Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

PODATEK DROGOWY - Norwegia

Czytali temat:
Dariusz P marcin oleksak (632 niezalogowanych)
17 Postów
tomasz tomi
(tomotek)
Wiking
witam wszystkich na forum słuchajcie mam pytako zwiazane z niszczesnym podatkiem drogowym?Do tej pory jeszcze nie otrzymalem GIRO na kolejny rok do zapłaty, zapomnieli czy jak?a autko kupiłem w styczniu w komisie i wszystkie papiery dostawalem normalnie.Powinienem to zgłosic ze nic nie otrzymalem czy mozna opłacic to jakos przez internet nie majac giro i czy wzwiazku z tym problemem nie nalicza mi jakiś odsetek za wszelkie informacje z góry dzieki.. i pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
toll.no/templates_TAD/GenerateKID.aspx?id=80&epslanguage=no
To jest link do strony na której możesz wpisac numer rejestracyjny autka i wygenerowac sobie giro sam.
Ale jest możliwe, że kupiłeś auto z opłaconym podatkiem drogowym na ten rok, o ile kupiłes to auto w sytczniu 2010. (nie piszesz, w którym roku kupiłes auto) Musisz sprawidzic umowę kupna sprzedaży; co jest wliczone w cenę auta.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
ja czekalem az mi przysla giro...wkoncu przyslali
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
tomasz tomi
(tomotek)
Wiking
autko kupiłem w stycznu tego roku tak koło 20stycznia z komisu,sprawdze jeszcze w papieracz czy jestm wliczony podatek.Jesli przykladowo zaplace przez neta tym nr KID dostane jakies potwerdzenie wplaty itp.od tooli pozatym wielkie dzieki za informacje sprawdze w papierach moze cos znajde
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
tomasz tomi
(tomotek)
Wiking
sprawdzalem w papierach na umowie w cenie kupna autka mam napisane skrutami INN. REG. AVG.i tak mi sie wydaje ze ten 3 skrót Arsavgift to bedzie to ale nie jestem pewien w 100%czy to własnie.wydaje mi sie ze moze powinni mnie jakos poinformowac ze mam to zaplacone ale moze dla jasnosci zadzwonic do nich i zapytac sam niewiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
tomotek napisał:
sprawdzalem w papierach na umowie w cenie kupna autka mam napisane skrutami INN. REG. AVG.(

To znaczy "innkludert registrerings avgift" czyli opłata rejestracyjna jest wliczona w cenę a nie podatek drogowy. Podatek raczej musisz zapłacic sam. Nie ma lekko.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok