Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(703 niezalogowanych)
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
piotruspiotrus napisał:
dzieki bardzo kanakk o to chodzilo Piotrusiu!!!

Odnalazles sobie pieknie strone gdzie wszystko masz czarno na bailym czy rozowym napisane. Zgadzam sie ze tlumacz google szybciej i lepiej tlumaczy chinski niz norweski ale ten zwrot napewno przetlumaczy dobrze-her finner du brosjyrer på flere språk. jak klikniesz to zobaczysz ze jestes tez po polskiemu. a jak otworzysz to po polskiemu to przeczytasz jedno zdanie ktore mowi samo za siebie tak dobitnie ze wiecej nie trzeba czytac. cyt:
DOTYCZY TO OSOB CZASOWO ZATRUDNIONYCH W NORWEGI ORAZ OSOB ZAMIESZKALYCH W INNYM PANSTWIE I DOJEZDZAJACYCH DO NORGE.
Teraz wspolnie zadajmy sobie pytanie,czy umowa stala(staly kontrakt) na prace to jest czasowe zatrudnienie????
Oczywiscie czasowosc nie ma wymiaru a i wsrod celnikow tez sa ludzie z roznymi pogladami na ta kwestie.Osobiscie uwazam cale moje zycie za CZASOWO PRZEBYWAJACY NA TYM PADOLE !!!!
Zycze ci celnika z takim podejsciem i zalatwienie sprawy pozytywnie.

dla gabriela,hihihhihi a moze nie tylko
www.toll.no/upload/brosjyrer_veiledere/0...reg_kjoretoy_POL.pdf
www.toll.no/templates_TAD/Article.aspx?i...o&parentid=44780
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów
Ricco Xxxxxx
(ricco)
Początkujący
Juz to niedawno opisywalem , więc wkleje to samo , wiecej moge napisac na priw .odnośnie ojca , lub maluzonka poruszajacego sie na polskich numerach rejestracyjnych .
"Jeżeli !
jestes w związku maluzenskim w polsce a zona nie posiada w Norwegii stalego numeru personalnego .lub masz dziecko na utrzymaniu w Polsce, (odwiedzasz dziecko i masz je na utrzymaniu)to drugie musi byc udokumentowane mocno !)możesz jezdzic do wiwatu w norwegii na polskich numerach rejestracyjnych bez ograniczen !!bez wzgledu na czas jaki jestes . malo! odliczysz od podatku juz nie pamietam pzrez pierwsze 2 lata napewno , ( 4 napewno a nie wiem czy nie szesc) podrozy do rozdinki dziecka do polski , dane z przed dwoch tygodni! kupilem auto na norweskich niepotrzebnie a wiec teraz jeżdże dwoma ! i nie musze odpowiadac na pytania policjantowi kiedy przyjechalem i co robie wszytsko widzi jak wprowadzi moj nr personalny , a uz napewno czy mi wolno czy nie wolno jezdzić na polskich numerach .( jezeli malo zrozumiale prosze pisac na privat ) fakt inaczej się jezdzi jak sie przepisy zna .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
krolestwo za konia napisał:
dla gabriela,hihihhihi a moze nie tylko
www.toll.no/upload/brosjyrer_veiledere/0...reg_kjoretoy_POL.pdf
www.toll.no/templates_TAD/Article.aspx?i...o&parentid=44780

SZANOWNE KRÓLESTWO i INNE KANAKI ...!!!
a co ja wkleiłem w moim poście i opisałem jak się tym posługiwać ...??? .
Przecież Królu tym razem bez konia ...Twój pierwszy adres to to samo co mój , tylko Wam się czytać nie chce ....
Niemniej nie obrażam się ...
Bo mnie już te same posty o tym samym GÓWNIE i śmieszą i nudzą ...
Ten Twój drugi adres TEŻ JUŻ NA TYM FORUM FUNKCJONUJE ....
NIEMNIEJ PODZIWIAM CIEBIE "KZK" za wytrwałość w tropieniu...
Ja od tego postu już w żadnym podobnym temacie głosu nie zabiorę ....
To już wolę kłucić się zażarcie o dupie Maryny nawet z samym Juniorsem którego nie trawię , jednak wiem ,że kłótnia z nim będzie bardziej treściwsza niż następne udowadnianie JAKIMŚ TAM "piotrusiom...kanakom i innym ,że przecież link który zamieściłem mieści właśnie te rewelacje i żadne inne.... które Oni tak uparcie głoszą jako SWOJE....
ŻAŁOŚĆ mnie ogarnia jak widzę GŁUPOTĘ Niektórych MUNDRYCH INACZYJ...
OCH KONIU chodźmy...STĄD ...dam ci ja owsa i siana i coś do popicia , a i Sam ździebełko cosik wtrząchnę coby byśmy siły nabrali do następnej durnowatej dysputy na tematy tak oczywiste ,że aż Tragiczne w swej prostocie LOGICZNEGO MYŚLENIA...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Gabrielu uklony i przeprosiny zarazem,mje nie dopatrzenia i niedoczzytania tlumacze to pora.Masz racje Gabrielu temat meczacy juz ale ze wzgledu na okres walkowania go tutaj i sledzenie wszelkich nowinek w tym temacie czuje sie mocny.

Ricco-niuniu alez oczywiscie masz racje ale jak zwykle jest jakies ale!!! Czy odpowiedziales sobie sam na pytanie ktore zadalem??? A to druga czesc pomocnicze ZWROTY :
Personer som arbeider i Norge og som har felles hjem med ektefelle eller barn under 18 år bosatt i utlandet, kan også bruke utenlandsregistrert motorkjøretøy i Norge. Det kreves at han eller hun jevnlig besøker ektefelle eller barn i utlandet, normalt minst en gang i måneden. Ektefelle eller barn kan/må ikke være innmeldt i norsk folkeregister. Zwrocmy u wage na zwroty JEVNLIG BESØKER oraz zwrot EN GANG I MÅNEDE.
Kazdy jezdzic moze troche lepiej lub troche gorzej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok