Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Fastlege czy legevakt - Norwegia

4 Posty
rk12345
(rk12345)
Wiking
Witajcie
W czwartek doznałem urazu kolana-myslalem ze to nic takiego. Niestety nic sie nie poprawia i moje pytanie brzmi czy lepiej isc na legevakt czy w poniedzialek probowac dostac sie do fastlege?
Czy legevakt ma mozliwosc wypisania zwolnienia jesli jest to cos powaznego czy i tak musialbym skierowac sie z ta dolegliwoscia do fastlege?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
150 Postów

(slawekg83)
Stały Bywalec
idz na legevakt a nie czekaj . Jeśli to cos poważnego zostaniesz zwolnienie , i powiedz że to ci się w pracy stało
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
160 Postów

(finsbury)
Stały Bywalec
tylko legevakt gdyz tam maja rentgen i moga Ci zrobic zdjecie czy cos sie nie stalo, koszt ok 300-500 kr, na pogotowiu dostaniesz zwolnienie na ok 3 dni gdyz dalej masz isc do lekarza i on bedzie ci dawal kolejne zwolnienia ale naprawde jest wazne zeby zobaczyc co sie tam stalo gdyz lekarz tez moze cie wyslac na przesiwetlenie ale to bedzie trwalo ok 2 mies gdyz najpierw po ok 3 tyg przyjdzie ci list ze badanie masz za 1,5 mies. Jak bedziesz u lekarza popros o badanie MRI czyli rezonans magnetyczny to bedziesz mia dokladniej...Aleris go robi jakby lekarz nie wiedzial...norki maja mala wiedze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
rk12345
(rk12345)
Wiking
Dzieki wielkie za pomoc!
Takiej odpowiedzi bogatej oczekiwalem, bo jest to moja pierwsza taka sytuacja.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok