Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Adonis Creed (2396 niezalogowanych)
1 Post

(KsiezniczkaDaga)
Wiking
Ulv mowie troszkę a właściwie dukam tyle co człowiek przez 3 latka mieszkając tam może się nauczyć sam.W mojej firmie wszyscy mówią w j niemieckim w którym mowie perfekt a z Duńczykami kiedy mam kłopoty językowe ratuje sie angielskim i jakoś idzie.Teraz ucze się norweskiego ale sama ze słownikiem bo na kurs nie mam czasu niestety.

hilton urlop w małym Dunskim miasteczku fajna sprawa naprawdę polecam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
133 Posty
Renata Justyna
(Renata84)
Stały Bywalec
Hilton napisał:
czyli teraz jedziemy na grilla do Danii.

Lepiej zostanmy tutaj,w Danii nie jest tak tak ciekawie
Majowka niebawem w åmot przy wodospadzie...wiec ja zostaje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
133 Posty
Renata Justyna
(Renata84)
Stały Bywalec
To moze ja nie przeszkadzamzmienie miejsce...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
KsiezniczkaDaga napisał:
Ulv mowie troszkę a właściwie dukam tyle co człowiek przez 3 latka mieszkając tam może się nauczyć sam.W mojej firmie wszyscy mówią w j niemieckim w którym mowie perfekt a z Duńczykami kiedy mam kłopoty językowe ratuje sie angielskim i jakoś idzie.Teraz ucze się norweskiego ale sama ze słownikiem bo na kurs nie mam czasu niestety.

hilton urlop w małym Dunskim miasteczku fajna sprawa naprawdę polecam.

no fakt, po niemiecku to dogada sie tam czlowiek bez problemu, szybciej niz w jez. angielskim nawet...
dla mnie o tyle klopot, ze niemiecki tez jakos tak mi nie lezy

ok, a powiedz co polecilabys aby zwiedzic w danii, jakiekolwiek fajne miejsce, ktore z jakiegos powodu warto odwiedzic ?
moze sie przydac, daleko do danii nie jest
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ulv, są takie miejsca ciekawe,np jaskinie, bez latarki mozna zwiedzac, i polecam dunskie cukierki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Bogumila Jasinska
(bogdanor1)
Stały Bywalec
Chcialabym dolaczyc sie do powitan Dagi !!! A swoja droga Ulv ze ten niemiecki jakos taki -dla ciebie niezbyt - . Uczylam sie go w szkole sredniej ,fajnie mi wchodzil , potem 6 lat pracy w Monachium i skonczone 3 fakultety -i tez fajnie mi szlo . Mysle ,ze ten niemiecki da sie polubic -jak norweski {gulgot } . Pozdrawiam !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Chyba nie tylko dla Ulva, dla mnie tez nie. Mialam lektorat z niemieckiego na studiach i nie wyrabialam, wole raczej gulgot dunski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1485 Postów
Darek ...
(ulv72)
Maniak
bogdanor1 ... ja mialem niemiecki 3 lata w podstawowce i kolejne 3 w sredniej i ...poniewaz byla taka mozliwosc od 4-go roku, zrezygnowalem sam z niego ... nieee lubie niemieckiego jakos tak zwyczajnie, w ogole nie "brzmi" dla mnie zachecajaco

hilton a wodke z aalborga smakowalas ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(KsiezniczkaDaga)
Wiking
Bogdanor1 witaj! zgodzę się ze j niemiecki jest w miarę prostym językiem gorzej z j norweskim jak dla mnie prawdziwy koszmar.

Ulv w Danii tak samo jak w Norwegii jest wiele pięknych miejsc wartych zwiedzenia.Wszystko zależy od tego co lubisz ,jeżeli lubisz tak jak ja tajemnicze zamki lochy stare kościoły i kamienie runiczne to polecam miejscowość Jelling.Dla dzieci fajnym przeżyciem jest Legoland.Latem cudownie piękna jest wyspa Bornholm.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Z Aalborga, czy w AAlborgu serwowaną ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok