Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

podatek-pomoc - Norwegia

Czytali temat:
(576 niezalogowanych)
7 Postów
Wiking
WITAM WSZYSTKICH
MAM PYTANIE, CZY MOŻE WIE KTOŚ CO SIĘ DZIEJE W SYTUACJI KIEDY JESZCZE DO DZISIEJSZEGO DNIA NIE OTRZYMAŁEM ŻADNYCH PAPIERÓW ZE SKATTEKART. WYNIKIEM TEGO JEST TO ŻE DO DZIŚ NIE MOGĘ SIĘ ROZLICZYĆ Z PODATKU. MOŻE KTOŚ Z WAS WIE COŚ NA TEN TEMAT? PROSZĘ O ODPOWIEDŹ. DZIĘKUJĘ POZDRAWIAM.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
dziwna sprawa a w skatt sie dowiadywałes ???
ja osobiscie nie słyszałam nigdy o takiej syt no chyba ze ci z skrzynki zgineło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Ola Kotwicka
(kropcia1)
Stały Bywalec
Proponuje udac sie do skatte i dowiedziec sie dlaczego nic nie ma i wogole, bo to naprawde dziwne.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
Marek .
(Emed)
Nowicjusz
Kolega miał podobnie. Poszedł do skatu, wyjaśnił sytuację i papiery dostał na następny dzień.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
przeciez jezeli nie masz tabeli podatkowej placisz 50% podatku!!!!nie wiem na co czekasz i jak dlugo tutaj jestes ale jezeli sam nie bedziesz oto dbal to tylko twoja strata.oczywiscie z podatku rozliczysz sie za rok ale po co teraz placic polowe pensji,lepiej trzymac pieniadze na koncie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
Marek .
(Emed)
Nowicjusz
Jeżeli rozliczałeś się już wcześniej to nie powinni zabierać 50%. W moim przypadku karta także przyszła nieco później, więc pracodawca zasugerował się oprocentowaniem podatku z poprzedniego roku i taki podatek zapłaciłem w pierwszych dwóch miesiącach.

Kolega fazi ma rację, takich spraw należy sobie pilnować, bo jeśli nie dizisaj to kiedyś napewno można sobie pożądnie zaszkodzić przez włąsną nieuwagę.

Ja spotkałem się nawet z kimś takim, kto po 3 latach pobytu w Norwegii, przez właśnie własne zaniedbanie i nieuwage urzędników do dnia dzisiejszego nie posiada stałego numeru personalnego. A konsekwencje pojawiają się co chwilę.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
Hej
czy ktos juz dostał moze list z skatt doty zwortu podatku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
pracodawca nie zasugerowal sie twoim podatkiem z ubieglego roku tylko takie sa przepisy-do konca lutego musisz dostarczyc nowa tabele podatkowa(teraz nie pamietam albo do konca marca).kolega napewno placi 50%podatku. ja zaplacilem podatek za pierwsze 2 miesiace ze starej tabeli a od marca wg nowej. druga dziwna sprawa iz pracodawca nie upomnial sie o ta nowa tabele!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok