Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
piotr langa piotr nieważne krzysztof kowal natalia MojaNorwegia Kinga. T. Daria Nowek Emil Moderator (4450 niezalogowanych)
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Moja droga, zapomnialas napisac o kablach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
No właśnie, z kablami to przeginają.
Nawet u mnie w pokoju pełno się tego wala
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
140 Postów
Viola Bacz
(Silesia)
Stały Bywalec
Aguś, kable podciągnęłam pod estetykę..ale fakt. Nie dziwne że tu u nich tyle pożarów się zdarza, heh
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
adam wilk
(juwenatol)
Wiking
Kable zbite i zwiniete a la cewka sie pala i onie nie kapuja dlaczego?
Hi hi hi
chodzi o inne kable?
Sorki.
Tylko tak k paddjerzeniu razgawora!
Ide sobie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Wiking
Silesia napisał:
Dobra, teraz moja lista odnotowanych rzeczy do poprawy z którymi Norwedzy chyba sobie kompletnie nie radzą:

-ćpuni (totalna masakra! Przy dworcu stoi policjant i łaskawym okiem spoglada jak zaćpane towarzycho wymienia sie strzykawą! Totalna porażka)
-żebracy na ulicach
-opieszałość w urzędach i ogólnie flegmatyzm (denerwuje mnie jak cholera i w życiu w ślimaka sie nie zamienię bo mam słowiański temperament)
-no i jeszcze te co to człowiekiem chce być na siłę ale nigdy nie będzie i wszędzie tego pełno szczególnie na Furuset..
- brak estetyki zarówno w ubiorze jak i życiu codziennym
i jeszcze mam takich uwag sporo..i wiecie co...Jestem dumna, że jestem polką. A o wikingach to słuch zaginą dawno, dawno temu i to też musieli być polacy, hehhee
Pozdrawiam

z tymi wikingami to sie zgadzam w 100%
to co mnie irytuje, w komunie, w ktorej obecnie mieszkam - poza sezonem np policja pracuje tylko we wtorki o.O'' czyli jak chcesz cos przeskrobac >> kazdy dzien dobry tylko nie wtorek ;p
ide do urzedu - banku >> pani z ktora rozmawiam, ma taka wiedze, ze rownie dobrze moglybysmy sie zamienic miejscami
wiekszosc tutajszych kobiet wyglada jakby ich jedyna zyciawa aspiracja bylo urodzenie dziecka ;/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Mnie bardzo wkurza, ze Norwedzy nie przepuszczają samochodu na przejściu dla pieszych i bezczelnie pchają się na pasy, a ja muszę hamować. Kto to słyszał? Co za chamstwo!!!! Przecież mi jest ciężej zatrzymać auto. W Polsce nawet najgłupszy dzieciak wie, że trzeba rozejrzeć się i zaczekać aż samochód przejedzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
jasta102 napisał:
Mnie bardzo wkurza, ze Norwedzy nie przepuszczają samochodu na przejściu dla pieszych i bezczelnie pchają się na pasy, a ja muszę hamować. Kto to słyszał? Co za chamstwo!!!! Przecież mi jest ciężej zatrzymać auto. W Polsce nawet najgłupszy dzieciak wie, że trzeba rozejrzeć się i zaczekać aż samochód przejedzie.

Bo na przejsciu dla pieszych mają pierwszenstwo. A bezczelny i chamski to jestes ty. Nie znasz przepisow??? Jedyne do czego moznaby sie przyczepic to to, ze wchodza na jezdnie rowniez w niedozwolonych miejscach

Ps. skąd wiesz ze to Norwegowie? Rozpoznajesz po aparatach na zebach czy po zmietych ubraniach?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
ogólnie wiadomo że każdy norek to blondyn i bezczelnie przechodzi przez drogę tam gdzie mu się podoba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
A wlsnie,ze nie. Jest tez duzo rudych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
Andy hellboy napisał:
ogólnie widoma że każdy norek to blondyn i bezczelnie przechodzi przez drogę tam gdzie mu się podoba

na blondyna, to raczej Ty mi jakos wygladasz

Jesli zas chodzi o norweski, "bezczelny" zwyczaj dotyczacy pierwszenstwa pieszych na przejsciach, to dzieki temu, a moze raczej dzieki KULTURZE kierowcow, nie ma koniecznosci zeskrobywania, co i rusz, jakiegos przechodnia z jezdni Co w Polsce jest nadal plaga...

Te poczucie bezpieczenstwa na drogach, a Norwegii, jest komfortem, ktorego nigdy nie mozna poczuc w Polsce

Niektorym, jak widac, to jednak bardzo przeszkadza No coz, powiadaja, ze czlowiek ze wsi wyjdzie, ale wies z czlowieka nigdy....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok