Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

ADECCO - Norwegia

Czytali temat:
Mariusz M. mateusz barnas Kamil ;) Tomasz Werkowski Michał Klimowski Paweł Szczesniak Radi Radi Dariusz Woj Judyta1 karolina .... Grzegorz Palka Rafał Waszkiewicz (5906 niezalogowanych)
17 Postów
tomasz tomi
(tomotek)
Wiking
witam wszystkich na forum!!
słuchajcie mam takie pytanko do tych, którzy pracowali lub pracuja obecnie w adecco lub maja jakies informacje o tej firmie.Pisze dlatego ze dostałem od nich oferte pracy narazie tymczasowo z tego co mi pani powiedziała, na okres projektu danego a potem zobaczymy. Mam jej przesłac jeszcze troche danych a ona wtedy zorganizuje spotkanie na rozmowe itp. w związku z tym zastanawiam się czy odpowiadac im na ewentualną ofertę, bo slyszałem o tej firmie już najróżniejsze opinie...

pozdrawiam Tomek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
już mi się nie chce drugi raz nad tym rozwodzić , możesz poczytać nasze poprzednie wypociny może ktoś ci jeszcze coś napisze

www.mojanorwegia.pl/forum/view/praca%2c_...cco_poland_10,0.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
Jest sobie taka firma Adecco,która nie stety nie jest Ecco.Zatrudnili się w niej polacy,którzy wybierają polaków,lecz sami wiedzą tyle o swojej pracy ,co Ja o zbieraniu buraków.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
DOBRE
Jesteś nowy , będziesz dobry do kącika z cytatami i sentencjami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
tomotek napisał:
witam wszystkich na forum!!
słuchajcie mam takie pytanko do tych, którzy pracowali lub pracuja obecnie w adecco lub maja jakies informacje o tej firmie.Pisze dlatego ze dostałem od nich oferte pracy narazie tymczasowo z tego co mi pani powiedziała, na okres projektu danego a potem zobaczymy. Mam jej przesłac jeszcze troche danych a ona wtedy zorganizuje spotkanie na rozmowe itp. w związku z tym zastanawiam się czy odpowiadac im na ewentualną ofertę, bo slyszałem o tej firmie już najróżniejsze opinie...

pozdrawiam Tomek

Duża to firma różne opinie o niej ludzie mają. Wszystko zależy pod czyje "skrzydła' trafisz jak tu przyjedziesz, są legalną i wypłacalną firma, na start raczej nic lepszego nie trafisz, zapewniają zakwaterowanie, a to dość trudno w Norwegii załatwić na własną rękę (u nich zapłacisz dopiero po tym jak zarobisz jakieś pieniądze((ok.400NOK max za 4 tyg.))
(chyba że jesteś super fachowiec w unikalnej dziedzinie to spróbuj zarejestrować się np. w nav.no)
Na razie to jak się domyślam to tylko rozmowa kwalifikacyjna więc spodziewać się możesz sporej konkurencji.
Na obiecanki Adecco trzeba brać poprawkę bo często czas wyjazdu do pracy się przeciąga
(choć znam tez przypadki gdzie chłopaki z dnia na dzień musieli się stawić w NO)
Ostatnimi czasy dają ludziom umowy na czas określony kilka miesięcy(tygodni) i mówią że później będzie następna, ale tego to się dopiero dowiesz ja dostaniesz takie coś do ręki.
Jak masz stałą prace to zastanów się bo możesz na tym stracić.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
Zuzu napisału nich zapłacisz dopiero po tym jak zarobisz jakieś pieniądze((ok.400NOK max za 4 tyg.))
AŻ TAK TRAGICZNIE Z TYMI ZAROBKAMI CZY JA COŚ ŻLE ZROZUMIAŁAM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
4000 NOK za mieszkanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
toja napisał:
Zuzu napisału nich zapłacisz dopiero po tym jak zarobisz jakieś pieniądze((ok.400NOK max za 4 tyg.))
AŻ TAK TRAGICZNIE Z TYMI ZAROBKAMI CZY JA COŚ ŻLE ZROZUMIAŁAM

chodziło mi oczywiście o mieszkanie, czasami jest to mniej(zależy od warunków)
Same mieszkania i warunki są ok, kwestia tylko tego z kim sie mieszka

A co do zarobków to startuje się od najniższej stawik (chyba że nie mają chętnych to coś dołożą), niestety takie czasy.
oczywiście trzeba jeszcze wywalczyć kontrakt jako "fagarbaider" (pracownik wykwalifikowany)(154,50NOK) bo mogą podstawić ci umowę jako "hjepemann"(ufaglært) (pracownik pomocniczy)(139NOK),a to jest znacząca różnica.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Mariusz Łubik
(MariuszPolska)
Wiking
Stowarzyszenie Polaków Poszkodowanych przez Adecco Norge poszukuje osób poszkodowanych przez tą firmę.Prosimy o kontakt na adres mariuszpolska@onet.eu Nie prowadzimy polemiki publicznej na forum w tej sprawi.Pomóż nam a my pomożemy tobie.Poszukujemy osób nie bojących się zeznawać przed Norweskim wymiarem sprawiedliwości w tej sprawie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów
Pokin Pokinowicz
(Pissprat)
Początkujący
Ot i to.I jest ktoś kto może ,chce i walczy o prawa byłych prac w NO .Pogratulować.
Nie stety Ja nie byłem prac tej firmy, znaczy na szczęście,ale słyszałem tylko o pewnych zasadach funkcjonujących tam nie oficjalnie wśród polaków oczywiście.Typu przekazywanie informacji o rozpoczęciu pracy przez kolegę,że kolega nie używał okularów ochronnych podczas szlifowania,itp,bo za te info były nagrody.??????.od kierownictwa(polskiego).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok