , taki punkt odniesienia . Dla każdego może być to co innego , ale dobrze mieć coś takiego , takie swoje skarby , wtedy można przetrwać nawet najgorsze chwile .

Mam nadzieje, ze chociaz niektorych zatrzymali sie na chwile i zastanowili nad mozliwoscia wykorzystania swojego polskiego wyksztalcenia ( ktore badz co badz jest wysoko cenione za granica )

Przeczytałam temat Basiu , nie bardzo wiem w jakim celu te osoby zdecydowały się na udział w artykule
(nie znam norweskiego więc opieram się na streszczeniu , które przeczytałam) , ale jakiś sens ta publikacja miała chociażby ze względu na to , że Ty go tutaj zamieściłaś i chętnie pomagasz osobom zainteresowanym .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok