Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

szpital - Norwegia

Czytali temat:
Małgorzata B. Elizabeth Wincott (1133 niezalogowanych)
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
hej
mam dosc duzy kłopot musze isc na kilka dni do szpitala na zabieg i przerazaja mnie koszta wie ktos cos na ten temat czy jak pracuje na umowe stala umowe o prace z wszystkimi swiadczeniami (szkoła) przysługuje mi jakies ubezpieczenie czy cos takiego czy sama musze płacic za wszystkmo ?????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
sylwek Malishito
(simontl)
Nowicjusz
niestety placisz za zabiegi i badania ale zbieraj rachunki bo powyzej 1600kr juz nie placisz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
a za pobyt????
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
sylwek Malishito
(simontl)
Nowicjusz
z tym pobytemto nie wiem ale w poniedziaalek wraca znajomy z polski i powinien cos wiecej wiedziec
jak cos to dam znac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
KATARZYNA MAJEWSKI
(kasia 6)
Wiking
Za pobyt w szpitalu nie placimy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Ja kkkkkkk
(woytas10)
Wiking
Absolutnie nie placisz. Potem za zmiany eventualnie opatrunkow i tym podobne egendel placisz ale to nie sa znaczace pieniadze. Zbieraj rachunki albo najlepiej popros frikort gdzie notuja twoje wydatki . Powyzej pewnej sumy masz wszystko za darmo wlacznie z kosztami taksowek przy dojazdach do i od zabiegow,lekarza itp.
I mozesz oczywiscie zawsze pytac sie o ewentualne platnosci. To jak najbardziej normale pytanie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty
Beata Robacka
(brobacka)
Wiking
Zbierasz wszystki rachunki jak już trochę ich na zbierasz idziesz z tym do NAV-u,tam wypełniasz odpowiednie druki i to tam im musisz zdać.W nav-ie określą ci sumę do jakiej musisz zapłacić tz.wkład własny.Po jakimś miesiącu przyślą tobie małą karteczkę z którą będziesz przedstawiać u lekarzy i już nie będziesz dostawać giro.Ale pamiętaj narazie musisz płacić wszystkie rachunki jak zapłacisz więcej niż tobie wyliczą to resztę ci zwrócą.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Ja kkkkkkk
(woytas10)
Wiking
absolutnie nic nie placisz za szpital. Placisz za wizyty u lekarza egendel za kazdym razem. Ele popros og frikort i popros aby dopisali ci tam poprzednie poniesione koszty za ten rok. Jest limit i po tem nic juz nie placisz nawet zwroca ci za taksowke do lekarza, fizjoterapeuty i.t.p
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok