Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Dobra, moze i wyjde na hipokryte, ale uwierz nie scaigam oraz nie kseruje ksiazek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Karol.Ky napisał:
Dobra, moze i wyjde na hipokryte, ale uwierz nie scaigam oraz nie kseruje ksiazek.
ECH ...
DOBRE...
niech i tak Ci będzie ...
---
Też nie kseruję książek , lepiej wypożyczyć , przeczytać i oddać ...
---
Temat uważam z Mojej strony w Twoim kierunku za wyczerpany ...
Zwłaszcza iż obaj wiemy , jak to w Szkołach Średnich Onegdaj Bywało ... we temże Tymmacie ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Aga ...
(Aggik)
Wiking

Ci co udają świętoszków niech od razu wyłączą się z rozmowy. Każdy pragnący wiedzy kiedyś coś ściągnął bez rysy na swoim sumieniu, nie bądźcie teraz hipokrytami.
Pytałam.
odpowiedź uzyskałam (thx... imperator1988)

tym ''znorweszczałym '' polecam niedzielną mszę za własne grzechy z przeszłości

Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
A dlaczego rozkazujesz? Ksiazki to ksiazki, muzyka to co innego...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
Aggik napisał:

Ci co udają świętoszków niech od razu wyłączą się z rozmowy. Każdy pragnący wiedzy kiedyś coś ściągnął bez rysy na swoim sumieniu, nie bądźcie teraz hipokrytami.
Pytałam.
odpowiedź uzyskałam (thx... imperator1988)

tym ''znorweszczałym '' polecam niedzielną mszę za własne grzechy z przeszłości

uzywaj magnet linkow...to jest bezpieczne, caly piratb jest teraz oparty na magnetach....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
film.onet.pl/uzytkownicy-torrentow-wezwa...e-filmu-czarny/evn5z
Użytkownicy torrentów wezwani do zapłaty 550 złotych

zaiks cie namierzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
Namierzy i ukrzyżuje, a jak będziesz miał szczęście to nabije na pal
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
"...mamy tu znów bazowanie na naiwnych ludziach, którzy nie znając szczegółów technicznych systemu wymiany peer to peer oraz znajomości przepisów prawa są stawiani pod ścianą by w chwili zwątpienia podpisali porozumienie dzięki któremu unikną rozprawy a jakaś grupka prawników zostanie zaspokojona. Przypomnę tylko, właściciel praw autorskich zwykle w takich sprawach toczonych o prawa autorskie otrzymuje ułamek procenta bądź nic (wystarczy poczytać słynne sprawy NAPSTERA i reprezentację właścicieli praw przez firmy tj. RIAA oraz rezygnację wielu z takich "usług"
Z racji zapoznania się tematem funkcjonowania takich sieci jak: Direct Connect, Peer To Mail, TOR, Kazaa czy Emule, Torrent, Freenet powiem tyle:
Adres IP nie jest żadnym bezpośrednim dowodem w sprawie jest dowodem pośrednim wskazującym jedynie lokalizację prawdopodobnego punktu pobierającego, dopiero udowodnienie na podstawie nakazu wydania rzeczy/komputera do analizy, że to na danym komputerze dokonano ściągnięcia danego filmu tenże film i zabezpieczony dowód wraz opinią biegłych staje się dowodem w sądzie. Na podstawie adresu IP można co najwyżej próbować uzyskać nakaz rewizji (podejrzenie przestępstwa)
Jako, że każdy komputer może być zarażony wirusem i stanie się bootnetem bądź zombie oczekującycm na polecenia "swojego pana" - hackera. Można wnioskować, że trudno jest udowodnić świadome działanie właściciela danego adresu IP chyba, że w przypływie swojej "genialności" sam pójdzie na układ.
Posługując się czyimś adresem IP poprzez włamanie na jego komputer lub do jego sieci (WIFI każde jest do złamania i nawet WPA2 nie daje dziś gwarancji bezpieczeństwa) to osoba włamująca dokonuje przestępstwa i w myśl prawa nie ma domyślnej odpowiedzialności właściciela sprzętu, który jedynie na miarę swojej wiedzy i umiejętności tudzież zawartości portfela jest w stanie chronić się przed taką sytuacją.
Kolejnym tematem do podważenia jest to, że w danym lokalu zwykle zamieszkuje kilkoro ludzi, w tym dzieci czasem nieletnie poniżej 13 tego roku życia. Prawo nie stosuje w tym tak jaki i w innych przypadkach domyślnego wybierania sobie winowajcy wśród domowników. "
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Aga ...
(Aggik)
Wiking

Dzięki za odpowiedzi, szczególnie za te na privie
Istnieją jeszcze fajni ludzie, którzy oprócz krytyki chcą pomóc, lub po prostu wytłumaczyć temat.
Dzięki raj jeszcze chłopaki
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Michał Pecherzewski
(sargonumbsta)
Wiking
Ty to daj mi 10x200 nok jak pytasz głupio po co ściągać? 2000nok mi nap i prawie większość robi różnicę w kieszeni i dlatego każdy woli ściągać. Pyranie było proste, nie poyrafisz odp. To nie umoralniaj się!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok