Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

POJAZD NA POLSKICH BLACHACH W NORGE - Norwegia

Czytali temat:
(702 niezalogowanych)
12 Posty
piotr tomasz
(piotruspiotrus)
Wiking
WITAM. MAM PYTANIE DOTYCZACE PORUSZANIA SIE POJAZDEM NA POLSKICH BLACHACH PO NORGE. JESTEM TU OD 09.2009 PRACOWALEM W OKRESIE PROBNYM 3 M-CE I POTYM NA STALE . MAM STALY FEDSELNUMER A POZWOLENIE NA POBYT NA 5 LAT. MAM SYNA W POLSCE JESTEM PO ROZWODZIE ALE ZAMELDOWANY JESTEM NADAL TAM GDZIE BYLA ZONA I SYN LECZ JEZDZE DO POLSKI CO 3 M-CE BO NIESTETY NIEZBYT DOBRA FIRMA TRAFILA MI SIE CO DO WYNAGRODZENIA I MALUTKO ZARABIAM DO TEGO POJAZD KTORYM SIE PORUSZAM JEST NA RATY A CHCIALBYM SIE PORUSZAC NIM TAK DO 2 LAT POBYTU TU OD CZASU PRZYJAZDU LICZAC. PROSZE O JAKAS KONKRETNA PORADE LUB PRZYPADEK Z ZYCIA JAK TO ZROBIC ZEBY WYRAZILI ZGODE NA PORUSZANIE SIE SKODZIANEM. SZKODA ZE NIE STAC MNIE NA AUTO TU BO JUZ BYM KUPIL GRATA I SMIGAL DO PRACY A NIE JEST BLISKO I DOGODNIE.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
piotruspiotrus napisał:
.... JAK TO ZROBIC ZEBY WYRAZILI ZGODE NA PORUSZANIE SIE SKODZIANEM. SZKODA ZE NIE STAC MNIE NA AUTO TU BO JUZ BYM KUPIL GRATA I SMIGAL DO PRACY A NIE JEST BLISKO I DOGODNIE.
Najłatwiej i najprościej jest użalać się nad SAMYM SOBĄ ....
Skoro zarabiasz tak malutko to dlaczego się męczysz tutaj a nie wrócisz do Kraju...

ZAMIAST TAK STRASZNIE UŻALAĆ SIĘ NAD SOBĄ , ZACZNIJ CZYTAĆ TEMATY I POSTY ZWIĄZANE Z TYM CO CIEBIE INTERESUJE ...
Tu naprawdę jest skarbnica przeogromna ...TYLKO TRZEBA SZUKAĆ...a nie płakać...
Jednak żeby nie było... , że znowu się znęcam ...masz tu trochę prawnych wiadomości...

www.toll.no

tam po prawej u góry jest napis -Languages-....naciśnij ..... pokaże się strona poszukaj na niej -polski-....naciśnij ...
I czytaj....czytaj...czytaj... bo to co tam pisze jest bardzo ważne ...ważniejsze od tego co mówią koledzy i piszą inni .
Pamiętaj jednak iż każdy przypadek jest inny...
Bo inaczej... NA ŚWIECIE BYŁO BY NUDNO.... .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
piotr tomasz
(piotruspiotrus)
Wiking
dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
piotr tomasz
(piotruspiotrus)
Wiking
nie ma tam absolutnie nic konkretnego tylko stare wiesci a po to opisalem sytuacje by moze otrzymac cos z zycia komu sie to udalo zalatwic. niestety na stronie toll nie mozna tlumaczyc najnowszego przepisu ktory wszedl w marcu 2010 a tlumaczenie wyszukiwarki jest tak posrane ze nie wiadomo o co chodzi. pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
piotruspiotrus napisał:
niestety na stronie toll nie mozna tlumaczyc najnowszego przepisu ktory wszedl w marcu 2010 a tlumaczenie wyszukiwarki jest tak posrane ze nie wiadomo o co chodzi.
NO popatrz ...popatrz... biedactwo...
A czegóż to ten nowy przepis dotyczy...? ... podaj nr. konkretną datę , Norweską Nazwę .
A najlepiej gdzie ten NIESZCZĘSNY przepis się znajduje...
... obadam , opukam ,....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
piotruspiotrus napisał:
WITAM. MAM PYTANIE DOTYCZACE PORUSZANIA SIE POJAZDEM NA POLSKICH BLACHACH PO NORGE. JESTEM TU OD 09.2009 PRACOWALEM W OKRESIE PROBNYM 3 M-CE I POTYM NA STALE MAM STALY FEDSELNUMERA POZWOLENIE NA POBYT NA 5 LAT. MAM SYNA W POLSCE JESTEM PO ROZWODZIE ALE ZAMELDOWANY JESTEM NADAL TAM GDZIE BYLA ZONA I SYN LECZ JEZDZE DO POLSKI CO 3 M-CE BO NIESTETY NIEZBYT DOBRA FIRMA TRAFILA MI SIE CO DO WYNAGRODZENIA I MALUTKO ZARABIAM DO TEGO POJAZD KTORYM SIE PORUSZAM JEST NA RATY A CHCIALBYM SIE PORUSZAC NIM TAK DO 2 LAT POBYTU TU OD CZASU PRZYJAZDU LICZAC. PROSZE O JAKAS KONKRETNA PORADE LUB PRZYPADEK Z ZYCIA JAK TO ZROBIC ZEBY WYRAZILI ZGODE NA PORUSZANIE SIE SKODZIANEM. SZKODA ZE NIE STAC MNIE NA AUTO TU BO JUZ BYM KUPIL GRATA I SMIGAL DO PRACY A NIE JEST BLISKO I DOGODNIE.A TAK jeszcze do tego co napisałeś powyżej....
TYLE TEKSTU nawalone , a tylko to co jest na pomarańczowo to konkrety , reszta to tylko ŻALE I UTYSKIWANIE NAD SOBĄ ....
I TYKO TO jest podstawą do tego czy możesz jeździć czy nie na polskich blachach w NORGE...
NORWESKIE przepisy celne to nie chore polskie ...które zmieniają się w zależności od tego kto akurat jest przy władzy i zwietrzył interes , dlatego zmienia przepis by się "legalnie" NACHAPAĆ....a następny znowu zmienia bo z kolei Jemu One nie pasują
...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
A Ty się tyle gabriel napisałeś , a założę się ,że facet nadal nic nie wie.........?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
cyganka napisał:
A Ty się tyle gabriel napisałeś , a założę się ,że facet nadal nic nie wie.........?

..bo czytac ze zrozumieniem nie potrafi ... albo raczej nie chce...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
Witam. po ostatnim szkoleniu na kursie językowym z nav, celnik powiedział, i mam gdzieśte materiały wydrukowane, że w przypadku jeśli masz stałe zameldowanie w Polsce , i w Twoim przypadku nie odebrano ani ograniczono Ci praw rodzicielskich i jak domyślam sie masz obowiązek alimentacyjny, możesz jeźdxic na polskich blachachdo oporu o ile przetłumaczyśż wszystkie dokumenty na norweski i będziesz je miał przy sobie nw samochodzie, łącznie z kopią kontraktu i policyjną zgodą na prace.
Jeśli potrzebujesz dokładnieszego źródła to dopiero po jutrze jak wróce do NO.Możesz podać na prv nr.tel to oddzwonie
Pozdrawiam WMD
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
piotr tomasz
(piotruspiotrus)
Wiking
dzieki bardzo kanakk o to chodzilo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj