Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Już jest! Polsko-norweski

Kalendarz 2025

Sprawdź
Autopromocja

Umowa i wynagrodzenie. - Norwegia

Czytali temat:
Krzysztof Nowak N O ON Tamten Riggman angela1111 Piotruś13!@ (275 niezalogowanych)
1 Post
Piotruś13!@
(Piotruś13!@)
Wiking
Witam pierwszy raz jestem.w Norwegi . Rozpocząłem pracę i mam stala umowę o pracę i stala pensje . W umowie mam Salary is 000 NOK pr month, fixed price. Mam też napisane że czas pracy to 37,5 godziny tygodniowo . Ale ze względu na pozycję czas pracy może się zmienić. Przyjechałem na cztery tygodnie . I pracuje co dziennie nadgodziny nawet po 16 dziennie . Czy powinienem dostać jakiś dodatek Czu te godziny są jakoś inaczej rozpisywane . Na pytanie wbiurze powiedzieli że mam.stala pensje i nic mi się więcej nie należy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
466 Postów
Riggman
(Riggman)
Wyjadacz
jak masz stala pensje to pracujesz 37.5 h i idziesz do domu bo za nadgodziny nikt ci nie zaplaci. wklej tu zdjecie umowy to zobaczymy co tam ci dali
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
angela1111
(angela1111)
Wiking
Piotruś13!@ napisał:
Witam pierwszy raz jestem.w Norwegi . Rozpocząłem pracę i mam stala umowę o pracę i stala pensje . W umowie mam Salary is 000 NOK pr month, fixed price. Mam też napisane że czas pracy to 37,5 godziny tygodniowo . Ale ze względu na pozycję czas pracy może się zmienić. Przyjechałem na cztery tygodnie . I pracuje co dziennie nadgodziny nawet po 16 dziennie . Czy powinienem dostać jakiś dodatek Czu te godziny są jakoś inaczej rozpisywane . Na pytanie wbiurze powiedzieli że mam.stala pensje i nic mi się więcej nie należy
Hej
W Norwegii nadgodziny powinny być płatne dodatkowo, zwykle z 40% podwyżką stawki godzinowej, chyba że umowa obejmuje nadgodziny w stałej pensji. Jeśli Twoja umowa nie mówi nic o nadgodzinach, a pracujesz ich dużo, to może skontaktuj się z urzędem pracy (Arbeidstilsynet) lub związkiem zawodowym, aby dowiedzieć się, czy masz prawo do dodatkowego wynagrodzenia. Żeby później nie okazało się, że nie dostaniesz za to wynagrodzenia. pieknowstylu - lifestyle, moda i uroda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
74 Posty
N O
(xtrail)
Początkujący
Dziwny jesteś.Podpisałeś umowe nie wiedząc co w niej jest napisane ?To nawet nie wiesz na jakich warunkach zostałeś zatrudniony.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok