Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

przewóz leków pastylek itp - Norwegia

Czytali temat:
Agata Biala Marzena . Wioletta S. Józef Jagliński Maciek Graba Mateusz Mituła marzena weglarz Piotr Sz Lucian Fern Barbara Hansen Harper Harper Beata Rosińska Arkadiusz Miszewski (3299 niezalogowanych)
24 Posty
Łukasz .
(Hooki)
Wiking
Czesc
mam pytanie odnośnie przewozenia różnych "prochów" a dokładniej precyzując to za miesiąc lecę co Norwegii i chcialem się dowiedziec czy moge zabrac ze sobą pastylki na alergie, jakiś gripeks czy tam apap itp. czy moze sie mnie na lotnisku czepią.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Hooki napisał:
Czesc
mam pytanie odnośnie przewozenia różnych "prochów" a dokładniej precyzując to za miesiąc lecę co Norwegii i chcialem się dowiedziec czy moge zabrac ze sobą pastylki na alergie, jakiś gripeks czy tam apap itp. czy moze sie mnie na lotnisku czepią.

jezeli sa to jakies specjalistyczne leki musisz miec zaswiadczenie od lekarza przetlumaczone na angielski lub norweski...

ogolnie mozna brac leki ale lepiej zeby nie pakowac w podreczny....bo wtedy na pewno beda sprawdzac na odprawie...

jak wrzucisz do walizy to nie bedzie dymu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty
Michal Kozi.....
(kosma1410)
Nowicjusz
Jesli sa w plynie lub zelu czy galarecie to do bagazu gluwnego , u mnie sie przyczepili tylko do clexanu ale po wyjasnieniu 2 sztuki przewiozlem w podrecznym . A zona przywiozla pol apteki , zamiast alergikuw wzielem przeciw bulowe te troszke mocniejsze na recepte ale pyralgin tu mozesz tesz kupic.
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Ania Z
(MAŁA MI)
Wiking
Mysle ze w bagazu glownym nie ma problemu.Ja czesto zabieram leki, masci i syropy inigdy nie mialam z tego powodu klopotow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
ja nawet raz przewoziłam w podrecznym 200 tabletek na chorobe przewlekłą i 4 syropy. Nawet rachunku nie chcieli, ale warto miec rachunek za lekarstwa przy sobie, bo np. moją mame zapytali na co sa te leki. Nic nie zabrali.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Łukasz .
(Hooki)
Wiking
dzięki wszystkim za odpowiedz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok