gabriel napisał:
Marcinlbn napisał:...Co nie zmienia faktu że na początku tego tematu to ty się puszyłeś norwegią, jakoś nie sądzę że jesteś jakąś gwiazdą tu w norwegii ;]
A może byś tak jeszcze raz przeczytał tamten tekst powoli i ze zrozumieniem...CO...??? .
Miałem Tobie odpyskować...
Jednak napiszę tak .
Jak tu przyjechałem to przez 1,5roku nie zamykałem drzwi ani do samochodu ...ani do domu ... ,
bo tak robili Norwedzy z którymi mieszkałem ...
A jak zaczęli zjeżdżać Polacy z wysp do Oslo a potem dalej w głąb kraju ,
jak im zaczęło brakować kasy na życie to i w moim mieście zaczęły się kradzieże ....
I TO POLACY BYLI ZATRZYMYWANI przez policję a nie Szwedzi czy Litwini których Tu jest więcej niż NAS...
W tym roku to POLAKÓW z WYSP zatrzymała w mojej wiosce policja , za żebranie po domach jako GŁUCHONIEMYCH i drobne kradzieże przy okazji .
TERAZ NA PARKINGU PRZED SKLEPEM spożywczym KAŻDY zamyka samochód , Ja TEŻ TO ROBIĘ , a jeszcze rok temu tego nie było ....
JA się nie puszę Norwegią , jestem zwykłym fizycznym robotnikiem budowlanym i TYLE , idę do pracy robię a po pracy chcę mieć spokój jak dotychczas .
A nie bać się , że do drzwi zapuka zapluty polaczek i będzie NACHALNIE żebrał na kromkę chleba .
Ja w pewnym sensie uciekłem od tego BRUDU z POLSKI ... NIE PO TO BY TU , ZNOWU UŻERAĆ się z DRESIARSKIM Motłochem...
Umiem czytać ze zrozumieniem, i wiem co piszę. Ja nie bronię ani nie oczerniam nikogo. Tylko strasznie nie podoba mi się Twoja postawa, człowiek się pyta o pracę a ty mu wyskakujesz z pełnym wachlarzem obelg... a skąd wiesz czy on podobnie jak ty nie wyjechał do UK w czasach kiedy i tam była inna sytuacja? Generalizujesz za bardzo. Dla Ciebie każy Polak który był w UK a jedzie do Norwegii to śmieć. Mieszkałem w Niemczech, Danii a teraz w Norwegii i moim prywatnym zdaniem to nie Polacy są problemem, a może raczej powinnienm napisać nie tylko Polacy.